Kadar Pukul Rata Tune Talk Tone Excel

Setiap pengguna ataupun pembeli yang sanggup membayar untuk memiliki sesuatu barangan ataupun perkhidmatan, pasti ingin mendapat jaminan. Jaminan yang diwujudkan hanyalah sekadar untuk menghilangkan rasa takut akan kehilangan, kerugian atau kesan tidak baik kepada diri mereka.

Ada juga pengguna dan pembeli sanggup membayar pada harga yang tinggi semata-mata percaya kepada kredibiliti penjual. Mereka yakin kepada khidmat dan tawaran yang terbaik. Apa yang mereka bayar bagi mereka adalah sesuatu yang sangat berbaloi.


Faedah Berbaloi dan Istimewa Untuk Pengguna Tone Excel


Ramai pengguna handphone pasti setuju jika saya katakan antara faktor mereka bertukar-tukar syarikat telco adalah kerana caj panggilan dan caj data plan. Ada juga mempunyai sebab mereka berubah arah kerana line coverage yang mempunyai masalah setempat terutamanya dikawasan mereka tinggal.

Terdapat beberapa keistimewaan kepada setiap pengguna simkad Tune Talk Tone Excel. Bagi pandangan saya ia sangat berbaloi untuk setiap sen yang anda belanjakan. Mungkin agak tidak masuk akal dengan tawaran berganda yang disediakan oleh pihak Tone Group kepada pengguna Tone Excel.

Pasti tawaran berganda seperti di bawah ini membuatkan anda teruja untuk bertukar dari line telco anda sekarang kepada line Tune Talk.

1. Sendiri Topup Sendiri Dapat Duit

Tak pernah saya jumpa mana-mana tawaran sebegini kepada pengguna handphone khasnya. Syarikat Tone Excel adalah perintis kepada peluang dan tawaran sebegini. Kadang-kadang tak masuk akal. 

Syarat minimum dikenakan, hanya melepasi topup terkumpul bulanan RM30 telah layak untuk mendapat Cash Back 3%. Bayangkan..anda topup bulanan RM100, anda boleh dapat RM3 balik dan terus deposit dalam akaun bank anda.

Bukankah itu cukup berbaloi buat anda.


2. PERCUMA Insuran Kemalangan Diri RM100,000

Tanpa membayar apa-apa premium bulanan anda layak mendapat perlindungan ini. Hanya mengenakan syarat menggunakan topup terkumpul sebanyak RM50 sebulan, anda telah layak mendapat perlindungan insuran.

Syarikat Tune Insurance akan membayar sekiranya kemalangan yang menyebabkan kematian dan cacat kekal. Cuma nak diingatkan kemalangan dari kenderaan motosikal tidak dilindungi atas sebab-sebab tertentu.

Saya tidak boleh cerita lebih tentang insuran ini sebab saya bukan penjual insuran tetapi adalah penjual simkad Tune Talk Tone Excel.


3. Penjimatan Berganda Setiap Penggunaan ( Panggilan, SMS, Internet )

Sila rujuk gambaran di bawah ini !

Untuk maklumat lanjut sila layari www.pendapatanpasif.net !


3 Kelebihan Unik Pengguna Simkad TuneTalk ToneExcel



Salam hormat kepada bakal pengguna simkad ToneExcel serta para agen pemasaran yang sudi menjengah blog ini.

Siapa yang tak nak keistimewaan bila menyertai sesuatu program betul tak ?

Ini termasuklah diri saya sendiri. Dah pasti saya join dan buat bisnes ini sebab ada beberapa keunikan yang tiada pada program di tempat lain. Diharap 3 kelebihan ini membuka minda anda untuk menyertai saya atau mana-mana kumpulan yang melakukkan bisnes ini.


Antara 3 kelebihan menjadi pengguna simkad ToneExcel


1. Gandaan Nilai Topup Percuma

Ini yang tiada lagi saya lihat pada program yang lain.

Anda topup RM30 sahaja, secara automatis anda mendapat tambahan nilai topup sebanyak RM10. Baki topup yang akan tertera pada handphone anda adalah RM40.

Jika anda topup RM50 pula, anda layak mendapat tambahan nilai topup sebanyak RM20 menjadikan baki kredit anda terbaru adalah RM70.

Bayangkan jika anda topup RM100 pula, secara automatik anda layak mendapat RM40 nilai topup percuma menjadikan baki topup anda sebanyak RM140...WOW !!

Bagaimana...menarik tak ?


2. Perlindungan Insuran Kemalangan Diri RM100,000 PERCUMA

Hanya mengenakan syarat topup terkumpul anda minimum RM50 sebulan, anda layak mendapat perlindungan kemalangan diri sebanyak RM100,000.

Andai berlaku sesuatu kematian yang tidak diingini disebabkan kemalangan (kecuali kemalangan motosikal), waris anda iaitu isteri, anak atau ibubapa anda layak menerima wang sebanyak RM100,000 daripada syarikat insuran Tune Insuran.

Kita tidak minta ajal kita sampai, tapi semua kemungkinan boleh berlaku kerana rezeki, jodoh dan maut ditentukan oleh Allah.

Sebagai pengguna kita cuma gunakan sahaja handphone seperti biasa, topup seperti biasa, layari internet seperti biasa tanpa memikirkan nilai topup itu untuk syarat caruman insuran itu. Tak perlu !

Hanya menjadi pengguna setia simkad TuneTalk ToneExcel anda layak mendapat tawaran ini.


3. Penjimatan Berganda

Anda boleh menjimatkan belanja topup anda sehingga 50% setelah menjadi pengguna simkad ToneExcel.

Nak lebih faham, sila tonton video penerangan saya di YouTube bagaimana cara anda boleh menjimatkan belanja topup anda seperti mana saya telah perolehi. Sila tonton di sini !

Sebagai contoh, saya tunjukkan penjimatan internet ataupun data plan.

Buat pengetahuan anda caj yang dikenakan sebagai pengguna simkad ToneExcel bagi 1Gb adalah RM42.

Pasti anda terus fikirkan ia mahal bukan ?

Sebenarnya anda boleh mendapat penjimatan berganda, hanya perlu bayar RM2 sahaja bagi 1 Gb,

Bagaimana caranya ?

ToneExcel memberi tawaran kredit topup percuma kepada penggunanya seperti dibawah.

1- Jika anda topup > RM30 ke atas - Anda dapat kredit tambahan RM10

2- Jika anda topup >RM50 ke atas - Anda dapat kredit tambahan RM20


Simple jer...


Bagi mendapat tawaran harga data plan serendah RM2, anda hanya perlu topup RM100 untuk mendapat tambahan kredit topup  percuma sebanyak RM40. Jadi jumlah sebenar syarikat ToneExcel perlu tolak dari kredit sebenar topup anda hanyalah RM2 sahaja.

Berapa jumlah sebenar data plan anda ? Anda nampak tak permainannya.

Dah pasti tawaran ini cukup menjimatkan wang anda dan ia cukup murah.

Ingin tahu apakah 6 kelebihan simkad ToneExcel lain yang ditunjukkan secara video - Sila tonton di sini !


Kesimpulan

Banyak lagi sebenarnya tawaran-tawaran cukup unik yang boleh menjadikan handphone anda sebagai sumber pendapatan pasif setiap bulan. Semuanya tawaran gred A khas kepada pengguna simkad Tune Talk Tone Excel. Berubahlah dari topup tidak membayar kepada topup yang membayar !

Anda ingin bertukar simkad anda sekarang kepada simkad ajaib ini ?

Jangan lupa hubungi saya, pemasar simkad ToneExcel untuk keterangan lebih lanjut.


- Azeri b Abdul Wahab -
No IDP : 127638
Admin Web : www.tunetalk2u.biz
                       www.pendapatanpasif.net
H/P, WhatsApp : 019-3766711
Facebook : ADD saya !

Pelan Pemasaran Tone Excel Sudah Berubah ?

Salam hormat rakan-rakan yang sudi menjengah blog ini. Terima kasih kerana sudi meluangkan masa anda terutamanya agen pemasar simkad ToneExcel.

Mungkin ramai yang baru mengenali perniagaan internet mula tercari-cari apakah konsep sebenar program wow Tune Talk Tone Excel. Mungkin juga ada yang tertanya kenapa ramai pakar internet marketer seperti Zamri Nanyan, Razif Yusof dan ramai lagi juga turut memasarkan secara serius untuk program ini.

Betul ke program wow Tune Talk Tone Excel boleh buat duit ?

Apakah tawaran yang ada pada pelan pemasaran yang telah memberi implikasi keputusan memberansangkan kepada jumlah ahli yang telah sertai program ni ?

Sehingga kini hampir 600,000 pengguna simkad Toneexcel telah pun menyertai program ini.


Pelan Pemasaran Tone Excel Berubah ?

Sebenarnya sejak dari awal penubuhan Tone Excel, tiada perubahan dari pelan pemasaran telah dilakukan. Ia masih diguna pakai bagi mereka yang faham konsep pemasaran berangkai ataupun network marketing.

Malah pelan pemasaran telah diperbaiki dari segi tawaran dan ia semakin hari semakin mengujakan. Lihat sahaja kelebihan tawaran program Tone Excel yang ramai tidak tahu dan itulah menjadi kekuatan untuk mereka melakukannya secara serius.

Sila tonton video penerangan pelan pemasaran Tone Excel dari Sifu Mazelan Abas pada laman web ataupun klik terus gambar di bawah ini.

Inilah gambaran web yang anda akan tonton kelak !



Pelan Pemasaran Berubah Mengikut Nilai Topup Anda

2 jenis pendapatan yang terdapat dalam pelan pemasaran Tone Excel.

1. Fast Track Bonus

- Ia umpama upah syarikat Tone Excel kepada setiap kejayaan sponsor ahli baru.
- Di bayar sekali setiap IDP baru (nombor pengedar)
- RM20 setiap kepala.

2. Komisen Topup

- Terdapat 2 tawaran menarik
- 20% ataupun 26% komisen dibayar
- ataupun dikenali 6-3-11 ataupun 10-3-13
- Berubah mengikut jumlah topup anda pada bulan yang sama.
- Topup dari RM20 ~ RM59.90 mengikut pelan 6-3-11
- Topup > RM60 menikut plan 10-3-13

Nak mudah faham sila tonton video di sini !


Kesimpulan

Prinsip pemasaran sesebuah syarikat perlu kuat dan berprinsip. Inilah yang menjadikan sesebuah perniagaan akan terus kekal dan berkembang dengan jayanya. Tawaran menarik sentiasa diberi tambah nilai untuk mengekalkan momenton para agen simkad Tone Excel melakukan pemasaran.

Jika anda mempunyai sebarang persoalan, sila hubungi saya iaitu admin blog ini seperti yang tertera di bawh ini.

Sekian.Terima kasih.


Daripada;
Azeri bin Abdul Wahab
H/P : 019-3766711
IDP : 127238
Ataupun isi borang DI SINI !



Bukti Kejayaan Tone Excel - Sumber Inspirasi Dari Sifu Mazelan

Bukti Kejayaan Tone Excel - Sumber Inspirasi Dari Sifu Mazelan

Kejayaan mencapai kehidupan yang bebas dari segi kewangan dan masa adalah nikmat kehidupan yang luar dari kehidupan normal.

Tak ramai yang boleh capai kehidupan yang bebas untuk membuat apa sahaja, pada bila-bila masa dan di mana sahaja.

Jika suatu program atau plan pemasaran sesuatu program tidak baik, takkan Sifu Mazelan Abas telah membuktikan kejayaan beliau hari ini. Sebagai internet marketer yang dahulunya seorang pekerja kilang, kini telah mencorak kehidupan pilihan beliau sendiri.

Pendapatan beliau yang hampir mencecah RM 500,000 sebulan adalah satu usaha gigih beliau ketika mula-mula mengembangkan bisnes Tone Excel dalam masa 4 tahun.

Sifu Mazelan Abas mula memperolehi pendapatan 5 angka pada mulanya sebelum 2 tahun bergerak aktif memasarkan simkad Tone Excel. Selepas 2 tahun beliau rehat untuk sponsor orang lain apabila ahli network di Level 1 beliau mencapai 400 orang.

Beliau tak jangka bahawa pendapatan pasif dari simkad Tone Excel semakin lama semakin naik, walaupun beliau berhenti menaja orang lain.

Lihat potensi menjana pendapatan Tone Excel di sini ! 



Bisnes Sen-Sen - Terkaya Di Dunia

Menjadikan inspirasi dan kekuatan dari orang terkaya di dunia Carlos Slim Helu menjadi sebab beliau berada pada platform telekomunikasi dan ia seharusnya menjadi sebab juga kepada semua pengedar simkad Tone Excel.

Ia agak abnormal juga, andai kita berfikiran bisnes sen-sen boleh jadi kaya.

Ok....sila lihat video yang ada di laman web ini ---> http://pendapatanpasif.net/bukti-simkad-jana-6angka/



Logik ker Bisnes Sen-Sen Boleh Kaya ?

Mengikut hukum kepenggunaan, ia tidak mustahil sebab bisnes telekomunikasi adalah satu cabang bisnes yng bernilai berbillion USD. Seperti telah dinyatakan diatas tadi, lihat sahaja orang terkaya di dunia yang memiliki market bisnes hanya dalam negara sendiri sahaja di Mexico... boleh menjadi orang terkaya di dunia.

Berbanding Bill gate yang menjadi orang kedua terkaya di dunia melalui produk untuk seluruh dunia menggunakannya.

Nak tak nak ... bisnes telekomunikasi adalah satu ruang untuk pengguna handphone menaik tarak sosio ekonomi mereka menjadi seorang yang bebas dari masalah kewangan.

Itu pun bagi mereka yang nampak potensinya.


======================================================
PERCUMA ! Web Replika dan Support - Khas bagi yang belum menyertai 
Program WOW Tune Talk Tone Excel
======================================================

Tawaran khas kepada anda yang baru kenal program ini. Jika anda minat untuk melakukan pemasaran secara online, syarat asasnya adalah anda perlukan website.

Saya telah sediakan web replika simple tetapi jelas penerangan tentang bisnes Tone Excel.

Lihat contohlaman web di bawah !




Bukan itu sahaja, insyaa Allah saya akan bantu semampu saya untuk berkongsi ilmu pemasaran internet yang betul kepada anda di member area.

Sekarang masih dalam stage kemaskini, belum siap sepenuhnya.

Antara tawaran saya...

1. Laman web replika percuma, tanpa bayaran kos domain dan hosting

2. Support group di Facebook dan Ummaland (kalau takde, sila daftar dulu...ia percuma)

3. Ebook - ayat iklan di mana-mana social media. 

4. Produk digital seperti Ebook, Audio, Video berkenaan teknik pemasaran online.

5. Video Tutorial khas dari saya dan juga Sifu Mazelan Abas.

6. dan lain-lain...( yang mana dirasakan perlu )



Syarat utama buat masa ni...

Saya hanya membuka tawaran ini JIKA anda daftar simkad baru anda kelak pada mana-mana IDP yang tertera di web replika www.pendapatanpasif.net. Ini bermaksud saya serius ingin membantu ahli dalam network saya yang sah sahaja.

Setiap pendaftaran untuk memiliki semua tawaran saya, akan dilakukan pengesahan dalam masa 48 jam dari tarikh pendaftaran.


Maklumat lanjut anda sila layari - http://pendapatanpasif.net/team-pppdh.php



Sekian. Terima kasih.


Salam kejayaan;
Azeri bin Abdul Wahab
www.tunetalk2u.biz









6 Faedah Utama sebagai Pengguna Simkad Tone Excel [VIDEO]

6 Faedah Utama sebagai Pengguna Simkad Tone Excel [VIDEO]

Selepas saya siapakan video untuk 6 faedah utama sebagai pengguna simkad Tone Excel, saya terus post di sini. Kepada ahli Team 3PDH anda boleh download video ini dan sebarkan ke mana-mana forum, blog, social media dan sebagainya.

Semoga membantu anda !




P/S : Sila sertai Team 3PDH (Projek Pendapatan Pasif Dari Handphone) untuk menikmati sokongan dan bantuan pemasaran (hanya sah untuk ahli berdaftar dalam network sahaja) - DI SINI !
Menjana Pendapatan Sampingan Dengan Simkad Ajaib Tone Excel [VIDEO]

Menjana Pendapatan Sampingan Dengan Simkad Ajaib Tone Excel [VIDEO]

Salam hormat kepada anda. Terima kasih kerana sudi jengah blog ini.

Anda ingin buat duit sampingan untuk tambah pendapatan anda sekarang ?

Ekonomi kini semakin mencabar kehidupan kita. Pasti kita tercari-cari peluang untuk mencari pendapatan sampingan.

Kos sara hidup semakin lama semakin tinggi, anak pula semakin membesar, keadaan syarikat tempat anda bertugas pula semakin goyah, tekanan kerja pula semakin menekan, seolah-olah sengaja memberi tekanan kepada anda agar anda letak jawatan dengan rela dan sebagainya membuatkan anda buntu mencari jalan untuk alternatif pendapatan pasif yang memberi jaminan.

Jika anda letak jawatan sekarang, bila fikir-fikir balik sumber pendapatan yang ada selama ni hanya dengan pekerjaan sekarang.

Bagaimana nak tambah pendapatan sampingan sementara menjadikan ia satu pendapatan pasif setiap bulan anda ?

Sila tonton penerangan video di bawah, bagaimana keunikan simkad ajaib dari Tone Excel bakal memberi anda peluang untuk mengubah masa depan anda.

Klik butang 'PLAY' untuk tonton ! ( Pssttt...video ini adalah penerangan saya sendiri kepada anda yang ingin tahu apakah faedah yang disediakan oleh Tone Excel. Pasti mengujakan anda ! )


3 Sebab Anda Perlu Pilih Bisnes Telekomunikasi

3 Sebab Anda Perlu Pilih Bisnes Telekomunikasi

Perkara yang tidak sedar kita lakukan setiap bulan adalah topup handphone. Jika sikit-sikit kita topup pun setelah dijumlahkan sebulan paling kurang RM30 juga,

Pasti ada sebab mengapa ramai yang memilih bisnes telekomunikasi untuk menjana pendapatan tambahan. Antara 3 sebab anda perlu memilih bisnes telekomunikasi adalah seperti berikut.


1. Kebal Ekonomi

Majoriti rakyat Malaysia menggunakan handphone. Bila guna perlu bayar. Ada bulanan dan ada harian. Bergantung kepada cara digunakan untuk apa.

Nak tak nak...pasti kita akan buat panggilan, bersosial media, SMS, dan melayari internet.

Handphone juga tersenarai dalam perbelanjaan bulanan. Kita bayar untuk service telko menjadikan ia satu keperluan. Bila perlu ia menjadi kebal ekonomi.


2. Lambakan Handphone

Banyak keluaran jenama handphone. Ada yang murah ada yang mahal. Ikut kemampuan. Kebanyakan orang mampu memiliki handphone.

Kilang semikonduktor pun lebih fokus kepada komponen elektronik untuk smart phone. Mereka tahu pasaran apa yang meleTOP.

Handphone dah jadi macam goreng pisang panas. Semua berebut nak beli. Kalau dah beli takkan biar kosong TANPA simkad. Pasti kena register untuk line atau prepaid. Betul kan!



3. Pengguna Prepaid Kuasa Majoriti

Daripada populasi penduduk Malaysia seramai 27 juta, terdapat 27.4 juta pengguna prepaid berbanding 6.8 juta pengguna postpaid.

Prepaid lebih mudah dimiliki. Top up pun ikut kemampuan. Lebih mudah berurusan sebab nak topup kat mana -mana pun boleh. Online atau Offline.

Repeat sale ada sahaja sebab utama tadi memang produk pilihan ramai orang. Konsep prepaid mudah jer bayar dulu guna kemudian.


========================
Cara jimatkan bil dan topup sehingga 
50% (VIDEO)
========================


Rahsia yang ramai tak tahu. Sila tonton video penerangan selama 7 minit di bawah !

.
---> http://rebizinfo.com/jimat-bil-handphone


P.S : Lock tempat anda untuk melakukan perniagaan telekomunikasi dan mula tukar simkad anda sekarang kepada simkad Tone Excel.
[VIDEO] Rahsia Jimatkan Bil dan Topup Anda Sehingga 50 Peratus Dengan ToneExcel

[VIDEO] Rahsia Jimatkan Bil dan Topup Anda Sehingga 50 Peratus Dengan ToneExcel

Salam hormat kerana sudi menjengah blog saya ini.Apabila kita berbicara tentang ekonomi kepada kebanyakan orang, terutamanya yang bekerja makan gaji..mereka sering memikirkan bagaimana ingin melakukan penjimatan.

Harga barang kini semakin hari semakin naik tetapi gaji masih tidak mencukupi. Kos sara hidup yang tinggi kini menyebabkan kita perlu fikirkan apakah belanja yang boleh dijimatkan.

Salah satu peluang untuk penjimatan yang saya fikirkan ia berbaloi untuk anda adalah melalui penjimatan bil dan topup handphone anda.

Ramai yang tidak tahu bahawa terdapat satu cara bagaimana untuk anda jimatkan bil dan topup anda sekarang sehingga 50%. Siapa yang tidak menggunakan handphone kan ?

Jika penjimatan ini anda dapat lakukan, saya yakin pasti akan ada penjimatan lain yang bakal anda perolehi kelak.

Saya telah merakam satu video penerangan di Youtube untuk bagaimana anda boleh mendapat penjimatan sehingga 50% daripada apa yang anda bayar sekarang.

Sila tonton video di bawah ini sekarang !




Semoga video dapat membuka sedikit sebanyak minda anda untuk peluang menjimatkan belanja handphone bulanan anda.

Sila komen pendapat, pandangan dan persoalan anda pada kotak komen yang ada di bawah.

Maklumat lanjut anda boleh layari www.pendapatanpasif.net


Sekian. Terima kasih.


P/S : Fikirkan setiap wang anda bayar untuk handphone anda boleh memberi penjimatan dan tawaran terbaik untuk diri anda serta keluarga anda.




Tunetalk Toneexcel Bisnes Preview by Mazelan Abas

Tunetalk Toneexcel Bisnes Preview by Mazelan Abas

Video bisnes preview ini adalah yang terbaik dan mudah difahami. Ia telah disampaikan oleh insan sempoi TAPI merupakan salah seorang TOP Leader yang menjana income RM800k sebulan.



Siapa sangka bisnes sen-sen boleh menjana income yang TIDAK boleh ditahan lagi peningkatannya.



===================

Letakka Diri Anda Untuk Fahami Siri VIDEO Ini !

===================






TERKINI 2014 ! Tawaran Istimewa diTambah Nilai Untuk Pengguna ToneExcel



Sempena ulang tahun ToneExcel yang ke 4, syarikat Tone Group telah membuat pengumuman menarik dan yang PENTING ia sungguh 'kebaaBOOMmmm'.

Ada 6 perkara pengumuman khas untuk pengguna simkad ToneExcel.

Berikut adalah 6 pengumuman khas,



  1. Bangunan pejabat baru sendiri 3 tingkat akan beroperasi 2015

  2. TuneTalk bersetuju untuk menurunkan call rate pengguna Toneexcel dari 0.28 sen kepada (akan diumumkan nanti di website)

  3. Pengguna ToneExcel diberi keutamaan bulan 10 nanti untuk menaiki Air Asia - ticket special seat/ pilih makanan COMBO free/ special kaunter baggage/boleh tukar jadual flight 2 jam sebelum free/ red carpet air asia flight check in.

  4. ToneGroup sedang berbincang dengan Tune Money untuk dapatkan Debt Card untuk ahli2 ToneExcel

  5. Bermula hari ini 16 Sep setiap ahli menaja 11 ahli baru sebulan layak untuk pertandingan penajaan bulanan - Grand prize 120k cash, 2nd 50k, 3rd 30k

  6. Rancangan menarik untuk pakej pelancongan ke Filipina & Cina



==============================
Jom Sertai Bisnes Ini Dan Mula Menjana Pendapatan Bersama Kami
==============================

Sila layari laman web ini untuk mendapatkan simkad pertama anda di sini ---> http://www.pendapatanpasif.net/pesan-simkad.php?id=127638

Amaran Terakhir Toneexcel...Anda Yang Menentukannya



Arahan awal dari Tonegroup untuk memastikan TIDAK menggunakan logo TuneTalk dari laman web kini sampai ke peringkat Amaran Terakhir.

Demi menjaga nama baik usahasama antara kedua-kedua syarikat anda TuneTalk dan Tonegroup, anda dinasihatkan memadam semua logo TuneTalk.

Mungkin anda pernah letakkannya di website, blog, forum dan segalanya dan ia perlu dipadamkan seberapa segera yang boleh.

Sebelum ada apa-apa tindakan dari pihak TuneTalk atau ejen dilantik, lebih baik kita padamkan sekarang.


Berfikiran positif

Pasti ada hikmah kepada apa yang berlaku. Kita harus berfikiran positif dan terus lakukan promosi untuk mengembangkan perniagaan ToneExcel anda.

Ini adalah hak sesebuah syarikat yang perlu kita jaga sebagai ejen jualan simkad WOW ToneExcel.

Nilai murni harus diterapkan setiap promosi yang kita lakukan. Usah timbulkan salah faham antara TuneTalk dan ToneExcel kepada prospek.

Jangan dek kerana nila setitik, habis rosak susu sebelanga.

Sekian dulu berita ToneExcel kepada ejen-ejen yang memasarkan secara online di internet.

Diharap sama-sama kita lakukan perubahan untuk setiap material yang dipersembahkan kepada prospek di luar sana.

Wassalam.


Daripada;
Azeri bin Abdul Wahab
www.pendapatanpasif.net
IDP : 127638

P/S : Jika terdapat logo TuneTalk di mana laman web saya sila email kepada saya yer ! Kekadang ada juga saya terlepas pandang. Terima kasih banyak-banyak. :)



Pelaburan Untuk Pendapatan Pasif Paling Efektif Zaman Kini

Kebanyakan manusia yang normal inginkan kehidupan yang terjamin. Mereka ingin pastikan tiada masalah besar untuk ditanggung terutamanya masalah kewangan.

Ya....benar kehidupan adalah masalah dan masalah adalah kehidupan. Perlu ada kerja yang perlu kita lakukan di dunia yang fana ini.

Ada yang kata wang bukanlah segalanya TETAPI harus diingat juga segala-galanya memerlukan wang. Itulah realitinya.

Pendapatan pasif bukan sesuatu yang mustahil

Semua orang inginkan jaminan kewangan. Tidak kiralah anda dari dikalangan para pekerja ataupun para perniaga. Asalkan ia halal.

Ada yang terfikir bagaimana ingin menjana pendapatan yang mereka perolehi sekarang ke arah pendapatan pasif. Tiada cara lain yang ada melainkan anda berani melakukan sedikit pelaburan.

Terdapat banyak cara untuk menjana pendapatan pasif. Sekurang-kurangnya ada 3 cara yang telah dikongsikan pada salah satu laman informasi di sini.

Setiap pilihan yang ada sebenarnya menawarkan pendapatan jaminan setiap bulan jika tahu caranya.

Jutawan hartanah Azizi Ali merangkap jurulatih jutawan di negara kita sendiri melakukan perniagaan yang berkonsepkan telekomunikasi dari syarikat ToneExcel seperti dalam gambar ini. (gambar telah disahkan asli)

Anda masih berpendirian dan berfikiran sama macam saya ?



Bidang telekomunikasi yang menawarkan pasif income

Mungkin agak sinis pandangan pengguna-pengguna handphone masa kini terutamanya jika ada tawaran pendapatan pasif yang efektif adalah dari bidang telekomunikasi.

Hanya menggunakan handphone yang berkonsepkan Prepaid anda boleh menjana pendapatan tetap setiap bulan.

Inilah bisnes yang modal serta untung kecil-kecil TETAPI bila pergi kepada volume ia memberi keuntungan yang sangat besar.

Anda ingin mulakan bersama saya ?


============
Peluang menjana pendapatan pasif dengan handphone anda
============

Sila dapatkan maklumat lanjut di www.pendapatanpasif.net


Daripada;
Azeri bin Abdul Wahab
IDP : 127638

WhatsApp Cabaran Baru Telco Tempatan



Zaman sekarang semuanya mudah untuk dilakukan. Apa sahaja maklumat yang kita inginkan mudah untuk diakses di internet. Cari sahaja maklumat menggunakan Google. Semua keputusan carian terpapar di situ.

Ada yang nak tahu sesuatu info, boleh disiasat hanya menggunakan kuasa internet. Dari sudut privasi perkara ini memang cukup merbahaya. Semua data boleh dicari dengan mudah.

Mahu tidak mahu kita perlu hadapi cabaran era teknologi maklumat tanpa sempadan ini.

Adakah era Telco akan terjejas disebabkan applikasi percuma ?

Sila baca laporan dari Utusan Malaysia Online yang bertajuk "WhatsApp jejaskan syarikat telekomunikasi tempatan"

Berikut adalah laporannya...

========================================================================

KUALA LUMPUR 14 April - Syarikat-syarikat telekomunikasi (telko) tempatan dijangka berhadapan kesukaran, apabila aplikasi perhubungan utama telefon pintar (OTT) seperti WhatsApp dijangka memperkenalkan perkhidmatan suara.

Perkembangan itu sedikit sebanyak mendatangkan kerisauan kepada syarikat-syarikat telekomunikasi tempatan memandangkan segmen suara masih menyumbang 50 hingga 60 peratus pendapatan kepada mereka.

Ketua Pegawai Eksekutif WhatsApp, Jan Koum pada Februari lalu mengumumkan syarikatnya merancang untuk memasukkan kemudahan panggilan suara di dalam aplikasi tersebut menjelang pertengahan tahun ini.

Malah, beberapa siri percubaan kemudahan itu sedang dilakukan yang telah mendapat liputan media segmen teknologi maklumat dan komunikasi.

“Telko terus berhadapan kesukaran menjana perolehan akibat kemunculan aplikasi-aplikasi percuma ini.

“Aplikasi-aplikasi tersebut sendiri telah menjejaskan pendapatan telko melalui khidmat pesanan ringkas (SMS), ekoran kadar penggunaan telefon pintar yang bertambah selain tiada kaedah tersebut lebih murah dan efektif," jelas nota kajian RHB Research di sini hari ini.

Pada masa sama menurut kajian itu, penggunaan OTT yang semakin meningkat juga tidak menjanjikan kadar penggunaan internet yang tinggi, sekali gus menyukarkan telko menjana pendapatan.

Namun jelas nota kajian itu, sehingga kini status penghasilan kemudahan panggilan suara oleh WhatsApp itu masih belum dipastikan. Tetapi kajian itu tetap menyifatkan pengguna masih sanggup membayar apa-apa caj perkhidmatan suara jika kualitinya terjamin.

“Telko sebenarnya menyedari carabaran daripada OTT ini, dan mereka mungkin menyusun kembali perkhidmatan data bagi memastikan perolehan maksimum dapat dijana menerusi data," jelas nota kajian itu lagi.

Ketiga-tiga syarikat telko utama tempatan iaitu Maxis, Celcom dan Digi masing-masing menjana pendapatan antara RM900 juta hingga RM1.2 bilion setiap suku tahun 2013.

Sumber dari Utusan Malaysia Online - KLIK SINI

========================================================================

Walau apapun cabaran untuk syarikat telekomunikasi tempatan, saya pasti mereka akan mengambil langkah bijak untuk menawarkan dan memberi faedah yang berbaloi kepada pengguna-pengguna perkhidmatan mereka.

Bagi pandangan saya ini akan menjadi satu persaingan yang sihat kepada pengguna handphone tanah air kita.

Kita tunggu dan lihat.

=========================================================
Rebat Tunai 3% Setiap Bulan Sebagai Pengguna Simkad Tunetalk Toneexcel
=========================================================

Anda mahu tahu cara bagaimana sampai satu masa caj penggunaan prepaid bulanan anda menjadi percuma seumur hidup hanya dengan syarat mudah.

Ada banyak lagi tawaran berganda yang ada diceritakan di laman web di bawah ini.

Sila layari www.pendapatanpasif.net sekarang !




Teknik Prospecting Toneexcel Guna Kaedah Pencil Selling


Bagaimana ingin melakukan prospecting yang paling berkesan ?

Hmmm...mungkin inilah persoalan bagi mereka yang mula nampak keistimewaan peluang Toneexcel tetapi tidak tahu bagaimana untuk melancarkan pemasaran.

Bagi anda yang mempunyai pengalaman dalam bidang pemasaran OFFLINE pasti terfikir-fikir teknik apa yang patut digunakan untuk bercerita kepada prospek.

Persoalan ini juga bermain dalam pemikiran saya pada mula saya nampak keunikan program WOW Toneexcel ini.

Mudah ajer .. dan insyaa Allah ia juga bakal membantu anda sebagai ejen simkad Tunetalk Toneexcel kelak.

Saya teringat kata-kata En Mazelan Abas  " ...lebih baik bisnes modalnya kecil, risikonya pun kecil, kalau kena gayanya, untungnya pun besar juga! "

Kita buat just simple jer .. asalkan mereka faham apa yang kita bakal terangkan. Betul tak ?


Video teknik "pencil selling" di kedai mamak terangkan kepada prospek.

Sila tonton dan ulang berkali-kali video ini dan mula praktikkan sampai anda pandai. Berlatih dengan isteri, anak dan adik anda sebelum anda bercerita dengan orang lain.

Semoga berjaya !

Sila tonton !



==================
Sudahkah anda memiliki simkad pertama anda ?
==================

Jika belum... sila dapatkan dari saya melalui maklumat yang terdapat dalam website di bawah !

---> http://pendapatanpasif.net/pesan-simkad.php?id=127638




Sifu Mazelan Abas Inspirasi Kejayaan Toneexcel



Siapa yang berada di platform bisnes simkad Toneexcel pasti mengenali siapakan dia Mazelan Abas. Beliau dikenali dengan gelaran Sifu Mazelan dalam dunia perniagaan network marketing.

Beliau digelar sedemikian kerana minat beliau mengajar ramai newbie untuk faham apakah itu perniagaan yang berasas jaringan secara percuma. 

Kalau saya cuba ingat kembali suatu ketika saya mengenali beliau di internet, kebanyakan bisnes yang beliau usahakan adalah dalam network marketing.

Anda namakan bisnes apa sahaja bisnes networking apa yang beliau tak lakukan. Secara online mau pun offline.

Kebanyakan bisnes network marketing beliau telah lakukan, beliau akan berusaha sehingga mendapat income.

Itulah penetapan matlamat yang beliau berikan.


Pengenalan pertama dengan GDI

Bisnes hosting antarabangsa dari GDI adalah bisnes pertama saya dan saya mengenali bisnes ini pun dari Sifu Mazelan. Antara paltform yang baik telah beliau praktikkan untuk menarik ramai prospek ejen baru dalam network beliau adalah melalui kursus AutomlmAnda.

Buat pengetahuan anda bisnes GDI juga menawarkan pendapatan pasif dan beliau juga masih memperolehi pendapatan dari GDI secara pasif di peringkat antarabangsa.

Kalau anda search di google...automlmanda.ws merupakan website percuma yang mengajar anda bagaimana membuat website serta cara melakukan pemasaran internet dengan cara yang berkesan.

Saya tiru apa yang diajar dan alhamdulillah sedikit sebanyak ilmu tentang buat website dan cara pemasaran efektif saya telah pelajari dengan baiknnya.

Di situlah pengalaman pertama saya belajar membina website. Anda pun boleh mula belajar ilmu di sana !


Belajar buat website versi sendiri

Saya cuba tiru sebaik mungkin dari apa yang Sifu Mazelan Abas lakukan. Itulah yang dipesan oleh beliau jika ingin berjaya seperti beliau.

Kini saya telah wujudkan satu laman web yang mengajar mereka yang masih zero dalam dunia perniagaan internet secara online melalui laman web saya sendiri di www.rebizinfo.com.

Jika anda ingin ketahui secara lanjut sila lihat di www.rieclick.com/kursus-percuma-biz-internet

Saya dalam proses untuk mengemaskini website dengan teknik pemasaran terkini dan efektif kepada mereka yang telah daftar di laman web tersebut. Saya ingin cuba yang terbaik membantu kepada mereka yang ingin dibantu dari ilmu yang saya miliki serba sedikit ini.


Toneexcel empayar terbesar Sifu Mazelan Abas

Impian mempunyai empayar terbesar network marketing dalam bidang telekomunikasi seperti Toneexcel kini menjadi realiti bagi Sifu Mazelan Abas. Sejarah penglibatan beliau dalam bidang network marketing kini mencapai tahap yang maximum. 

Kehidupan beliau kini telah bebas dari segala hutang piutang. Bayangkan dengan pendapatan sebulan RM 500,000 sebulan dan ia semakin lama semakin meningkat menjadi kehidupan Sifu Mazelan mencapai tahap klimak yang beliau nantikan.

Anda bayangkan jika anda juga mencapai tahap seperti beliau ! Pasti satu kehidupan yang benar-benar bebas dari kekangan wang dan masa.

Sasaran beliau kini ingin melahirkan lebih ramai menjana pendapatan RM 100,000 sebulan dalam network beliau.

Adakah anda salah seorang nya ?

Sila tonton video inspirasi buat anda yang masih tertanya-tanya siapa sebenar Sifu Mazelan Abas pada link di bawah ini !




========================
Jom Jana Pendapatan Pasif Dengan Simkad Toneexcel
========================

Ramai yang telah berjaya menjana income tetap setiap bulan hanya dengan bisnes simkad Toneexcel. Satu peluang bisnes yang unik dan mempunyai potensi yang cukup besar bagi semua orang yang menggunakan handphone.

Peluang anda untuk bebas dari hutang terbuka luas dan ia ada di dalam bisnes Toneexcel ini.

Jom sertai kumpulan saya untuk sama-sama menjana income lumayan. Insyaa Allah.

Dapatkan maklumat lanjut di laman web saya di bawah ini sekarang !



---> www.pendapatanpasif.net




P/S : Sila daftar Nama dan Email pada borang yang tertera pada website di atas ini secara percuma untuk menerima EXTRA info tentang bisnes simkad Toneexcel.

Gatal Tangan...Buat Video Untuk Web Baru Pendapatan Pasif - VIDEO

Gatal Tangan...Buat Video Untuk Web Baru Pendapatan Pasif - VIDEO

Gatal tangan kat sini ada dua. Pertama alhamdulillah syukur ke hadrat Allah kerana mengurniakan satu peluang menjana pendapatan pasif setiap bulan tak pernah putus setakat ini.

Gatal tangan yang kedua ... buat video INTRO untuk website baru www.pendapatanpasif.net.

Ramai otai kata buat video boleh tingkatkan trafik dan dari research yang saya buat, ye betul video merupakan cara terbaik untuk meningkatkan jumlah trafik ke laman web.

Maka terhasil lah video pertama menggunakan software yang dibeli dari usahawan antarabangsa yang bernama Video Maker FX.

Kalau nak tahu kat mana beli boleh PM saya yer.

Saya bukan nak jual untuk komisen sofware video tu, cuma nak beritahu kepada ahli network saya terutamanya untuk mendapatkan web replika. Boleh lah promosi secara online kelak !

Nak tengok video intro tu, ada kat bawah nie...




Kawan-kawan nak kenal saya kat FB...bolehlah klik sini !

Scam Alert Dari ToneGroup Untuk Pengedar Simkad Toneexcel

" Inilah kesan yang harus diterima JIKA sesuatu program itu menjadi yang terbaik "

Terdapat 'virus' yang ingin menjatuhkan syarikat ToneGroup dengan menwujudkan satu scam program berbentuk pelaburan yang hype. Satu pelaburan mengambil duit orang dengan cara menumpang kredibilit syarikat yang menawarkan plan pemasaran yang unik.

Tiada lagi mana-mana syarikat yang boleh menawarkan plan pemasaran seperti ToneGroup tawarkan.

Nampaknya hubungan ToneGroup dengan TuneTalk kini telah baik dan ia bertambah baik kini.

Inilah risiko yang harus dihadapi oleh pemasar simkad Toneexcel.



Tindakan waspada kepada semua ejen simkad Toneexcel

Perhatian ! Jangan melakukan apa-apa pendaftaran di laman web yang tertera pada gambar di atas tidak kiralah secara percuma ataupun secara berbayar.

Tiada syarat ataupun perjanjian dimeterai diantara ToneGroup dan Havard Tribune Sdn Bhd untuk meningkatkan keberkesanan pemasaran.

Tidaklah pula sesukar mana untuk melakukan bisnes untung sen-sen ni TANPA bantuan webmaster di atas.

Anda perlu berhati-hati JIKA anda terjumpa laman web scam di atas.


=====================================
Peluang Jana Pendapatan Pasif Dengan Toneexcel
=====================================

Jika anda masih tercari-cari maklumat program Toneexcel ada ingin ketahui keunikan yang ditawarkan sila layari laman web di bawah sekali.

Ia merupakan program telekomunikasi terbaik serta telah bertahan lama hampir 5 tahun di Malaysia.

Ramai telah merasai pendapatan pasif setiap bulan secara exponential dan ia tidak mustahil berlaku kepada anda juga.

Sila dapatkan maklumat lanjut pada laman web di bawah ini !


---> www.pendapatanpasif.net


Semoga post kali ini membantu anda.

Sekian. Terima kasih.

Website Tunetalk2u.biz Sedang Bertukar Tangan...

...kepada www.pendapatanpasif.net

Buat masa ni laman web admin di www.tunetalk2u.biz masih wujud di internet. Tunggu jer laman web tu ia luput dari langganan di Sempoi Hosting. Bagi laman web baru ini di PendapatanPasif.net, pihak admin masih melanggan di Sempoi Hosting, sebab ia masih menjadi kegemaran admin kerana service yang terbaik.

Semua ini berlaku setelah pihak Toneexcel telah memberi peringatan kepada ejen pemasaran simkad untuk menukar apa jua nama yang bersangkutan dengan Tunetalk. Anda boleh baca kisahnya pada post yang lepas tentang amaran syarikat di blog pada post yang lepas.

Inilah layout yang direka buat masa ini...



Tawaran Kepada Ejen Dalam Network Kumpulan Team Pendapatan Pasif

Jika anda merupakan ejen berdaftar yang sah dari mana-mana ejen pemasar yang sah dari Team Pendapatan Pasif, anda layak memiliki laman web replika ini.

Pada ruangan Member Area ejen yang sah akan mendapat hadiah bonus berupa produk digital berupa ebook, perisian dan sebagainya demi membantu anda melakukan pemasaran di internet dengan cara yang betul.

Ketika post ini ditulis diruangan Member Area masih belum dimasukkan apa-apa bonus percuma. Insyaa Allah pihak admin sedang memikirkan apakah produk yang sesuai untuk dikongsikan kepada ejen kelak.

Ada banyak lagi perkongsian yang ingin dikongsikan kepada ejen yang sah kelak dan pihak admin sering menitik beratkan agar ejen dalam network melakukan teknik pemasaran internet yang sah dan betul caranya. Bukan dengan cara Spamming.

Sekian dulu untuk post kali ini. Semoga sedikit sebanyak membantu anda untuk kenal latar belakang kewujudan laman web www.pendapatanpasif.net.

Lakukan Ajer !!


Amaran Akhir Dari ToneExcel - Tiada Logo TuneTalk Di Website Anda



Perkara seperti ini biasa bagi pemasar internet yang menjalankan perniagaan network marketing seperti Toneexcel. Sebagai ejen anda harus taat setiap perubahan dasar, undang-undang ataupun syarat yang dikemukakan oleh pihak syarikat.

Terpaksa Akur

Bagi yang telah lama melakukan teknik  pemasaran online seperti saya mungkin mengambil masa untuk mengeluarkan semua logo dari TuneTalk yang ada di blog ini. Saya harap semua dapat dikeluarkan seberapa segera yang boleh.

Bagi admin webmaster untuk website perlu melakukan perubahan pada kadar yang segera kerana warning seperti ini nampak untuk tempoh yang terakhir.

Mesej amaran dari ToneExcel

" Anda dinasihatkan untuk membuang dan tidak menggunakan semua Logo TuneTalk dari laman web anda, bahan-bahan cetak dan media lain. Anda akan bertanggungjawab ke atas apa-apa pendakwaan oleh TuneTalk atau ejen yang dilantik TuneTalk. Untuk logo rasmi TuneTalk, sila e-mel care@tonegroup.net "

Lakukan Sesuatu Sebelum Dikenakan Tindakan

Admin tak pasti apakah bentuk tindakan yang akan diambil. Langkah pembetulan dan pertukaran kepada yang lebih efektif perlulah dilakukan.

Diatas amaran ini maka pihak admin sedang dalam proses pertukaran laman web dari www.tunetalk2u.biz kepada satu laman web baru. Domain name baru bagi pihak admin adalah www.pendapatanpasif.net

Mungkin nama blog ini pun akan bertukar kepada satu nama yang lain.

Saya harap tiadalah tindakan boleh dikenakan atas usaha saya untuk patuh pada arahan.

Semoga sama-sama melakukan perubahan dan mula melakukan perubahan. Insyaa Allah.


Sekian. Terima kasih.
Apakah makna PUK untuk pengguna Handphone ?

Apakah makna PUK untuk pengguna Handphone ?

Pengguna handphone seperti anda dan saya pasti tertanya-tanya apakah maksud PUK ?

PUK ini bagi perkataan singkatan bagi Personal Unblocking Code. Bila anda dah tahu singkatan perkataan PUK anda dah dapat gambaran dah kan. Ia adalah satu sekuriti kod khas yang didaftar kepada Simkad ataupun Hanphone anda.

Di Malaysia kebiasaanya jika kita tersalah key ini kata laluan untuk Simkad sebanyak 3 kali, Simkad akan di 'block' dari digunakan terus. Anda tidak boleh membuat panggilan, sms, internet dan juga buat panggilan kecemasan. Anda perlu mendapatkannya pada syarikat telko yang telah daftar untuk dapat menggunakannya semula.

Simpan No PUK Anda

Saya ingin menasihatkan kepada pengguna simkad Toneexcel yang baru agar menyimpan no PUK yang kebiasaanya tertulis di bahagian belakang simkad. Salin nombor tersebut sebagai catatan di mana-mana kertas ataupun simpan di komputer ataupun laptop peribadi anda.

Jarang masalah block sehingga meminta no PUK untuk 'access' semula simkad. Tetapi apabila terjadi kebanyakan pengguna handphone akan panik dan tidak tahu untuk rujuk di mana.

Semoga informasi ini sedikit sebanyak membantu anda mengenali apakah yang dikatakan nombor PUK (Personal Unblocking Code).

=================================
Cara Guna Hanphone Macam Biasa Boleh Dapat Income
=================================

Sila layari laman web di bawah untuk mendapatkan maklumat lanjut.

---> www.pendapatanpasif.net


Kemaskini - Cara AKTIFkan SIMKAD Toneexcel Dipermudahkan.



Sejak awal tahun 2014 ramai pengguna simkad Toneexcel merungut kerana pendaftaran lambat, call DEC tak berjawab, prospek lari sebab masalah pendaftaran yang menyukarkan dan sebagainya.

Bagi saya...

..sesuatu masalah yang berlaku pada peluang bisnes Toneexcel yang saya lihat semakin hari semakin meletop ini adalah perkara biasa. Apabila jenama dan keunikan peluang yang ditawarkan disambut baik dan menjadi bualan ramai pengguna handphone menyebabkan mereka berpusu-pusu untuk menyertai peluang bisnes ini.

Jika anda sekarang ada sekelumit perasaan ingin 'quit' dari bisnes ini, saya nasihatkan hentikan dahulu. Periksa dulu apakah tawaran unik kepada anda sendiri sebagai pengguna handphone dan apakah bantuan yang anda boleh berikan kepada orang lain agar turut merasa kelebihan yang anda sedang alami.

Peluang bisnes Toneexcel adalah WIN-WIN situation (cakap omputeh lah pulak). Anda tak buat tetapi anda guna untuk Call, SMS, Internet seperti mana anda lakukan sekarang pun mendapat faedah, waima anda buat secara serius dalam bisnes ini.

Baiklah...post saya kali ini ingin berkongsi kepada cara melakukan pengaktifan simkad Toneexcel anda sejurus anda memilikinya. Melalui kaedah SMS sahaja dan boleh daftar untuk aktifkan simkad. Simple & Easy (alamak, sekali lagi cakap omputeh).

Berikut adalah cara melakukannya...

Aktifkan//Daftar SIMKAD Tunetalk-ToneExcel

Pertama:
Hantar SMS pendaftaran ke nombor 014-705 7769 sahaja.

ad nama noSN noPUK noIC/Passport alamat poskod NoIDP

Pilihan:
Jika ada maklumat bank atau kekal no lama, sila sertakan selepas poskod, sebelum idp.

Jika port-in ingin dilakukan kemudian, (bukan semasa pendaftaran kali pertama ini) sila tukarkan kod dari ad ke pt dan sertakan maklumat diatas sehingga poskod SAHAJA, idp tak perlu lagi.


Peringatan:
1. No 014-705 7769 untuk pendaftaran ad dan pt sahaja, jangan call no ini, atau hantar apa-apa pertanyaan.

2. Pendaftaran akan dilakukan dari pukul 9 pagi hingga 12 malam setiap hari, tetapi SMS pendaftaran boleh dilakukan bila2 masa sahaja, walaupun selepas 12 malam.

3. Selepas anda menghantar SMS pendaftaran, tunggu dalam 2 jam, jika masih tak dapat reply SMS, sila call terus DEC ditalian:
01115081515
01115091515
01115121515
01115131515
01115141515

Waktu DEC menjawab talipon:
Isnin hingga Jumaat. 10 pagi - 5 petang
Sabtu : 10 pagi hingga 2 petang
Ahad dan public holiday -tutup.

4. Apabila sudah dapat nombor dan IDP, sila buat satu SMS menggunakan simkad toneexcel itu kemana-mana sahaja, jika tidak simkad tersebut akan expired selepas beberapa hari.


Saya harap maklumat ini membantu anda untuk mengaktifkan simkad Toneexcel anda. Jika masih kurang faham sila dapat maklumat lanjut di sini !

Sekian. Terima kasih.

Bayaran Bil Boleh Selesai Hanya Dengan Bisnes Toneexcel



Zaman sekarang orang banyak terfikir dan tambah pendapatan. Disebabkan zaman kini serba serbi mencabar dari sudut ekonomi menjadikan anda dan juga saya perlu lakukan sesuatu untuk mengharungi cabaran hidup ini.

" Mengapa tidak memilih untuk buat bisnes yang memang kita guna produk hari- hari ? "

Persoalan ini sering menjadi tanda tanya dari mereka yang telah melakukan sesuatu yang mereka seronok.

Hakikat sebenarnya majoriti orang lebih memikirkan masalah berbanding cara untuk menyelesaikan masalah. Saya yakin anda akan setuju dengan pendapat saya.

Kos Sara Hidup Menjadi Penyebab

Bil adalah perkataan biasa yang kita perlu dengar setiap bulan. Mahu tak mahu , setiap kali hujung bulan ataupun pada hari gaji kita perlu membayar bil. Keperluan asas hidup untuk bayaran bil api, air, cukai pintu, cukai tanah dan bil pembentungan adalah sentiasa perlu difikirkan.

Ada yang sampai tidak mampu membayar bil-bil sehingga menjadi tertunggak. Masalah seperti ini cukup menyeksakan semua orang sekiranya hidup tanpa bekalan air, elektrik dan lain-lain keperluan asas. 

Kenaikan tarif elektrik sahaja sudah cukup memberi implikasi kepada mereka yang hidup hanya bergantung kepada kerja makan gaji.

Apa Pilihan Yang Ada

" 9 daripada 10 punca rezeki dari perniagaan "

Lakukan lah perniagaan yang menawarkan pendapatan berterusan. Kebanyakan para jutawan dunia mencadangkan untuk melakukan perniagaan dengan menjual produk selalu orang guna, mudah diperolehi dan ia berulang.

Kebanyakan jutawan perniagaan melakukan perniagaan dengan menjual produk jualan yang sentiasa berulang ataupun repeat order. 

Contoh terbaik yang boleh saya berikan seperti menjual sabun mandi.

Kalau difikirkan dari segi skop pelanggan ia cukup luas. Siapa yang tidak sukakan kepada kebersihan dan wangi-wanginan. Semua manusia yang normal pasti suka.

Itu cuma salah satu contoh yang mungkin boleh membuka minda anda.

Jual SIMKAD Toneexcel pun boleh buat duit untuk bayar bil-bil tanpa usik duit gaji.

Saya masih perlu katakan jika anda ingin memilih satu-satu perniagaan pastikan produk yang nak dijual adalah produk kegunaan harian.

Seperti bisnes simkad Tunetalk Toneexcel yang menawarkan peluang lebih hebat iaitu jual sekali tetapi untung berkali-kali.

Mana taknya ... sekali kita jual simkad dan pendaftaran berjaya dilakukan dengan jayanya, komisen anda akan terus masuk macam air yang mengalir. Setiap kali mereka topup anda dapat duit selagi mana mereka masih menggunakan simkad tunetalk toneexcel.

Unik kan peluang ni !

Jika masalah bil sebagai hutang tetap yang sering mengurangkan simpanan dan kadang-kadang tak tersimpan dalam akaun bank anda, apa kata anda lakukan satu peluang bisnes yang semakin diyakini kewujudannya setelah 4 tahun bertahan sejak penubuhan program WOW komuniti Tunetalk Toneexcel.

Telah ramai yang berjaya dalam perniagaan telekomunikasi ini dan ramai yang telah mula menjadikan program ini sebagai satu langkah mula yang terbaik untuk menyelesaikan masalah hutang mereka.

Sila dapatkan informasi lanjut tentang bisnes simkad Tunetalk Toneexcel dan fahami pelan perancangan mereka yang menawarkan satu pendapatan berpencen ataupun royalti. Anda boleh wariskan pendapatan anda kepada ahli keluar terdekat anda kelak.

Selamat mencuba. Sekian. Terima kasih.


Daripada;
Azeri bin Abdul Wahab
Facebook

Inovasi Baru Yang Memudahkan Untuk Periksa Status Pendaftaran Simkad Toneexcel



Salam hormat;

Berita khas kepada pengedar simkad Tunetalk Toneexcel demi memudah cara untuk ketahui :

1. Status pendaftaran

2. Terlupa id pendaftaran

Kini masalah yang selama ini sukar telah dipermudahkan oleh pihak admin www.toneexcel.biz iaitu En Mazelan Abas (sifu Tunetalk Toneexcel) demi membantu masalah pengedar simkad.

Salah satu cara pemeriksaan melalui online tanpa perlu membuat panggilan telefon melalui DEC.

Bolehlah pengedar Toneexcel tersenyum lebar dengan hasil usaha untuk memudahkan kerja-kerja pendaftaran anda kelak.

Sila layari laman web ini untuk pemeriksaan ---> http://tunetalk.ws/status


Diharap pengumuman ini bakal memberi implikasi kepada perkembangan network anda.

Sekian.


P/S : Jika anda nak tahu siapa saya melalui Facebook, boleh ADD saya di sini !

Anda belum menjadi pengedar TETAPI ingin tahu apakah keunikan peluang ini, boleh layari www.tunetalk2u.biz sekarang !




Ramuan Untuk Memperolehi RM3408 Sebulan Dengan TuneTalk Toneexcel

Perkembangan program komuniti WOW TuneTalk Toneexcel sangat cemerlang. Berdasarkan sambutan yang hangat dan sangat menggalakkan dari ramai pengguna handphone tanah air menyebabkan laman web toneexcel.biz yang dikendalikan oleh En Mazelan Abas menjadi 'over quota'. Beliau terpaksa menambah jumlah kapasiti hosting yang disewa demi kepentingan ejen-ejen melancarkan pemasaran secara online.

Begitulah penangan yang diberikan oleh TuneTalk Toneexcel !!

Rahsia Jana Pendapatan RM3408 Melalui Handphone

Kini admin dari website www.tunetalk2u.biz telah menerbitkan satu ebook bagaimana anda juga berpotensi menjana pendapatan sebanyak RM3408 sebulan melalui program ini.

Anda boleh download secara percuma di sini !



Ebook ini adalah versi pertama dari admin dan in syaa Allah dalam perancangan untuk mengemaskini untuk versi baru bagi nilai tambah tentang cara-cara melakukan pemasaran secara online khususnya.

Di harap ebook ini menjadi panduan pertama untuk memahami bahawa anda juga boleh menjana pendapatan RM3408 sebulan secara konsisten melalui jualan simkad TTTE.

Sekian. Terima kasih.


Jumpa lagi pada post yang lain yer !  


Mengapa Bidang Telekomunikasi Menjadi Pilihan ?

" Suka tak suka orang akan menggunakan handphone masa kini "


Salam hormat kepada anda kerana sudi menjengok blog saya ini. :)

Ramai orang sedar tentang teknologi handphone kini semakin hari semakin canggih. Teknologi sentiasa dikemaskini mengikut peredaran masa dan zaman. Nak tak nak kita harus tahu tentang teknologi yang ada sekarang. Mungkin 10 tahun yang lepas orang sibuk dengan teknologi komputer dan laptop untuk kerja-kerja teknik. 

Zaman sekarang telah berubah dimana dengan handphone sahaja boleh melakukan sebahagian dari kerja komputer. Zaman kini orang lebih sibuk mengatakan tentang teknologi handphone berbanding dengan perkara lain. Sekarang pun telah wujud teknologi handphone untuk menggantikan kamera yang mempunyai teknologi yang setara degan kamera digital. Dalam masa kita berbual kita boleh menjadi jurugambar profesional dengan kualiti gambar yang HD. Semuanya boleh dilakukan menggunakan handphone.

Kemajuan Teknologi Tidak Boleh Dihalang

Hakikat dalam kehidupan kita sejagat, kemajuan teknologi akan terus ditingkatkan demi memenuhi kehendak manusia. Tidak dapat dinafikan kecanggihan teknologi semakin lama semakin menjadikan manusia menjadi malas.

Lihat sahaja melalui produk Astro On-The-Go sebagai contoh. Kita boleh menonton rancangan Astro yang kita langgan di mana-mana sahaja melalui handphone. Tidakkah itu menjadikan manusia semakin malas. Dulu rancangan TV semuanya perlu ditonton di tempat yang ditetapkan. Sekarang seperti seolah-olah kita boleh menonton TV di mana sahaja walaupun di dalam tandas. (Harap tidaklah sampai macam tu kan)

Bidang Terkaya Di Dunia

Kita semua sedia maklum bahawa bidang terkaya di dunia adalah bidang pemkomputeran yang dimiliki oleh Bill Gates sebagai pemilik penuh Microsoft. Penguasaan jualannya merangkumi di seluruh dunia di mana majoriti menggunakan produk Microsoft. Siapa yang tak tahu dengan nama beliau kan. Saya juga mempunyai pendirian yang sama seperti anda. Tetapi...

...setelah saya lihat laporan dari Forbes melalui statistik Net Worth menunjukkan bidang yang kini menguasai ataupun menandingi Bill Gates adalah billionaires yang bernama Carlos Slim Helu. Anda nak tahu bidang apakah yang dijalankan oleh beliau. Ya ! bidang telekomunikasi. Ia mempunyai perbezaan dengan Bill Gates, beliau hanya menguasai jualan dipasaran negaranya sendiri sahaja iaitu di Mexico.

Lihat laporan Forbes di sini !

Di bawah pula gambar yang sempat saya crop dari laman web tersebut.


Betul kan ... anda  pasti nampak dengan jelas bahawa bidang telekomunikasi seperti telefon dan handphone kini menguasai kekayaan di dunia. Walaupun bidang ini untungnya kecil-kecil jer, namum ia memberi satu impak yang besar kepada jualan. Nampaknya bidang ini menjadi peneraju utama pembangunan ekonomi dunia kini.

Di Malaysia khususnta, bidang menguasai pasaran tempatan adalah telekomunikasi dan kini menduduki kedudukan nombor dua dalam senarai orang terkaya di Malaysia. Ia dimiliki oleh Anandha Krishna yang memiliki pemegang syer terbesar syarikat Maxis. Anda boleh rujuk laporan Forbes untuk maklumat lanjut. Saya yakin bidang telekomunikasi di Malaysia bakal menjadi penyumbang KDNK terbesar negara kelak.


Ambil Kesempatan Peluang Dari TuneTalk Toneexcel

Mengikut laporan SKMM (Suruhanjaya Komunikasi & Multimedia Malaysia) terdapat 34.4 Juta pendaftar sah pengguna handphone daripada jumlah penduduk rakyat Malaysia iaitu 27.4 Juta orang. Nampaknya ada lebihan sebanyak 24% pengguna yang memiliki lebih dari satu handphone.
 
Dari sejumlah 34.4 Juta pengguna handphone, terdapat ...
 
6.8 Juta   ---> Pengguna Postpaid
27.6 Juta ---> Pengguna Prepaid
 
Secara kesimpulannya terdapat lebih 80% pengguna handphone adalah penguna Prepaid.
 
 
 WOW ! Community Referral Program - Tune Talk Tone Excel



Kewujudan peluang yang dibuka oleh Toneexcel kini telah membuka mata saya untuk terus mengembangkan network saya di seluruh Malaysia melalui bisnes telekomunikasi.

Tawaran unik ini adalah "Everybody Talk, Everybody Earns". Cantik kan ayat tu.

Dulu anda menggunakan handphone tidak dapat apa-apa nilai ataupun faedah yang besar buat diri anda. Kini peluang yang ditawarkan cukup untuk menggembirakan anda kelak.

Hanya menggunakan prepaid dan mula ceritakan kepada orang lain...anda dapat komisen. Kita bukan dilantik untuk menjual topup tetapi sebagai penjual simkad TuneTalk Toneexcel. Pasaran cukup luas di Malaysia seperti mana yang saya telah rakamkan di atas.

10 Kelebihan Utama WOW ! Tune Talk / Tone Excel

1. Modal sebanyak RM80 sekali seumur hidup dan perlu maintain topup setiap bulan minimum RM 20.

2. PERCUMA Perlindungan Insuran Kemalangan sebanyak RM100k.

3. Setiap Topup memiliki point terkumpul dan point tersebut boleh ditukarkan dengan tiket penerbangan Air Asia ke mana-mana destinasi.

4. Boleh Topup di mana sahaja kedai yang memiliki E-Pay (stesen minyak, 7-Eleven dll), melalui online banking dan lain-lain.

5. Boleh kekalkan nombor kesayangan anda walau dari mana sekalipun syarikat Telco yang anda daftar.

6. Mendapat corporate rate Tune Hotel di seluruh dunia.

7. Pelan pemasarannya MUDAH difahami dan duplikasi.

8. Syarikat Tune Talk yang kukuh kerana pemegang saham terbesarnya adalah Celcom & Tune Ventures.

9. Peluang menjana pendapatan tetap setiap bulan sebab setiap bulan orang akan topup prepaid.

10. Kelayakan untuk melakukan bisnes ini MESTI berumur 12 tahun ke atas dan memiliki handphone sendiri. Handphone adalah produk keperluan dan sukar kita nak jumpa orang Malaysia berumur 12 tahun ke atas, tak pakai handphone.


Itulah antara kelebihan yang saya dapat kongsikan pada post kali ini.
 
Melalui kapasiti prospek seramai 27.6 Juta pengguna prepaid, saya berpendapat ini adalah satu peluang yang BESAR dan harus dikongsikan.
 
Saya juga tak pasti adakah peluang ini sesuai buat anda tetapi JIKA anda ingin dapatkan maklumat selanjutnya sila layari www.tunetalk2u.biz sekarang !
 
Terima kasih kerana sudi membaca. Jumpa lagi.
 
Sekian.


Peluang Terhebat Sebagai Alternatif Menjana Income Dari Hanphone Anda



Sistem Point
Salam hormat;

Kebanyakan pelanggan yang bijak menekankan aspek "Value For Money" untuk setiap wang yang dibelanjakan. Sistem point adalah salah satunya.
Permulaan sistem point ni telah dipraktikkan oleh syarikat jualan lansung untuk ejen-ejen dan pelanggan berdaftar dengan mereka. Setiap point akan ditukarkan dengan wang mengikut pelan perancangan tertentu.
Kini banyak perniagaan konvensional telah mula memberi nilai setiap wang yang dibelanjakan oleh pelanggan mereka. Lihat sahaja bagaimana stesen minyak Petronas memberi point untuk setiap belian di Kedai Mesra. Objektifnya adalah sama seperti mana syarikat MLM telah lakukan,iaitu hanya untuk mengekalkan reputasi keuntungan serta kesetiaan pelanggan mereka.
==========================
Sistem Point Pada SIMKad TTTE
==========================
Salah satu sebab mengapa saya menfokuskan pemasaran saya lebih kepada produk SIMKad TTTE ini adalah kerana "Value For Money" untuk setiap pelaburan yang saya lakukan. Setiap pengguna handphone mungkin tidak sedar tentang kelebihan memiliki SIMKad TTTE ni sebab BUKAN sahaja boleh memberi point untuk setiap nilai topup yang dibelanjakan malah boleh juga menjana pendapatan yang lumayan dengannya.
Selama lebih 10 tahun saya menikmati perkhidmatan dari syarikat telko lain TANPA ada nilai pada setiap wang yang saya keluarkan melainkan perkhidmatan dan tawaran mereka TETAPI kini saya mula sedar tentang kelebihan TTTE ini.
Berikut adalah contoh point yang disediakan oleh syarikat Tune Talk :-
  • RM 5              8
  • RM 10             20
  • RM 15             30
  • RM 20             40
  • RM 30             70
  • RM 50             120
  • RM 100          240
  • RM 200          480
  • RM 300           720
  • RM 500           1200
  • RM 1000        2400
Setiap point ini dikira secara terkumpul dan point yang memenuhi syarat, layak untuk ditukar kepada tiket penerbangan Air Asia ataupun Smart Phone terkini. Adakah faedah ini cukup buat anda ?
==========================
Faedah-Feadah TTTE Yang Lain
==========================
Dah tentu faedah-faedah lain menjadi faktor mengapa setiap ejen program ini memberi fokus secara serius untuk pemasaran SIMKad TTTE dan diantara faedahnya adalah...
1) Perlindungan Insuran Kemalangan secara PERCUMA sebanyak RM 100,000.
2) Corporate Rate sehingga 30% penginapan di Tune Hotel.
3) Menjana pendapatan berpencen dan boleh diwarisi kepada anak dan isteri.
4) Bonus tajaan bulanan.
5) Komisen RM 20 setiap tajaan.
4) dan banyak lagi...
Maklumat lanjut sila layari - www.tunetalk2u.biz

Sekian perkongsian saya pada kali ini dan jumpa lagi pada post yang lain yer.