Otai IM Zamri Nanyan Juga Percaya Dengan Peluang TTTE



Siapa yang tak kenal dengan Zamri Nanyan ? Kebanyakan mereka yang mempunyai iltizam menjana pendapatan dari internet pasti kenal dengan beliau. Beliau merupakan salah seorang pioneer mewakili bangsa Melayu yang mula berkecimpung secara aktif dalam dunia perniagaan internet.

Beliau mula berkecimpung secara sepenuh masa dan memperkenalkan pelbagai teknik menjana pendapatan di internet untuk program pemasaran affiliate, produk digital, buku fizikal (Rahsia Bisnes MLM Di Internet, The Four Week To Freedom), coaching, public speaker dan banyak lagi.

Latar Belakang

Sedikit latar belakang Zamri Nanyan yang boleh dikongsikan di sini.

Zamri Nanyan menerima Ijazah Sarjana Muda Sains dalam Kejuruteraan Komputer dari Universiti Syracuse, New York dan memulakan kerjaya sebagai jurutera di sebuah syarikat yang berpangkalan di AS di Pulau Pinang. Usaha untuk menceburi luar dari bidang beliau telah membawa satu penemuan menarik bagaimana semua orang boleh membina pendapatan tambahan berulang melalui pelbagai cara, tanpa perlu meninggalkan profesion mereka sekarang.

Apabila beliau melihat sendiri bagaimana orang biasa boleh mencapai pendapatan luar biasa dalam Pemasaran Rangkaian menyebabkan teruja. Zamri Nanyan kini dalam misi untuk membongkar mitos bahawa Pemasaran Rangkaian adalah hanya untuk mereka yang terdesak untuk wang dan salah faham bahawa ia adalah satu skim piramid haram.

Beliau percaya bahawa orang ramai perlu mula mencari kembali pada Pemasaran Rangkaian dengan minda yang terbuka dan melengkapkan pengetahuan mereka mengenai industri dengan maklumat yang betul.

Jika anda ingin mengenali beliau dengan lebih dekat lagi melalui Facebook sila klik sini

Kekuatan Konsep MLM

Ada segelintir yang memandang sinis dengan konsep pemasaran rangkaian ataupuan disebut dalam bahasa english sebagai Network Marketing. Hmmmm....paling mudah orang panggil MLM ataupun Multi Level Marketing. Bukan Maharaja Lawak Mega yerrrr...

Jika nak dibandingkan konsep pemasaran rangkaian dengan konsep pemasaran yang lain, pemasaran rangkaian adalah satu teknik pemasaran yang berkesan untuk memasarkan satu-satu produk. Kebiasaanya ia lebih menekankan pemasaran produk berbentuk fizikal. Banyak syarikat-syarikat besar menggunakan teknik pemasaran rangkaian untuk memasarkan produk mereka.

Pemasaran rangkaian inilah yang menyedarkan Zamri Nanyan dan telah menerbitkan satu buku fizikal bertajuk Rahsia Bisnes MLM Di Internet. Kelainan yang beliau cipta sebagai rujukan ramai pemasar MLM untuk mengembangkan rangkain hanya menggunakan kuasa Internet.

Banyak bilangan buku yang telah terjual hasil dari perkongsian ilmu yang beliau praktikkan sendiri pada setiap karangannya. 

Bagi mereka yang berpengalaman berkecimpung dalam dunia MLM pasti faham bagaimana trek rekod yang dibuktikan melalui kejayaan besar sehingga ke tahap jutawan dari kisah mereka hasil dari kecemerlangan usaha mereka sendiri.

Tetapi ada juga yang jatuh serta bangun dalam usaha untuk mencapai kejayaan dalam bidangan pemasaran rangkaian. Tak kurang juga mereka yang ditipu dengan skim MLM kononnya, dan menjanjikan pendapatan lumayan setelah melabur sebilangan besar wang sebagai modal permulaan. Walhal syarikat yang melakukan penipuan ini tidak pernah mendapat kelulusan dari pihak kementerian sebagai pengesahan.


Mengapa Kita Perlu Lakukan Bisnes Tune Talk Toneexcel ?

Saya yakin sebab Zamri Nanyan mula melakukan pemasaran untuk bisnes TTTE ini adalah disebabkan kejayaan yang diraih oleh seorang underground Internet Marketer, iaitu Mazelan Abas yang menjana pendapatan bertingkek-tingkek (bak kata Wahi) setiap bulan hasil dari usaha beliau selama 2 tahun sahaja. Pendapatan beliau pula boleh diwarisi kepada isteri dan juga anak-anak beliau andainya beliau telah tiada di dunia ini.

Saya juga yakin bukan sebab wang Zamri Nanyan melakukan bisnes TTTE walhal pendapatan semasa beliau kini pun boleh dikatakan lumayan. Jadi apa yang menyebabkan beliau mula membuat keputusan melakukan bisnes untung kecil-kecilan ini. Pasti ada banyak kelebihan bisnes Tune Talk Toneexcel ini. Sila rujuk post saya yang lepas jika ingin mengetahui 17 kelebihan TTTE.

Apa Tunggu Lagi...

Mulakan sekarang untuk mengubah nasib hidup anda sebab kini ramai otai IM yang saya kenali telah mula melakukan gerak kerja terancang untuk memasarkan produk SIMKad Tune Talk Toneexcel seperti Jimie Ray, Razif Yusof dan lain-lain.

Pasti ada keunikan yang cukup mengujakan yang ditawarkan oleh Tune Talk Toneexcel menyebabkan mereka melakukannya. Anda bila lagi ?

Untuk mendapat informasi lanjut tentang peluang bisnes SIMKad TTTE ini sila layari laman web utama seperti mana tertera di bawah ini !



---> www.tunetalk2u.biz




Sekian. Terima kasih.

Cara Memeriksa Pengesahan Untuk Kelayakan PA Insurance RM100k Tune Talk

" Betul ke Tune Talk nak bagi perlindungan insuran kemalangan secara percuma sebanyak RM 100k ? Macam tak percaya jer "


Pertanyaan di atas mungkin bermain-main difikiran anda sekarang, bukan ? Siapa yang tak mahu insuran kemalangan diri tanpa mengenakan apa-apa bayaran tambahan. Jika anda belum pernah melanggan apa-apa insuran kemalangan pasti apa yang saya telah ceritakan pada post yang lepas di sini membuat anda akan terus membuat keputusan.

Jika anda telah menjadi rakan kongsi dalam network saya, jadikan maklumat ini sebagai rujukan. Kalau tidakpun anda tetap boleh mendapatkan maklumt di sini cuma terlebih dahulu saya inigin mengucapkan ribuan terima kasih kerana sudi menjengah blog ini.

Kebanyakannya pengguna Tune Talk tahu bahawa mereka dilindungi insuran kemalangan diri TETAPI ramai yang tidak tahu bagaimana cara untuk mendapatkan pengesahan untuk memastikan anda layak atau tidak layak untuk perlindungan kemalangan.

Cara Pengesahan Bahawa Anda Telah Dilindungi PA Insurance RM100k

Jika anda telah berdaftar sebagai pengguna SIMKad Tune Talk, pastikan anda tahu bagaimana cara mengesahkan bahawa anda telah dilindungi. Tak ramai yang ambil kisah tentang perkara ini dan ini menyebabkan ada setengah tidak ambil kisah tentang ini. Jika anda sebagai ejen pemasaran Tune Talk Toneexcel perkara seperti ini anda perlu ketahui.

Saya akan pecahkan kepada 2 bahagian.

1) Pengguna dan Ejen pemasaran SIMKad Program WOW Tune Talk Toneexcel

2) Pengguna biasa SIMKad Tune Talk

Kedua dua bahagian ini mempunyai kelebihan yang berbeza. Salah satu persamaanya adalah dari segi Perlindungan Kemalangan Peribadi ataupun PA (Personal Accident).

Baiklah kita lihat cara pengesahan sebagai...

1) Pengguna dan Ejen pemasaran SIMKad Program WOW Tune Talk Toneexcel

Langkah #1 : Sila taip di browser carian internet anda - www.toneexcel.com



Langkah #2 : Kemudian klik Benefits dan kemudian terus ke Personal Accident Insurance


Langkah #3 : Klik pada pautan yang seperti yang digambarkan di bawah ini


Langkah #4 : Masukkan No Kad Pengenalan Anda dalam kotak yang disediakan dan KLIK butang Check Now!



Langkah #5 : Tunggu beberapa saat untuk keputusan pengesahan



SELESAI

Pilihan kedua jika anda sebagai...

2) Pengguna biasa SIMKad Tune Talk

Jika anda sebagai pengguna biasa SIMkad Tune Talk anda boleh pergi ke laman web di bawah ini terus !

---> http://www.tunetalk.com/my/services/insurance


Sekian dulu perkongsian saya pada kali ini. Semoga ia membantu anda kelak.

Sila KLIK butang "LIKE" jika ada suka perkongsian ini. Terima kasih.
Pendapatan Tambahan Melalui Produk Harian SIMKad TuneTalk Toneexcel

Pendapatan Tambahan Melalui Produk Harian SIMKad TuneTalk Toneexcel

Ramai dikalangan mereka yang masih bekerja makan gaji dah mula mengeluh kerana harga barang melambung naik. Kalau hanya kerana gula ditarik subsidi, ramai peniaga mengambil kesempatan menaikkan harga makanan dan minuman. Bayangkan air yang kita beli di pasar-pasar malam, ataupun gerai minuman yang dulunya berharga RM1 kini telah naik kepada RM1.20. Itu baru harga gula yang saya sentuh belum dengan harga minyaknya lagi kan.

Kehidupan sekarang memang cukup mencabar sebenarnya. Amat beruntunglah mereka yang masih bekerja dan memperolehi gaji bulanan. Bagaimana dengan nasib mereka yang tidak bekerja dan hanya bergantung kepada hasil perniagaan kecil-kecilan mereka. Kalau ada untung dapatlah mereka makan lebih, andai sebaliknya hanya mereka sahaja  yang tahu betapa susahnya hidup di zaman sekarang ni.

Pembangunan Teknologi Tidak Dapat Dihalang

Tetapi satu perkara yang tak boleh tidak pasti setiap orang memilih untuk berhubung adalah alat seperti telefon. Siapa yang tidak memakai handphone ? Zaman teknologi ataupun zaman informasi dihujung jarinya ni memang kita tidak dapat lari dari kemajuan. Sedangkan orang asli pun tahu keperluan telefon dalam hidup mereka.

Mengikut statistik daripada jumlah populariti rakyat Malaysia iaitu sebanyak 27.4 juta orang terdapat 34.4 juta pemilik telefon yang berdaftar. Ini bermakna terdapat lebih 7 juta pengguna telefon yang memiliki lebih daripada 1 handphone.

Kadar had umur pengguna handphone mengikut majoriti adalah bermula dari umur 12 tahun. Ketika umur masih dibangku sekolah telah mula menggunakan handphone maka tidak hairanlah suatu hari nanti setiap orang diseluruh dunia tidak kira apa sahaja latar belakang pasti menggunakan handphone.


Peluang Yang Tidak Patut Dilepaskan

Dari perangkaan jumlah pengguna yang semakin meningkat dari tahun ke tahun telah menyebabkan banyak peluang menjana pendapatan dari bidang telekomunikasi telah mula berkembang. Di Malaysia mungkin tidak diwar-warkan peluang menambah pendapatan kepada orang awam melainkan hanya sebagai pengguna sahaja.

Jika tidak masakan jutawan ke 2 terkaya di Malaysia adalah dari bidang telekomunikasi. Siapa yang tak kenal dengan syarikat Maxis. Cuba search dengan pakcik google tentang orang terkaya di Malaysia !

Saya kadang-kadang terfikir juga bagaimana penjual prepaid di kedai-kedai yang banyak dipelopori peniaga berbangsa Cina masih boleh terus kekal dan bertambah cawangan kedai mereka walaupun untung menjual prepaid kalau nak diikutkan hanya untung sen-sen sahaja. Sebab apa berlakunya sedemikian ?

Ini adalah kerana permintaan yang tinggi menyebabkan bisnes turn over mereka sentiasa berulang. Keuntungan dengan margin yang kecil tetapi berterusan adalah salah satu pilihan yang amat disyorkan oleh majoriti jutawan perniagaan. Bukan itu sahaja, ada produk sampingan lain seperti handphone, aksesori handphone dan macam-macam lagi antara penyumbang kepada jualan mereka.


Keunikan SIMKad Tune Tallk Toneexcel


SIMKad ataupun singkatan dari bagi Subscriber Identification Module (SIM). Ia merupakan Litar bersepadu (Integrated Circuit) yang bertujuan menyimpan data mengenai pemilik serta maklumat peralatan telephone yang digunakan untuk disimpan secara selamat. Jika ingin mendapat maklumat lebih lengkap tentang apakah SIMkad sila layari laman web WiseGeek atau terus baca di sini.

Antara keunikan SIMkad Tune Talk Toneexcel :
  • Didatangkan untuk penggunaan 2 dalam 1 iaitu untuk penggunaan handphone jenis Smartphone ataupun jenis biasa. Anda tak perlu ke kedai untuk memotong SIMKad kepada saiz untuk slot SIMKad Smartphone.
  • Bukan sahaja anda menerima SIMkad, malah mendapat nombor polisi insuran kemalangan atau PA Insurance untuk perlindungan sebanyak RM100,000 secara percuma jika anda mendaftar sebagai pengguna.
  • Boleh sertai Program Komuniti WOW Tune Talk Toneexcel sebagai ejen pemasar dan mendapat kelebihannya seperti yang diterangkan pada post yang lepas. Sila baca terus di sini !
  • Anda tak perlu daftar nombor yang baru jika anda sayang pada nombor yang anda gunakan sekarang.
  • Dijamin penggunaannya khas kepada pengguna SIMKad Tune Talk Toneexcel sebab ia dilindungi oleh LPKPM (Lembaga Pelindung dan Kebajikan Pengguna Malaysia). Jadi tiada penipuan yang boleh dilakukan oleh pihak syarikat kepada pengguna. Hak pengguna itu sendiri dilindungi. 


Jika ingin diceritakan secara keseluruhan, banyak kelebihan yang disediakan kepada pengguna SIMkad ini. Hanya mereka yang telah menggunakannya akan tahu apakah keunikan yang dialami oleh mereka sendiri.

Andai kata anda juga sebahagian daripada komuniti program ini, sila beri komen serta pendangan di kotak komen dibawah ini untuk sama-sama berkongsi pendapat tentang SIMKad Tune Talk Toneexcel.

Cukup setakat ini perkongsian saya, semoga dikurniakan idea untuk terus berkongsi kelebihan yang terdapat dalam program yang sedang saya kembangkan untuk pengguna handphone di Malaysia khasnya. 

Semoga berjumpa lagi di lain masa..Insyaa Allah.

Sekian. Terima kasih.

P/S : Jika anda ingin mendapatkan maklumat lanjut tentang program yang saya maksudkan di atas, sila baca dan tonton maklumat yang diterangkan di laman web utama saya di www.tunetalk2u.biz

Insuran Kemalangan Diri Tune Insurance - Perlindungan Dengan Syarat Minimum

"Malang tidak berbau..."

Itu adalah perumpaan tentang kemalangan yang kita tidak tahu bila waktu dan tempat akan terjadinya kepada diri sesiapa sahaja. Allah jualah yang menentukan qada' dan qadar hamba-hamba-Nya. Sebagai penganut Islam kita perlu yakin tentang kuasa penentu kepada sesuatu kejadian datang dari Allah.

Kesedaran tentang pentingnya perlindungan insuran harus diterapkan disamping berdoa agar kita dilindungi dari kejadian yang tidak diingini berlaku. 

Kemalangan jalanraya merupakan kemalangan yang kerap kita dengar dan ini menunjukkan kesedaran para pemandu tempatan masih perlu diperbaiki lagi. Lihat statistik kemalangan mengikut daerah yang dirumuskan oleh Majlis Perbandaran Nilai untuk tahun dari 2007 sehingga 2011 mengikut daerah. Ia menunjukkan peningkatan dari tahun ke tahun dan ini amat membimbangkan.

DAERAH20072008200920102011
KOTA'SETAR40864249464747845287
KUBANG'PASU13371369167215851809
PADANG'TERAP267276249295324
SIK305351318319376
KUALA'MUDA4653468441324482542
BATING9118359049161045
KULIM23382348261026682826
LANGKAWI9791041707110181060
PENDANG569630701678738
YAN411432476433470
BANDAR'BARU300400500600250

Kemalangan jalan raya menjadi fokus dari kerajaan dengan melaksanakan kempen, penguatkuasaan dan sebagainya untuk mengurangkan kadar kemalangan. 

Disebabkan kemalangan yang tidak diundang boleh berlaku kepada sesiapa sahaja maka perlindungan insuran perlu dimiliki oleh semua orang. 

Insuran Kemalangan Diri Percuma Untuk Pengguna Tune Talk

Insuran kemalangan diri kini menjadi satu keperluan dan ini menyebabkan banyak syarikat insuran mempromosi pakej-pakej tertentu untuk menyedarkan para pelanggan tentang kepentingan insuran kemalangan dan dalam masa yang sama demi meningkatkan jumlah pelanggan mereka.

Mengapa tidak memilih insuran kemalangan percuma jika ada syarikat yang bersedia untuk berikan kepada anda ?

Tune Talk dengan kerjasama dengan anak syarikat di bawah Tune Group iaitu Tune Insurance telah memberi satu peluang kepada pelanggan Tune Talk khasnya untuk memiliki polisi perlindungan insuran kemalangan diri secara percuma. Wow...betul ke percuma ?

Lihat video promosi yang dilakukan oleh Tune Talk dari awal penglibatan syarikat ini ditubuhkan dari tahun 2009. Syarikat perlindungan insuran yang terlibat pada masa itu adalah dari Etiqa Insurance dan kini dibawah kelolaan Tune Insurance.


Sehingga kini (31-Oct-13) Tune Talk masih meneruskan perkhidmatannya dengan memberi perlindungan insuran kemalangan secara percuma kepada setiap pengguna simkad prepaid Tune Talk.

Syarat Minimum Untuk Kekal Perlindungan Insuran Kemalangan Diri

Jika anda melanggan sendiri perlindungan insuran diluar sana, anda perlu membayar secara bulanan ataupun tahunan sebanyak minimum RM30 sebulan (bayaran anggaran sahaja) ataupun tahunan sebanyak RM360 setahun tanpa ada apa-apa kelebihan istimewa.

Tetapi dengan menjadi pengguna Simkad Tune Talk sahaja anda layak untuk mendapat perlindungan insuran sebanyak RM100,000 secara percuma dengan syarat anda kekalkan nilai topup prepaid anda setiap bulan sebanyak RM30 sebulan. Di sini anda bukan sahaja mendapat faedah dari panggilan, SMS dan internet, malah perlindungan insuran juga disediakan. Faedah 2 in 1 kepada mereka yang menggunakan simkad Tune Talk merupakan satu pelaburan yang baik serta berbaloi.


Nilai wang yang anda laburkan untuk setiap perkhidmatan haruslah diteliti demi pelaburan yang sihat. Pada pandangan saya pelaburan seperti ini jarang ditawarkan kepada pelanggan telekomunikasi seperti mana yang ditawarkan oleh syarikat Tune Talk ini. Satu kerugian jika anda tidak menjadi salah seorang yang prihatin kepada nasib yang dikatakan "Malang tidak berbau" ini.

Jika anda ingin dapatkan maklumat lanjut tentang keistimewaan lain yang bakal anda perolehi sebagai nilai tambah untuk peningkatan pendapatan dan ekonomi anda sila layari laman web utama pihak admin di www.tunetalk2u.biz untuk maklumat lanjut.





Point Besar Untuk Menjimatkan Tiket Kapal Terbang Air Asia Bersama Toneexcel


Bermula 1 October 2013 ejen pemasar Toneexcel menikmati kelebihan untuk penebusan point bagi menukar kepada tiket kapal terbang Air Asia. Ia dikenali sebagai BIG Point-For Air Asia Ticket dalam bahasa orang putehnya. Nampak menarik kan bunyinya. Ini bermakna anda yang sekarang menggunakan line handphone Tune Talk boleh melancong dengan tambang percuma bersama Air Asia pada nilai yang lebih baik.


Nilai Tambah Yang Menguntungkan

Kini sesiapa sahaja yang mengeluarkan belanja untuk topup prepaid ,berpeluang memberi nilai tambah yang baik kepada setiap panggilan, SMS dan internet yang dilakukan. Perkara biasa kita lakukan secara harian bukan sahaja  boleh menjimatkan wang anda malah anda juga boleh melancong tanpa memikirkan kos penerbangan yang akan anda tanggung kelak.

Jika kita ingin menjadi seorang pengguna yang bijak, jadikan setiap nilai wang yang dikeluarkan memberi implikasi yang baik kepada ekonomi kita juga. Barulah dinamakan JIMAT dan DAPAT. Sila baca perkongsian saya di Nota Facebook bertajuk " "Value For Money" dari penggunaan SIMKad TTTE bukan sekadar omong kosong" di mana saya berkongsi tentang sistem point dan kelebihannya. Jika ingin terus membaca sila klik di sini

Maklumat Yang Diperlukan Untuk Penebusan

Sila hubungi Tune Talk Customer Care di 03-7949 0000 atau 13100 dan bersiap sedia dengan beberapa maklumat di bawah :

Name:
NRIC/passport:
Expiry passport:
Date of Birth:
Tune Talk No:
Total Points:
Destination:
Departure Date:
Departure Time:

Maklumat di atas anda perlu sediakan sebelum membuat penebusan. Untuk memperolehi lebih maklumat sila layari laman web rasmi Toneexcel atau terus ke laman web Tune Talk dengan cara terus klik di sini.

Rancanglah percutian anda bersama keluarga dan orang yang tersayang melalui penjimatan perbelanjaan penerbangan. Selepas ini anda boleh gunakan wang pejimatan dari kos penerbangan untuk shopping lah kan.

Sekian perkongsian saya. Terima kasih kerana sudi singgah blog ini. Jumpa lagi yer !

Kadar Panggilan Pukul Rata Versi Kemaskini Dari Tune Talk Toneexcel

Salam hormat bagi anda yang semestinya sedang mencari maklumat tentang caj kadar panggilan, SMS dan internet dari perkhidmatan Tune Talk Toneexcel. Bagi meningkatkan kepercayaan syarikat kepada pemasar ataupun ejen TTTE demi meyakinkan kewujudan syarikat adalah bukan sekadar dipinggiran semata-mata.

Demi menghargai komitmen ejen pemasaran SIMKad Tune Talk Toneexcel sehingga mencapai bilangan ahli yang diluar jangkaan maka pihak syarikat berbesar hati telah menurunkan kadar panggilan kepada yang lebih kompetitif.

Ia telah dilancarkan baru-baru ini dan sekarang bagi mereka yang bergerak secara serius sebagai ejen pemasar Simkad TTTE boleh mampu tersenyum dengan kadar terkini ini. Apa yang penting adalah kefahaman tentang konsep perniagaan pemasaran ini.

Melalui rancangan pemasaran yang 'awesome' serta perluang menjana pendapatan yang boleh diwarisi oleh anak dan isteri jika kita tiada di dunia menjadikan kita bakal meninggalkan satu legasi perniagaan kepada anak dan isteri kelak. Insyaa Allah.

Gambar di bawah adalah carta rajah Tone Excel rate terkini dan kini adalah masanya untuk kita mula bertindak.


Peluang istimewa untuk memulakan TINDAKAN

Peluang telah disediakan, faedah juga cukup menakjubkan serta rancangan pemasaran yang mengujakan tidak bermakna jika tiada tindakan dilaksanakan. Melalui kadar panggilan 28 sen untuk setiap panggilan di mana sebelum ini kadar panggilan adalah 32 sen/minit merupakan satu langkah positif bagi membantu meningkatkan jumlah pengguna perkhidmatan telko TTTE khasnya.

Sekian duhulu post kali ini. Insyaa Allah akan dikemaskini dari masa ke semasa tentang info terbaru mengenai Tune Talk Toneexcel. Terima kasih.




"Value For Money" Dari Penggunaan SIMKad TTTE Bukan Sekadar Omong Kosong



Salam hormat;

Kebanyakan pelanggan yang bijak menekankan aspek "Value For Money" untuk setiap wang yang dibelanjakan. Sistem point adalah salah satunya.

Permulaan sistem point ni telah dipraktikkan oleh syarikat jualan lansung untuk ejen-ejen dan pelanggan berdaftar dengan mereka. Setiap point akan ditukarkan dengan wang mengikut pelan perancangan tertentu.


Kini banyak perniagaan konvensional telah mula memberi nilai setiap wang yang dibelanjakan oleh pelanggan mereka. Lihat sahaja bagaimana stesen minyak Petronas memberi point untuk setiap belian di Kedai Mesra. Objektifnya adalah sama seperti mana syarikat MLM telah lakukan,iaitu hanya untuk mengekalkan reputasi keuntungan serta kesetiaan pelanggan mereka.


==========================
Sistem Point Pada SIMKad TTTE
==========================


Salah satu sebab mengapa saya menfokuskan pemasaran saya lebih kepada produk SIMKad TTTE ini adalah kerana "Value For Money" untuk setiap pelaburan yang saya lakukan. Setiap pengguna handphone mungkin tidak sedar tentang kelebihan memiliki SIMKad TTTE ni sebab BUKAN sahaja boleh memberi point untuk setiap nilai topup yang dibelanjakan malah boleh juga menjana pendapatan yang lumayan dengannya.


Selama lebih 10 tahun saya menikmati perkhidmatan dari syarikat telko lain TANPA ada nilai pada setiap wang yang saya keluarkan melainkan perkhidmatan dan tawaran mereka TETAPI kini saya mula sedar tentang kelebihan TTTE ini.


---> www.tunetalk2u.biz


Berikut adalah contoh point yang disediakan oleh syarikat Tune Talk :-


  • RM 5               8
  • RM 10             20
  • RM 15             30
  • RM 20             40
  • RM 30             70
  • RM 50             120
  • RM 100           240
  • RM 200           480
  • RM 300           720
  • RM 500           1200
  • RM 1000         2400



Setiap point ini dikira secara terkumpul dan point yang memenuhi syarat, layak untuk ditukar kepada tiket penerbangan Air Asia ataupun Smart Phone terkini. Adakah faedah ini cukup buat anda ?


==========================
Faedah-Feadah TTTE Yang Lain
==========================


Dah tentu faedah-faedah lain menjadi faktor mengapa setiap ejen program ini memberi fokus secara serius untuk pemasaran SIMKad TTTE dan diantara faedahnya adalah...


1) Perlindungan Insuran Kemalangan secara PERCUMA sebanyak RM 100,000.
2) Corporate Rate sehingga 30% penginapan di Tune Hotel.
3) Menjana pendapatan berpencen dan boleh diwarisi kepada anak dan isteri.
4) Bonus tajaan bulanan.
5) Komisen RM 20 setiap tajaan.
4) dan banyak lagi...


Maklumat lanjut sila layari - www.tunetalk2u.biz


Sekian perkongsian saya pada kali ini dan jumpa lagi pada post yang lain yer.

Buku Panduan Buat Duit Dengan Handphone Dari Sifu Mazelan Abas

Setiap orang yang baru memulakan apa jua bidang pasti merasa kosong dan tidak tahu apa yang perlu dilakukan seterusnya. Jika kekuatan semangat untuk berjaya dalam sesuatu bidang masih utuh maka mereka anda kekal dalam peluang tertentu.

Bagi mereka yang baru menceburi bidang pemasaran sim kad Tune Talk Tone Excel pasti tidak jelas apakah langkah seterusnya untuk terus mempelajari asas dan cara pemasaran perniagaan ini. 

Usah khuatir kerana Tone Excel telah memperkenalkan satu buku panduan khusus kepada ejen pemasaran yang serius untuk mengembangkan jaringan kumpulan mereka. Memperkenalkan...


Buku ini mengandungi sebahagian besar maklumat mengenai bisnes Tune Talk Tone Excel, dari A sampai Z. Insyaa Allah ia memudahkan anda untuk mengembangkan bisnes ini.

  1. Ia boleh dijadikan alat untuk mendidik downline anda supaya boleh berdikari, pastikan anda memberikan buku ini kepada setiap downline Level-1 anda.
  2. Jika anda beri kepada seseorang, kalau dia tak baca, sudah pasti akan ada orang lain yang baca, bisnes anda akan berkembang juga akhirnya.
  3. Anda tidak perlu lagi menjaga downline teruk-teruk untuk jawab soalan itu dan ini, biar buku ini sebagai panduan dan rujukan mereka. Buku ini tolong menjawab untuk anda.


Buku Panduan Edisi ke-2 ini mengandungi lebih maklumat tambahan serta maklumat terkini perkembangan dalam ToneExcel.

Jika anda datang beli terus ke HQ-Sri Petaling, harga senaskah adalah RM10.

Jika anda order secara pos, harganya senaskah adalah RM12

Cara Pembelian melalui Pos
Untuk membuat tempahan buku, sila bank in ke akaun dibawah ini,
Maybank 162526067564
CIMB 12700006961526
(Atas nama Mazelan Abas)

Selepas membuat pembayaran, sila SMS kan nama dan alamat penghantaran serta bilangan buku ke 010-525 0856



Kerja Amal "Bebaskan Palestine' bersama Tune Talk dan Afdlin

Tune Talk telah memainkan peranan untuk membantu menambah sumbangan kepada tabung amal Palestine. Idea kerja amal "Bebaskan Palestine" ini tercetus oleh Afdlin dan Jason Lo  yang memikirkan inisiatif untuk memastikan kelansungan sumbangan.


Setiap penggunaan simkad "Bebaskan Palestine" akan disumbangkan sebanyak RM3 untuk setiap tambah nilai prepaid RM30 tanpa menolak nilai kredit pra bayar.

Berita ni walaupun telah disiarkan pada bulan April yang lalu oleh AstroAwani, ia tetap menjadikan saya sendiri sebagai pengguna pra bayar Tune Talk dan sebagai ejen Tone Excel berasa bangga diatas usaha murni ini.

Diharap syarikat TuneTalk terus istiqamah dalam membantu kerja amal demi menjaga kemaslahatan ummah.

Well done Tune Talk.

Berita penuh melalui laman web Astro Awani anda boleh baca terus melalui di sini !

Nilai Topup Untuk Claim Tiket Air Asia Bersama Tune Talk

Nilai Topup Untuk Claim Tiket Air Asia Bersama Tune Talk

Salam hormat rakan-rakan sekalian. Terima kasih kerana sudi jengok laman blog nie. 

Keunikan faedah Tune Talk kepada pengguna amat berbaloi kepada anda. Selama pengalaman saya sendiri sebagai pengguna prepaid yang setiap bulan menambah nilai topup RM30 sehingga RM50 menjadikan saya terdiam dan menyesal sebab apa saya tak guna masa mula-mula peluang WOW! komuniti program rujukan Toneexcel diwujudkan. 

Bagi saya sendiri, saya sangat sensitif dengan point pembelian terutamanya untuk mengisi minyak kenderaan. Jika minyak hampir habis saya akan berusaha untuk mencari stesen minyak Petronas walau di mana saya berada. Kekuatannya di mana ? Sebab Petronas menawarkan sistem point. Saya boleh menuntut hadiah mengikut syarat dan terma yang telah disediakan.


Tune Talk Mobile Prepaid Point

Alat telekomunikasi seperti handphone pada masa kini menjadi satu kemestian untuk dimiliki. Ia telah menjadi seperti keperluan asas untuk menghubungkan kita dengan orang lain. Pelbagai jenama handphone telah wujud masa kini.

Melalui pertumbuhan banyak kedai telekomunikasi di mana-mana sahaja termasuk di kawasan kampung membuktikan kuantiti ini makin bertambah dari hari ke hari.

Saya terfikir mengapa ia terjadi dan pendapat peribadi saya mengatakan ia adalah disebabkan peluang untuk membuat keuntungan yang cukup tinggi. Lihat sahaja nilai topup yang rata-ratanya boleh tambah nilai minimum RM5 menjadikan ia sesuai untuk semua golongan.

Menurut statistik dari SKMM, jumlah pengguna handphone melebihi populasi rakyat Malaysia. Dari bilangan pengguna handphone iaitu sebanyak 34.4 juta terdapat 27.6 juta darinya adalah pengguna prepaid. Ini membuktikan mengapa ramai peniaga terutamanya berbangsa cina ramai melakukan perniagaan menjual prepaid.

Inilah uniknya jika anda menjadi pengguna Tune Talk melalui program WOW! Toneexcel ni, sebab anda akan mendapat point setiap apa yang anda belanja setiap bulan. Dari point tu anda boleh menuntut tiket penerbangan Air Asia. Bukan itu sahaja anda boleh membuat pilihan lain untuk menuntut smart phone terkini dengan syarat dan terma yang telah ditentukan.

Banyak kelebihan lain saya lihat dan ia semakin bertambah dari hari ke hari dan ini menyebabkan saya semakin teruja untuk berkongsi peluang ini kepada orang lain termasuk juga diri anda. Bukan sahaja hak sebagai pengguna dilindungi, anda juga boleh mendapat kadar korporat sebanyak 30% penjimatan untuk semua cawangan Tune Hotel di seluruh Malaysia.

Kalau nak cerita semua kelebihan yang baik-baik jer di post ni mungkin ia akan nampak seperti menipu pulak. Anda jangan buat keputusan sekarang. Sebarang keraguan anda boleh dapatkan informasi selanjutnya pada laman web www.toneexcel.biz untuk mengetahui keunikan lain peluang ini.

Sampai jumpa lagi pada post lain. Semoga berjaya !





Petua-Petua Menjalankan Perniagaan Tune Talk Toneexcel

Petua-Petua Menjalankan Perniagaan Tune Talk Toneexcel

Perkongsian khas kepada penggiat Multi Level Marketing (MLM) untuk mengembangkan perniagaan mereka. Petua yang dikongsikan walaupun saya menggunakan tajuk khas kepada mereka yang menjalankan perniagaan Tune Talk Toneexcel tetapi implimentasi kepada penggiat MLM juga boleh turut praktikkan petua ni.

Video ini telah disampaikan oleh tuan Mazelan Abas yang juga merupakan seorang usahawan yang berjaya dalam bidang MLM yang diceburi untuk program rujukan WOW! Tune Talk Toneexcel. Beliau seorang yang layak bercerita tentang petua ini kerana pendapatan bulanan beliau hanya pada program ini sahaja adalah sebanyak RM45,000 sebulan.

Maklumat lanjut sila layari : www.tunetalk2u.biz

Sila tonton video ini sehingga habis ! Selamat menonton...

8 Hak Sebagai Pengguna Yang Patut Kita Ketahui


Sebagai pengguna kita seharusnya ambil tahu tentang hak kita. Majoriti dari kita semua adalah pengguna. Tidak dinafikan bahawa terdapat sebilangan besar pengguna tidak ambil peduli tentang hak mereka dan ini menyebabkan beberapa pihak yang tidak bertanggungjawab melakukan penipuan dan penindasan terhadap pengguna.

Sedikit informasi saya ingin kongsikan tentang 8 hak yang harus kita tahu sebagai pengguna. Kredit saya berikan kepada www.e-pengguna.blogspot.com kerana informasi yang dikongsikan.

8 Hak Pengguna

1) Hak untuk mendapatkan keperluan asas.
Pengguna berhak untuk mendapat barangan dan perkhidmatan berkeperluan asas seperti makanan, pakaian, tempat tinggal yang selamat, kemudahan kesihatan dan pendidikan dan lain-lain. Keperluan seperti air yang bersih juga menjadi hak kita sebagai pengguna.

2) Hak untuk mendapatkan keselamatan
Pengguna berhak medapatkan jaminan keselamatan dari segi mutu sesuatu produk dan perkhidmatan yang diterima. Sebagai contoh jika makanan yang dibuat dari bahan yang boleh memudaratkan kesihatan pengguna pasti memerlukan jaminan dan hak sebagai pengguna.

3) Hak untuk mendapatkan maklumat
Pengguna hendaklah diberi maklumat yang cukup tentang sesuatu barangan dan perkhidmatan yang hendak ditawarkan. Pengguna wajib dilindungi dari dakyah pengiklanan, pelabelan, dan amalan palsu yang berkaitan penipuan dan juga penyelewengan.

4) Hak untuk membuat pilihan
Pengguna hendaklah dipastikan agar mendapat maklumat secara terus mengenai barangan dan perkhidmatan. Pengguna juga perlu diberi penerangan yang dapat memberikan pilihan dalam membuat keputusan. Selain itu pengguna perlu diberi jaminan mengenai mutu dan kualiti sesuatu barangan dan perkhidmatan sejajar dengan harga yang ditawarkan.

5) Hak untuk mendapat ganti rugi
Pengguna berhak mendapat penyelesaian untuk pembelian keluaran yang cacat atau berbahaya ataupun perihal dagangannya yang `mengelirukan' serta pampasan bagi perkhidmatan yang menyeleweng atau tidak menepati perjanjian. Misalnya, seseorang pengguna itu telah membeli sebuah mesin basuh tetapi seminggu kemudian, mesin basuhnyanya telah mengalami kerosakan, oleh itu pengguna itu berhak mendapatkan haknya sebagai pengguna dengan mendapatkan mesin basuh yang baru mengantikan yang lama daripada si penjual.

6) Hak untuk menyuarakan pendapat
Pengguna berhak menyuarakan pendapat apabila tidak berpuashati terhadap barangan atau perkhidmatan yang diperolehi atau secara mudah difahami setelah pengguna tidak mendapat layanan yang sewajarnya. Ganti rugi harus diberi bagi barangan atau perkhidmatan yang mengakibatkan kecederaan kepada penggunanya yang menggunakan barangan atau perkhidmatan setelah mengikut arahan pengeluar. Ganti rugi juga wajib diberikan kepada pengguna yang menjadi mangsa akibat kecuaian pengeluar.

7) Hak untuk mendapatkan pendidikan kepenggunaan
Pengguna berhak mendapat pendidikan pengguna yang mencukupi dan berterusan. Ini kerana sistem pendidikan lazimnya tidak memberi perhatian yang sewajarnya kepada pendidikan pengguna. Falsafah pendidikan pengguna masa ini lebih cenderung melatih pelajar menjadi pekerja atau majikan yang berkesan dan kurang melatih bagaimana hendak menjadi pengguna yang bijak. Setuju tak ?

8) Hak untuk mendapatkan alam sekitar yang sihat dan selamat
Hak pengguna bukan sahaja terbatas kepada proses jual beli, tetapi merangkumi keadilan sosial dan ekonomi, pendidikan, alam sekitar serta penyertaan masyarakat dalam proses demokrasi. Oleh itu, pengguna berhak hidup dan bekerja dalam alam sekitar yang bersih dan sihat serta bebas daripada sebarang keadaan yang berbahaya. Hak ini diperjuangkan oleh pengguna kerana kadar pencemaran kian meningkat dan adanya unsur alam semula jadi yang semakin pupus atau dimusnahkan.

Itu lah hak-hak yang seharusnya diketahui oleh kita sebagai pengguna yang bijak. Perlindungan hak pengguna yang diwartakan hendaklah digunakan sepenuhnya agar pihak pengeluar barangan dan perkhidmatan tidak melakukan penipuan dan penindasan terhadap setiap pengguna.

Semoga info ini membantu anda dan rakan-rakan anda yang lain. Sila kongsikan informasi ini jika ia memberi manfaat kepada anda. Sekian.

6 Fungsi Telefon Bimbit



Zaman sekarang kini kalau tidak mempunyai telefon bimbit boleh dikatakan dah ketinggalan. Manakan tidak, cuba anda tanya diri anda, dah berapa lama anda memiliki dan menggunakan telefon bimbit ?

Mengikut kajian di Malaysia purata umur yang telah memiliki telefon bimbit bermula dari mereka yang berumur 12 tahun. Jika saya renung kembali zaman saya budak-budak dulu, memang takdelah budak darjah 6 boleh pakai telefon bimbit / handphone. Zaman sekarang telah menjadi perkara lumrah bagi kebanyakan kita yang melihat mereka yang memiliki telefon bimbit.

Pasti ada kekurangan dan kelebihan terjadinya fenomena telefon bimbit ni. Lambakan teknologi yang sentiasa dikemaskini oleh syarikat telefon terkenal seperti Samsung, Apple, Nokia dan lain-lain menjadikan manusia begitu teruja dengan hasilnya.

6 Fungsi Telefon Bimbit / Handphone

  1. Perhubungan yang jauh beribu batu boleh didekatkan. Tak kira dipelusuk mana di dunia ini anda tinggal pasti dapat dihubungi melalui telefon bimbit.
  2. Berita terkini dan penting dapat kita ketahui dengan cepat dan pantas. 
  3. Menyampaikan pesanan ringkas dengan pantas dan berkesan serta boleh menyimpan pelbagai maklumat 
  4. Kegunaan waktu kecemasan. Pengguna telefon bimbit / handphone boleh mendail 112 jika berlaku kes kecemasan.
  5. Penghantar gelombang untuk alat kawalan jauh seperti alarm kereta. Jika berlaku kejadian kunci kereta tertinggal di dalam kereta, tip ini boleh mambantu. Sila hubungi keluarga di rumah untuk mengambil kunci pendua kemudian minta ahli keluarga anda dekatkan alarm kunci pendua di telefon bimbit dia dan tekan alarm kereta. Sebelum itu pastikan jarak telefon bimbit anda kira-kira 30cm dari kereta yang terkunci itu. Insya Allah kereta anda boleh dibuka seperti biasa.
  6. Menangkap gambar dan video. Teknologi terkini telefon bimbit menjadikan pakej gambar yang sama kualitinya dengan fungsi kamera biasa lain dengan pixel yang sentiasa dinaik taraf dari masa ke semasa.   

Jadikan Handphone Anda Sebagai Aset BUKAN Sebagai Liabiliti. Nak Tahu ? Sila KLIK DI SINI


Walau apa pun pilihan kita, teknologi telefon bimbit tetap terus diperbaharui mengikut peredaran zaman. Kita tak tahu pada masa akan datang, mungkin semua perkara boleh kita lakukan melalui handphone kelak.

Sekian. Terima kasih.

Hak Pengguna Tune Talk Tone Excel Dilindungi Watikah LPKPM

Salam hormat kepada anda kerana sudi menjengah blog ini. Sebagai pengguna kita mempunyai hak ke atas setiap produk ataupun perkhidmatan yang telah kita langgani. Kuasa membeli tetap terletak di tangan pengguna ataupun pelanggan. Oleh sebab itu hak pengguna mestilah dijamin sebelum kita membeli ataupun melanggan.

Saya masih teringat ketika saya bekerja di Super Market di Jln TAR yang suatu ketika dulu cukup famous iaitu Hankyu Jaya. Dah tutup sejak 15 tahun lepas. Ini kisah lama saya selepas habis SPM. Setiap kali sebelum memulakan kerja mesti ada sesi taklimat dan apa yang ditekankan adalah " Customer is Always Right " atau dalam bahasa melayu " Pelanggan Sentiasa Betul ".  Memang syarikat saya bekerja tu menekankan pekerja supaya melayan pelanggan dengan senyuman dan sentiasa menganggap setiap komen pelanggan adalah betul.

Bertitik tolak dari situ sebenarnya saya dah mula faham bahawa pelanggan umpama raja dan kita hendaklah melayan pelanggan sesempurna mungkin.

Sama seperti apa yang kita cuba lakukan sekarang dalam perniagaan Tune Talk Tone Excel di mana hak pengguna ataupun pelanggan mestilah dilindungi. Sebagai ejen pemasaran simkad Tune Talk kita juga dilindungi melalui syarikat Tone Excel Sdn. Bhd.

Di atas komitmen syarikat untuk meningkatkan kepercayaan pengguna maka kita dilindungi dengan LPKPM (Lembaga Perlindungan dan Kebajikan Pengguna Malaysia) melalui Watikah Perlantikan yang telah didaftarkan pada 17 April 2013. Sila lihat gambar di bawah. Untuk pengesahan sila layari laman web syarikat Tone Excel Sdn. Bhd dengan cara klik di sini.


Jika anda dari kumpulan saya, usah khuatir kerana segala kerja biar Tone Excel yang lakukan dan tugas kita hanyalah memasarkan SimKad dan mendapatkan komisyen.

Jalan telah disediakan, cuma kita sahaja yang pilih sama ada jalan yang berlubang ataupun jalan lebuhraya yang bersih dan licin. 

Pasti peratus keyakinan pelanggan anda mula meningkat dan akan hilang rasa kekhuatiran dalam diri anda. Walaupun syarikat Tone Excel telah bertapak selama hampir 4 tahun, bagi sesebuah syarikat, ia sesuatu yang boleh dianggap kukuh dan boleh dipercayai, syarikat tetap menyokong semua ejen pemasaran untuk membantu meningkatkan daya usaha. Insya Allah.

Tingkatkan Usaha, Tingkatkan Keyakinan

Sampai di sini telebih dahulu perkongsian saya, semoga ia bermanfaat kepada anda serta meningkatkan tahap keyakinan anda terdapat syarikat Tone Excel Sdn. Bhd. Insya Allah.

Sekian. Terima kasih.





Tune Talk Auto Reload Dengan CIMB Click

Bagi memudahkan pengguna Tune Talk menambah nilai kredit prepaid, Tune Talk telah memberi alternatif mudah kepada pemilik akuan bank CIMB melalui CIMB Click.


Hanya dengan jalan singkat untuk memilih pilihan Top Up di anjung laman web bank tersebut.

Semakin lama syarikat TuneTalk.com makin dikenali dan dengan bertambahnya jumlah pengguna prepaid simkad Tune Talk menjadikan perkhidmatan untuk pelanggan semakin dimudahkan.

Entah apa pula kelebihan yang lain bakal diberikan kepada pengguna Tune Talk kelak kan !


Untuk maklumat lanjut, sila layari www.tunetalk2u.biz



8 Kelebihan Utama Tune Talk Kepada Anda

8 Kelebihan Utama Tune Talk Kepada Anda



Salam sejahtera. 


1) Kelayakan dlm perniagaan ini ada dua: umur mesti 12 tahun dan keatas & mempunyai handphone (hp). Hp adalah suatu produk keperluan dan sukar kita nak jumpa org Malaysia yang berumur 12 tahun dan keatas, tidak pakai hp. Inilah potensi pasaran kita dan lebih 33 juta hp telah didaftarkan setakat ini. 

2) Modalnya sebanyak RM80 sekali seumur hidup adalah sangat halus, bila kita bandingkan apa yg akan kita akan perolehi. Ramai sangat pengguna2 hp yg mampu utk mencuba perniagaan ini jika dibandingkan perniagaan2 konvensional dan MLM yg lain.

3) Kursus lengkap tentang perniagaan ini ada di dlm internet di bawah kelolaan Sifu Mazelan Abas. Kalau yg tiada komputer, ada buku tentang bagaimana nak mulakan perniagaan in yg lengkap telah di sediakan oleh Sifu Mazelan.

4) Maintenance bulanan dlm perniagaan ini hanya RM20 sahaja. Kebanyakkan bil bulanan hp kita melebihi RM20 dan kalau kita tak buat perniagaan ini, kita pasti akan menggunakan hp hampir setiap hari.


5) Biasanya org yg mengguna hp akan dapat 3 perkara: bercakap, bersms & berinternet. Tetapi pengguna SimKad ToneExcel mendapat 7 perkara: bercakap, bersms, berinternet, insuran kemalangan RM100 ribu, bila topup akan mendapat point yg boleh ditukarkan kpd tiket kapal-terbang, mendapat corporate rate di Tune Hotel di seluruh dunia & lesen utk berniaga.

6) Outlet utk topup ada di merata-rata tempat di seluruh tanah air. Pengguna bila hendak topup, mereka tak akan cari kita sebab kita bukan penjual topup. Bayangkan bila kita sedang tidor, duit masuk sebab org yg kita kenal & yg tidak kita kenal sedang guna hp. Luar biasa perniagaan ini. Hebat WOW.

7) Syarikat Tune Talk memang kukuh kerana pemegang saham terbesarnya adalah Celcom & Tune Ventures.

8) Pelan pemasaranya sangat mudah utk difahami & mudah diduplikasi.

Akhir sekali, kami ingin mengucapkan jutaan terima kpd TuneTalk & Tone Excel kerana menyediakan platform utk kami berniaga. Kami juga ingin mengucapkan jutaan terima kasih kpd upline kami En Ishak Din kerana banyak membantu selama ini & especially to Sifu Mazelan yg menyediakan sistem terbukti berkesan utk seluruh ahli Tone Excel di Malaysia.

Daripada;

Pn Jahlilawati Abu Bakar
Selangor

Mengapa Memilih Perniagaan MLM Yang Menawarkan Pencen ataupun Royalti ?

Salam hormat kepada anda yang sudi melayari blog ini.

Ramai yang faham tentang peluang perniagaan MLM tetapi ramai yang tak tahu memilih format ataupun syarat yang perlu diberikan penekanan sebelum kita membuat keputusan sebelum menceburi satu-satu perniagaan MLM.

Penapisan perlu dilakukan dan ia hendaklah bersandarkan beberapa faktor seperti mana yang diterang oleh mentor saya Encik Mazelan Abas. Turuti penulisan mesej email beliau di bawah ini supaya anda faham memandangkan beliau mempunyai pengalaman yang luas tentang perniagaan MLM.

Mesej email dari Mazelan Abas

Kita sering mendengar ramai rakan2 yang mengeluh, buat bisnes itu tak jadi, buat bisnes ini tak jadi, buat MLM itu dan ini, semuanya tak menjadi. Ramai yang datang jumpa saya berkata, "Dulu saya ni dah macam2 buat bisnes, tapi satu pun tak mendatangkan hasil".

Disebabkan cerita-cerita seperti ini, itu yang menyebabkan saya pernah pengeluarkan satu formula, cara-cara untuk memilih bisnes yang paling sesuai untuk anda.

Masih ingat lagi email saya tentang cara-cara memilih bisnes yang sesuai, cara-cara menapis untuk menyaring bisnes terbaik untuk diri kita sendiri. Kalau lupa biar saya ulangi penapis yang saya gunakan.


1. Produknya mestilah produk keperluan anda sendiri.


2. Jika perlu maintain, biarlah ianya sama atau dibawah budjet bulanan kita.


3. Kurang atau tiada service langsung.


Dengan penapis inilah, saya buat bisnes tunetalk di Malaysia ini. Saya menggunakan kelebihan membina website dan juga kelebihan autoresponder untuk mengembangkan bisnes ini di Malaysia. Saya menyertai TuneTalk pada July 2010 dan ketika itu saya merupakan ahli yang ke 9000. Maknanya sudah ada 9000 orang yang telah memulakan bisnes ini terlebih dahulu. 


Komisyen saya pada bulan pertama hanyalah RM60, tetapi pada bulan January 2013 saya telah di nobatkan oleh TuneTalk sebagai ahli yang mendapat pendapatan bulanan tertinggi setiap bulan.  Pada bulan July 2013, cukup 3 tahun pembabitan saya di dalam perniagaan Tune Talk / Tone Excel. Dari satu peringkat ke satu peringkat target yang saya letakkan didalam perniagaan ini, ada yang dapat dan ada yang tak dapat, tetapi kalau tak dapat sepenuhnya pun ia tetap dapat walau pun sebahagian.

Kesimpulannya, apa yang saya dapat dalam 3 tahun ini dengan bermodalkan RM80, saya mendapat pencen bulanan melebihi RM30,000 setiap bulan, saya dapat beli kereta buruk BMW dengan harga tunai. Dan apakah target seterusnya didalam perniagaan tunetalk TuneTalk ini. Saya letak target untuk dapatkan pencen setiap bulan RM50,000.00. Dapat ke tidak, saya tak tahu, yang saya tahu, saya hanya perlu berusaha kearah itu. InsyaAllah, kalau umur panjang, tahun ke-4 nanti iaitu bulan July 2014, saya akan buat laporan seperti ini lagi kepada Anda.


Jika anda tanya saya, seronok ke dapat pencen lebih RM30,000 tiap2 bulan, jawapannya, sangat seronok. Tiap2 bulan saya boleh menyimpan RM10,000 ke RM15,000 dengan membeli sijil simpanan primium dan selebihnya saya buatlah apa sahaja perkara yang saya suka. Kerana bila duit tu habis, nanti 21hb Tunetalk akan masukkan lagi, sebanyak itu, malah mungkin lebih lagi. Inilah kehidupan tak perlu bekerja tapi duit masuk tiap-tiap bulan.


Jika anda tanya saya, mudah ke nak dapat pendapatan sebanyak tu setiap bulan dalam tunetalk/TuneTalk ini, jawapannya, bergantung kepada diri masing2. Macamana mahu mendapat pencen yang banyak dalam bisnes ini? Saya akan kata, Sponsor 300 orang pada level 1 dalam tempoh 2 tahun. Jadi akan tanya diri sendiri, susah ke senang nak sponsor 300 orang dalam tempoh 2 tahun, kalau anda rasa senang, senanglah dia, kalau anda rasa susah, susah la dia. Semuanya bergantung pada diri sendiri.


Jika anda tanya apa lagi yang saya perolehi selepas 3 tahun dalam bisnes ini? Saya akan jawab, selepas berpenat lelah sponsor orang siang dan malam, pagi dan petang selama 2 tahun, level pertama saya lebih kurang 300 orang, selepas itu, tak payah buat kerja lagi, tiap2 bulan saya dapat komisyen dari hasil topup rangkaian saya. 2 tahun saya penat buat kerja, ada yang mengutuk dan ada yang menghina, ada yang memandang lekeh ada yang tidak indahkan langsung, tetapi usaha tetap usaha, jalan tetap jalan, promote tetap promote dan sekarang, saya sedang menikmati hasil penat lelah tesebut. Saya tak tahu berapa lama saya boleh menikmati hasil kerja 2 tahun tersebut, mungkin 10 tahun, mungkin 20 tahun, mungkin 30 tahun, tetapi yang pasti sekarang ini saya sedang menikmatinya.


Jika ada yang tanya apa lagi kelebihan yang diperolehi selepas penat bekerja selama 2 tahun ? Saya akan kata, walau pun saya berhenti menaja ketika ini, tetapi komisyen bulanan saya semakin naik, bulan Mac 2013, jumlah komisyen yang diperolehi lebih kurang RM25,000, tetapi pada bulan April2013 sahaja, jumlah komisyen yang diperolehi lebih kurang RM33,000. Mana ada dalam dunia ini, kita tak bekerja gaji boleh naik sampai RM8,000. Dalam dunia kerja, kalau tak kerja, tak dapat gaji, tetapi ini, tak kerja dapat pencen, dan pencennya pula tiap2 bulan naik. Secara jujur, memang saya tak pernah terfikir ianya akan berlaku dalam bisnes TuneTalk ini. Waktu ini, jika anda nak tahan duit jangan masuk pun dah jadi tak boleh, ia akan berlaku juga.


Jika ada yang tanya lagi, apa yang saya perolehi kerana kerja kuat2 macam orang bodoh selama 2 tahun dulu dalam TuneTalk ini? Saya akan katakan, saya tiada harta yang banyak untuk ditinggalkan kepada isteri dan anak2. Saya akan lebih bersalah jika saya meninggal hari ini, esok-esok keluarga saya merempat kerana kemiskinan, mereka hidup susah dan mula berhutang sana sini. 


Cuma sekarang saya boleh tersenyum sedikit, kerana jika saya meninggal hari ini, kesemua komisyen topup yang saya perolehi didalam TuneTalk ini akan dipindahkan pula kepada isteri saya. Dia pula akan dapat komisyen tersebut 100% setiap bulan. Sekurang2nya keluarga saya terjamin sedikit dari segi kewangan. Mereka tak perlu kerja pun akan dapat komisyen setiap bulan pada 21hb. Mudah2an mereka akan gembira dan berkata "Tak sia-sia usaha, keringat dan titik peluh abah berpenat lelah selama 2 tahun dahulu dalam bisnes tunetalk/TuneTalk ini semasa hayat dia, sekarang kita tumpang senang"

Saya amat bersyukur kerana diberikan segala macam nikmat didunia. Yang pasti nikmat tersebut telah pun diletakkan didalam dunia ini, hanya menunggu diambil oleh mereka yang berusaha, fokus dan konsisten didalam usaha mereka sendiri.

Itulah pentingnya penapis, supaya tidak tersalah pilih bisnes. Biar buang masa sedikit untuk memilih bisnes, asalkan tidak buang masa buat bisnes yang tidak mendatangkan hasil.





Terima Kasih



Mazelan Abas

0105232047




"The best revenge is massive success."

Maklumat lanjut anda boleh layari laman web ---> www.tunetalk2u.biz