Mengapa Bidang Telekomunikasi Menjadi Pilihan ?

" Suka tak suka orang akan menggunakan handphone masa kini "


Salam hormat kepada anda kerana sudi menjengok blog saya ini. :)

Ramai orang sedar tentang teknologi handphone kini semakin hari semakin canggih. Teknologi sentiasa dikemaskini mengikut peredaran masa dan zaman. Nak tak nak kita harus tahu tentang teknologi yang ada sekarang. Mungkin 10 tahun yang lepas orang sibuk dengan teknologi komputer dan laptop untuk kerja-kerja teknik. 

Zaman sekarang telah berubah dimana dengan handphone sahaja boleh melakukan sebahagian dari kerja komputer. Zaman kini orang lebih sibuk mengatakan tentang teknologi handphone berbanding dengan perkara lain. Sekarang pun telah wujud teknologi handphone untuk menggantikan kamera yang mempunyai teknologi yang setara degan kamera digital. Dalam masa kita berbual kita boleh menjadi jurugambar profesional dengan kualiti gambar yang HD. Semuanya boleh dilakukan menggunakan handphone.

Kemajuan Teknologi Tidak Boleh Dihalang

Hakikat dalam kehidupan kita sejagat, kemajuan teknologi akan terus ditingkatkan demi memenuhi kehendak manusia. Tidak dapat dinafikan kecanggihan teknologi semakin lama semakin menjadikan manusia menjadi malas.

Lihat sahaja melalui produk Astro On-The-Go sebagai contoh. Kita boleh menonton rancangan Astro yang kita langgan di mana-mana sahaja melalui handphone. Tidakkah itu menjadikan manusia semakin malas. Dulu rancangan TV semuanya perlu ditonton di tempat yang ditetapkan. Sekarang seperti seolah-olah kita boleh menonton TV di mana sahaja walaupun di dalam tandas. (Harap tidaklah sampai macam tu kan)

Bidang Terkaya Di Dunia

Kita semua sedia maklum bahawa bidang terkaya di dunia adalah bidang pemkomputeran yang dimiliki oleh Bill Gates sebagai pemilik penuh Microsoft. Penguasaan jualannya merangkumi di seluruh dunia di mana majoriti menggunakan produk Microsoft. Siapa yang tak tahu dengan nama beliau kan. Saya juga mempunyai pendirian yang sama seperti anda. Tetapi...

...setelah saya lihat laporan dari Forbes melalui statistik Net Worth menunjukkan bidang yang kini menguasai ataupun menandingi Bill Gates adalah billionaires yang bernama Carlos Slim Helu. Anda nak tahu bidang apakah yang dijalankan oleh beliau. Ya ! bidang telekomunikasi. Ia mempunyai perbezaan dengan Bill Gates, beliau hanya menguasai jualan dipasaran negaranya sendiri sahaja iaitu di Mexico.

Lihat laporan Forbes di sini !

Di bawah pula gambar yang sempat saya crop dari laman web tersebut.


Betul kan ... anda  pasti nampak dengan jelas bahawa bidang telekomunikasi seperti telefon dan handphone kini menguasai kekayaan di dunia. Walaupun bidang ini untungnya kecil-kecil jer, namum ia memberi satu impak yang besar kepada jualan. Nampaknya bidang ini menjadi peneraju utama pembangunan ekonomi dunia kini.

Di Malaysia khususnta, bidang menguasai pasaran tempatan adalah telekomunikasi dan kini menduduki kedudukan nombor dua dalam senarai orang terkaya di Malaysia. Ia dimiliki oleh Anandha Krishna yang memiliki pemegang syer terbesar syarikat Maxis. Anda boleh rujuk laporan Forbes untuk maklumat lanjut. Saya yakin bidang telekomunikasi di Malaysia bakal menjadi penyumbang KDNK terbesar negara kelak.


Ambil Kesempatan Peluang Dari TuneTalk Toneexcel

Mengikut laporan SKMM (Suruhanjaya Komunikasi & Multimedia Malaysia) terdapat 34.4 Juta pendaftar sah pengguna handphone daripada jumlah penduduk rakyat Malaysia iaitu 27.4 Juta orang. Nampaknya ada lebihan sebanyak 24% pengguna yang memiliki lebih dari satu handphone.
 
Dari sejumlah 34.4 Juta pengguna handphone, terdapat ...
 
6.8 Juta   ---> Pengguna Postpaid
27.6 Juta ---> Pengguna Prepaid
 
Secara kesimpulannya terdapat lebih 80% pengguna handphone adalah penguna Prepaid.
 
 
 WOW ! Community Referral Program - Tune Talk Tone Excel



Kewujudan peluang yang dibuka oleh Toneexcel kini telah membuka mata saya untuk terus mengembangkan network saya di seluruh Malaysia melalui bisnes telekomunikasi.

Tawaran unik ini adalah "Everybody Talk, Everybody Earns". Cantik kan ayat tu.

Dulu anda menggunakan handphone tidak dapat apa-apa nilai ataupun faedah yang besar buat diri anda. Kini peluang yang ditawarkan cukup untuk menggembirakan anda kelak.

Hanya menggunakan prepaid dan mula ceritakan kepada orang lain...anda dapat komisen. Kita bukan dilantik untuk menjual topup tetapi sebagai penjual simkad TuneTalk Toneexcel. Pasaran cukup luas di Malaysia seperti mana yang saya telah rakamkan di atas.

10 Kelebihan Utama WOW ! Tune Talk / Tone Excel

1. Modal sebanyak RM80 sekali seumur hidup dan perlu maintain topup setiap bulan minimum RM 20.

2. PERCUMA Perlindungan Insuran Kemalangan sebanyak RM100k.

3. Setiap Topup memiliki point terkumpul dan point tersebut boleh ditukarkan dengan tiket penerbangan Air Asia ke mana-mana destinasi.

4. Boleh Topup di mana sahaja kedai yang memiliki E-Pay (stesen minyak, 7-Eleven dll), melalui online banking dan lain-lain.

5. Boleh kekalkan nombor kesayangan anda walau dari mana sekalipun syarikat Telco yang anda daftar.

6. Mendapat corporate rate Tune Hotel di seluruh dunia.

7. Pelan pemasarannya MUDAH difahami dan duplikasi.

8. Syarikat Tune Talk yang kukuh kerana pemegang saham terbesarnya adalah Celcom & Tune Ventures.

9. Peluang menjana pendapatan tetap setiap bulan sebab setiap bulan orang akan topup prepaid.

10. Kelayakan untuk melakukan bisnes ini MESTI berumur 12 tahun ke atas dan memiliki handphone sendiri. Handphone adalah produk keperluan dan sukar kita nak jumpa orang Malaysia berumur 12 tahun ke atas, tak pakai handphone.


Itulah antara kelebihan yang saya dapat kongsikan pada post kali ini.
 
Melalui kapasiti prospek seramai 27.6 Juta pengguna prepaid, saya berpendapat ini adalah satu peluang yang BESAR dan harus dikongsikan.
 
Saya juga tak pasti adakah peluang ini sesuai buat anda tetapi JIKA anda ingin dapatkan maklumat selanjutnya sila layari www.tunetalk2u.biz sekarang !
 
Terima kasih kerana sudi membaca. Jumpa lagi.
 
Sekian.


Peluang Terhebat Sebagai Alternatif Menjana Income Dari Hanphone Anda



Sistem Point
Salam hormat;

Kebanyakan pelanggan yang bijak menekankan aspek "Value For Money" untuk setiap wang yang dibelanjakan. Sistem point adalah salah satunya.
Permulaan sistem point ni telah dipraktikkan oleh syarikat jualan lansung untuk ejen-ejen dan pelanggan berdaftar dengan mereka. Setiap point akan ditukarkan dengan wang mengikut pelan perancangan tertentu.
Kini banyak perniagaan konvensional telah mula memberi nilai setiap wang yang dibelanjakan oleh pelanggan mereka. Lihat sahaja bagaimana stesen minyak Petronas memberi point untuk setiap belian di Kedai Mesra. Objektifnya adalah sama seperti mana syarikat MLM telah lakukan,iaitu hanya untuk mengekalkan reputasi keuntungan serta kesetiaan pelanggan mereka.
==========================
Sistem Point Pada SIMKad TTTE
==========================
Salah satu sebab mengapa saya menfokuskan pemasaran saya lebih kepada produk SIMKad TTTE ini adalah kerana "Value For Money" untuk setiap pelaburan yang saya lakukan. Setiap pengguna handphone mungkin tidak sedar tentang kelebihan memiliki SIMKad TTTE ni sebab BUKAN sahaja boleh memberi point untuk setiap nilai topup yang dibelanjakan malah boleh juga menjana pendapatan yang lumayan dengannya.
Selama lebih 10 tahun saya menikmati perkhidmatan dari syarikat telko lain TANPA ada nilai pada setiap wang yang saya keluarkan melainkan perkhidmatan dan tawaran mereka TETAPI kini saya mula sedar tentang kelebihan TTTE ini.
Berikut adalah contoh point yang disediakan oleh syarikat Tune Talk :-
  • RM 5              8
  • RM 10             20
  • RM 15             30
  • RM 20             40
  • RM 30             70
  • RM 50             120
  • RM 100          240
  • RM 200          480
  • RM 300           720
  • RM 500           1200
  • RM 1000        2400
Setiap point ini dikira secara terkumpul dan point yang memenuhi syarat, layak untuk ditukar kepada tiket penerbangan Air Asia ataupun Smart Phone terkini. Adakah faedah ini cukup buat anda ?
==========================
Faedah-Feadah TTTE Yang Lain
==========================
Dah tentu faedah-faedah lain menjadi faktor mengapa setiap ejen program ini memberi fokus secara serius untuk pemasaran SIMKad TTTE dan diantara faedahnya adalah...
1) Perlindungan Insuran Kemalangan secara PERCUMA sebanyak RM 100,000.
2) Corporate Rate sehingga 30% penginapan di Tune Hotel.
3) Menjana pendapatan berpencen dan boleh diwarisi kepada anak dan isteri.
4) Bonus tajaan bulanan.
5) Komisen RM 20 setiap tajaan.
4) dan banyak lagi...
Maklumat lanjut sila layari - www.tunetalk2u.biz

Sekian perkongsian saya pada kali ini dan jumpa lagi pada post yang lain yer.




Berita : Kredit Percuma Untuk Tambah Nilai Topup



Berita baik untuk pemasar SIMKad Tunetalk Toneexcel.

Bermula dari hari ini yang bertarikh 10 January 2014, setiap topup...


1. RM 30 ---> Dapat tambahan kredit RM10.
2. RM50 ----> Dapat tambahan kredit RM20


Menarik tak ?

Tawaran ini berlarutan selama 6 bulan sahaja. Macam tak masuk dek akal TETAPI itulah yang ditawarkan oleh mereka pulak.

Mari sertai keluarga Toneexcel demi perubahan yang lebih besar.


Sila layari ---> www.tunetalk2u.biz


Kaedah Mudah Daftar SIMKad TuneTalk Toneexcel Hanya Melalui SMS


Salam hormat,

Jika anda menghadapi masalah pendaftaran disebabkan anda leceh dan malas nak isi borang hardcopy dan isi borang digital di website, anda boleh muat turun langkah-langkah SMS melalui pautan di bawah ini !

---> http://tunetalk2u.biz/aktif.html

Laman web di atas telah menyediakan 2 link download untuk file dari versi Window 7 dan Window lama.

Ada sebahagian ejen yang mempunyai Microsoft Office versi lama dan sukar untuk membaca file. Jadi pihak admin website di atas ini telah menyediakannya cara mudah khas untuk anda secara percuma.

Langkah-langkah dan pilihan arahan untuk SMS telah diterangkan secara jelas di situ.

Syarat yang perlu dipatuhi adalah :

1. Jika PORT IN untuk kekalkan nombor lama pastikan prospek anda melakukannya sendiri dari nombor handpone yang ingin dikekalkan. Maknanya, pastikan baki kredit anda sekurang-kurangnya RM1.

2. Pastikan arahan SMS yang ditaip adalah betul dan tepat. Setiap kesilapan akan menyusahkan anda dan downline anda kelak.

3. Pendaftaran SMS ini hanya dibuka setiap hari dari jam 9.00am - 12.00am. Selepas jam 12.00am pendaftaran akan dilakukan keesokan harinya.

Diharap perkongsian saya ini membantu anda. Jumpa lagi.

Sekian. Terima kasih.


P.S : Sila LIKE FB Page admin blog ini  untuk maklumat terkini mengenai TuneTalk Toneexcel ! KLIK DI SINI

2 Jenis Komisen Toneexcel Yang Ramai Tidak Tahu


"Orang Lain Guna Prepaid Kita Dapat Komisen"

Iniah kelebihan yang diperolehi dari bisnes TuneTalk Toneexcel kepada pengguna dan pemasar SIMKad ini.

Tahun 2014 ini adalah tahun mencabar bagi setiap pengguna yang memperolehi pendapatan sederhana. Jika ada peluang hebat untuk membantu menambahkan pendapatan anda pasti berita yang saya ingin kongsikan bakal gembirakan anda.

Sebagai pengguna handphone apakah modal yang harus anda bayar ?

a) Panggilan
b) SMS
c) Internet

Kesemua perkara di atas akan dilakukan oleh anda, tidak kiralah untuk aktiviti komersial ataupun kebajikan. Apa yang penting anda perlu megeluarkan wang untuk membayarnya.

Sebagai seorang pemasar SIMKad TTTE, saya melihat setiap perbelanjaan hanphone berlaku kadang kala tanpa kita perasan perbelanjaan kita melebihi daripada apa yang dianggarkan. Jika anda sebagai seorang ejen insuran, anda perlu memperuntukkan sebilangan wang untuk caj penggilan setiap bulan. Sama juga jika anda bekerja sebagai peniaga pasar malam sekalipun pasti anda perlu mengeluarkan belanja untuk handphone anda.

Komisen Dari Perbelanjaan Topup Anda

Selain daripada anda memperolehi point setiap nilai topup yang anda belanjakan, anda memiliki potensi untuk mendapat 2 jenis komisen daripada SIMKad Toneexcel iaitu...

1) Komisen 20%
2) Komisen 26%

Kedua-dua komisen adalah ditentukan daripada nilai topup yang anda belanjakan setiap bulan. Jika anda membelanjakan topup besar maka komisen yang bakal anda terima juga besar. Peratus komisen pula akan ditentukan daripada jumlah topup yang dibelanjakan oleh rakan dalam jaringan anda.

Menarik kan !

Baiklah.... Toneexcel menawarkan 2 jenis komisen berdasarkan faktor jumlah perbelanjaan pra-bayar telefon bimbit anda setiap bulan. Andai kata...

1) Jumlah kita topup dari RM20 ~ RM59.99
- Komisen yang diperolehi adalah 6% --> 3% --> 11% dari setiap penggunaan pra-bayar rakan dalam network anda mengikut level.

2) Jumlah kita topup dari RM60 ke atas
- Komisen bertambah dan peratus komisen adalah 10% --> 3% --> 13% dari setiap penggunaan pra-bayar setiap rakan dalam network anda mengikut level.

Jika anda masih kurang faham, anda boleh tonton video yang diterangkan di www.tunetalk2u.biz

Sekian dulu perkongsian saya pada kali ini. Semoga membantu sedikit sebanyak untuk anda terus mengguna serta memasarkan SIMKad Tunetalk Toneexcel. In syaa Allah...

Terima kasih.

P.S : Sama-sama guna, sama-sama dapat.