6 Fungsi Telefon Bimbit



Zaman sekarang kini kalau tidak mempunyai telefon bimbit boleh dikatakan dah ketinggalan. Manakan tidak, cuba anda tanya diri anda, dah berapa lama anda memiliki dan menggunakan telefon bimbit ?

Mengikut kajian di Malaysia purata umur yang telah memiliki telefon bimbit bermula dari mereka yang berumur 12 tahun. Jika saya renung kembali zaman saya budak-budak dulu, memang takdelah budak darjah 6 boleh pakai telefon bimbit / handphone. Zaman sekarang telah menjadi perkara lumrah bagi kebanyakan kita yang melihat mereka yang memiliki telefon bimbit.

Pasti ada kekurangan dan kelebihan terjadinya fenomena telefon bimbit ni. Lambakan teknologi yang sentiasa dikemaskini oleh syarikat telefon terkenal seperti Samsung, Apple, Nokia dan lain-lain menjadikan manusia begitu teruja dengan hasilnya.

6 Fungsi Telefon Bimbit / Handphone

  1. Perhubungan yang jauh beribu batu boleh didekatkan. Tak kira dipelusuk mana di dunia ini anda tinggal pasti dapat dihubungi melalui telefon bimbit.
  2. Berita terkini dan penting dapat kita ketahui dengan cepat dan pantas. 
  3. Menyampaikan pesanan ringkas dengan pantas dan berkesan serta boleh menyimpan pelbagai maklumat 
  4. Kegunaan waktu kecemasan. Pengguna telefon bimbit / handphone boleh mendail 112 jika berlaku kes kecemasan.
  5. Penghantar gelombang untuk alat kawalan jauh seperti alarm kereta. Jika berlaku kejadian kunci kereta tertinggal di dalam kereta, tip ini boleh mambantu. Sila hubungi keluarga di rumah untuk mengambil kunci pendua kemudian minta ahli keluarga anda dekatkan alarm kunci pendua di telefon bimbit dia dan tekan alarm kereta. Sebelum itu pastikan jarak telefon bimbit anda kira-kira 30cm dari kereta yang terkunci itu. Insya Allah kereta anda boleh dibuka seperti biasa.
  6. Menangkap gambar dan video. Teknologi terkini telefon bimbit menjadikan pakej gambar yang sama kualitinya dengan fungsi kamera biasa lain dengan pixel yang sentiasa dinaik taraf dari masa ke semasa.   

Jadikan Handphone Anda Sebagai Aset BUKAN Sebagai Liabiliti. Nak Tahu ? Sila KLIK DI SINI


Walau apa pun pilihan kita, teknologi telefon bimbit tetap terus diperbaharui mengikut peredaran zaman. Kita tak tahu pada masa akan datang, mungkin semua perkara boleh kita lakukan melalui handphone kelak.

Sekian. Terima kasih.

Hak Pengguna Tune Talk Tone Excel Dilindungi Watikah LPKPM

Salam hormat kepada anda kerana sudi menjengah blog ini. Sebagai pengguna kita mempunyai hak ke atas setiap produk ataupun perkhidmatan yang telah kita langgani. Kuasa membeli tetap terletak di tangan pengguna ataupun pelanggan. Oleh sebab itu hak pengguna mestilah dijamin sebelum kita membeli ataupun melanggan.

Saya masih teringat ketika saya bekerja di Super Market di Jln TAR yang suatu ketika dulu cukup famous iaitu Hankyu Jaya. Dah tutup sejak 15 tahun lepas. Ini kisah lama saya selepas habis SPM. Setiap kali sebelum memulakan kerja mesti ada sesi taklimat dan apa yang ditekankan adalah " Customer is Always Right " atau dalam bahasa melayu " Pelanggan Sentiasa Betul ".  Memang syarikat saya bekerja tu menekankan pekerja supaya melayan pelanggan dengan senyuman dan sentiasa menganggap setiap komen pelanggan adalah betul.

Bertitik tolak dari situ sebenarnya saya dah mula faham bahawa pelanggan umpama raja dan kita hendaklah melayan pelanggan sesempurna mungkin.

Sama seperti apa yang kita cuba lakukan sekarang dalam perniagaan Tune Talk Tone Excel di mana hak pengguna ataupun pelanggan mestilah dilindungi. Sebagai ejen pemasaran simkad Tune Talk kita juga dilindungi melalui syarikat Tone Excel Sdn. Bhd.

Di atas komitmen syarikat untuk meningkatkan kepercayaan pengguna maka kita dilindungi dengan LPKPM (Lembaga Perlindungan dan Kebajikan Pengguna Malaysia) melalui Watikah Perlantikan yang telah didaftarkan pada 17 April 2013. Sila lihat gambar di bawah. Untuk pengesahan sila layari laman web syarikat Tone Excel Sdn. Bhd dengan cara klik di sini.


Jika anda dari kumpulan saya, usah khuatir kerana segala kerja biar Tone Excel yang lakukan dan tugas kita hanyalah memasarkan SimKad dan mendapatkan komisyen.

Jalan telah disediakan, cuma kita sahaja yang pilih sama ada jalan yang berlubang ataupun jalan lebuhraya yang bersih dan licin. 

Pasti peratus keyakinan pelanggan anda mula meningkat dan akan hilang rasa kekhuatiran dalam diri anda. Walaupun syarikat Tone Excel telah bertapak selama hampir 4 tahun, bagi sesebuah syarikat, ia sesuatu yang boleh dianggap kukuh dan boleh dipercayai, syarikat tetap menyokong semua ejen pemasaran untuk membantu meningkatkan daya usaha. Insya Allah.

Tingkatkan Usaha, Tingkatkan Keyakinan

Sampai di sini telebih dahulu perkongsian saya, semoga ia bermanfaat kepada anda serta meningkatkan tahap keyakinan anda terdapat syarikat Tone Excel Sdn. Bhd. Insya Allah.

Sekian. Terima kasih.





Tune Talk Auto Reload Dengan CIMB Click

Bagi memudahkan pengguna Tune Talk menambah nilai kredit prepaid, Tune Talk telah memberi alternatif mudah kepada pemilik akuan bank CIMB melalui CIMB Click.


Hanya dengan jalan singkat untuk memilih pilihan Top Up di anjung laman web bank tersebut.

Semakin lama syarikat TuneTalk.com makin dikenali dan dengan bertambahnya jumlah pengguna prepaid simkad Tune Talk menjadikan perkhidmatan untuk pelanggan semakin dimudahkan.

Entah apa pula kelebihan yang lain bakal diberikan kepada pengguna Tune Talk kelak kan !


Untuk maklumat lanjut, sila layari www.tunetalk2u.biz



8 Kelebihan Utama Tune Talk Kepada Anda

8 Kelebihan Utama Tune Talk Kepada Anda



Salam sejahtera. 


1) Kelayakan dlm perniagaan ini ada dua: umur mesti 12 tahun dan keatas & mempunyai handphone (hp). Hp adalah suatu produk keperluan dan sukar kita nak jumpa org Malaysia yang berumur 12 tahun dan keatas, tidak pakai hp. Inilah potensi pasaran kita dan lebih 33 juta hp telah didaftarkan setakat ini. 

2) Modalnya sebanyak RM80 sekali seumur hidup adalah sangat halus, bila kita bandingkan apa yg akan kita akan perolehi. Ramai sangat pengguna2 hp yg mampu utk mencuba perniagaan ini jika dibandingkan perniagaan2 konvensional dan MLM yg lain.

3) Kursus lengkap tentang perniagaan ini ada di dlm internet di bawah kelolaan Sifu Mazelan Abas. Kalau yg tiada komputer, ada buku tentang bagaimana nak mulakan perniagaan in yg lengkap telah di sediakan oleh Sifu Mazelan.

4) Maintenance bulanan dlm perniagaan ini hanya RM20 sahaja. Kebanyakkan bil bulanan hp kita melebihi RM20 dan kalau kita tak buat perniagaan ini, kita pasti akan menggunakan hp hampir setiap hari.


5) Biasanya org yg mengguna hp akan dapat 3 perkara: bercakap, bersms & berinternet. Tetapi pengguna SimKad ToneExcel mendapat 7 perkara: bercakap, bersms, berinternet, insuran kemalangan RM100 ribu, bila topup akan mendapat point yg boleh ditukarkan kpd tiket kapal-terbang, mendapat corporate rate di Tune Hotel di seluruh dunia & lesen utk berniaga.

6) Outlet utk topup ada di merata-rata tempat di seluruh tanah air. Pengguna bila hendak topup, mereka tak akan cari kita sebab kita bukan penjual topup. Bayangkan bila kita sedang tidor, duit masuk sebab org yg kita kenal & yg tidak kita kenal sedang guna hp. Luar biasa perniagaan ini. Hebat WOW.

7) Syarikat Tune Talk memang kukuh kerana pemegang saham terbesarnya adalah Celcom & Tune Ventures.

8) Pelan pemasaranya sangat mudah utk difahami & mudah diduplikasi.

Akhir sekali, kami ingin mengucapkan jutaan terima kpd TuneTalk & Tone Excel kerana menyediakan platform utk kami berniaga. Kami juga ingin mengucapkan jutaan terima kasih kpd upline kami En Ishak Din kerana banyak membantu selama ini & especially to Sifu Mazelan yg menyediakan sistem terbukti berkesan utk seluruh ahli Tone Excel di Malaysia.

Daripada;

Pn Jahlilawati Abu Bakar
Selangor