Tone Excel

Mengapa Bidang Telekomunikasi Menjadi Pilihan ?

" Suka tak suka orang akan menggunakan handphone masa kini "


Salam hormat kepada anda kerana sudi menjengok blog saya ini. :)

Ramai orang sedar tentang teknologi handphone kini semakin hari semakin canggih. Teknologi sentiasa dikemaskini mengikut peredaran masa dan zaman. Nak tak nak kita harus tahu tentang teknologi yang ada sekarang. Mungkin 10 tahun yang lepas orang sibuk dengan teknologi komputer dan laptop untuk kerja-kerja teknik. 

Zaman sekarang telah berubah dimana dengan handphone sahaja boleh melakukan sebahagian dari kerja komputer. Zaman kini orang lebih sibuk mengatakan tentang teknologi handphone berbanding dengan perkara lain. Sekarang pun telah wujud teknologi handphone untuk menggantikan kamera yang mempunyai teknologi yang setara degan kamera digital. Dalam masa kita berbual kita boleh menjadi jurugambar profesional dengan kualiti gambar yang HD. Semuanya boleh dilakukan menggunakan handphone.

Kemajuan Teknologi Tidak Boleh Dihalang

Hakikat dalam kehidupan kita sejagat, kemajuan teknologi akan terus ditingkatkan demi memenuhi kehendak manusia. Tidak dapat dinafikan kecanggihan teknologi semakin lama semakin menjadikan manusia menjadi malas.

Lihat sahaja melalui produk Astro On-The-Go sebagai contoh. Kita boleh menonton rancangan Astro yang kita langgan di mana-mana sahaja melalui handphone. Tidakkah itu menjadikan manusia semakin malas. Dulu rancangan TV semuanya perlu ditonton di tempat yang ditetapkan. Sekarang seperti seolah-olah kita boleh menonton TV di mana sahaja walaupun di dalam tandas. (Harap tidaklah sampai macam tu kan)

Bidang Terkaya Di Dunia

Kita semua sedia maklum bahawa bidang terkaya di dunia adalah bidang pemkomputeran yang dimiliki oleh Bill Gates sebagai pemilik penuh Microsoft. Penguasaan jualannya merangkumi di seluruh dunia di mana majoriti menggunakan produk Microsoft. Siapa yang tak tahu dengan nama beliau kan. Saya juga mempunyai pendirian yang sama seperti anda. Tetapi...

...setelah saya lihat laporan dari Forbes melalui statistik Net Worth menunjukkan bidang yang kini menguasai ataupun menandingi Bill Gates adalah billionaires yang bernama Carlos Slim Helu. Anda nak tahu bidang apakah yang dijalankan oleh beliau. Ya ! bidang telekomunikasi. Ia mempunyai perbezaan dengan Bill Gates, beliau hanya menguasai jualan dipasaran negaranya sendiri sahaja iaitu di Mexico.

Lihat laporan Forbes di sini !

Di bawah pula gambar yang sempat saya crop dari laman web tersebut.


Betul kan ... anda  pasti nampak dengan jelas bahawa bidang telekomunikasi seperti telefon dan handphone kini menguasai kekayaan di dunia. Walaupun bidang ini untungnya kecil-kecil jer, namum ia memberi satu impak yang besar kepada jualan. Nampaknya bidang ini menjadi peneraju utama pembangunan ekonomi dunia kini.

Di Malaysia khususnta, bidang menguasai pasaran tempatan adalah telekomunikasi dan kini menduduki kedudukan nombor dua dalam senarai orang terkaya di Malaysia. Ia dimiliki oleh Anandha Krishna yang memiliki pemegang syer terbesar syarikat Maxis. Anda boleh rujuk laporan Forbes untuk maklumat lanjut. Saya yakin bidang telekomunikasi di Malaysia bakal menjadi penyumbang KDNK terbesar negara kelak.


Ambil Kesempatan Peluang Dari TuneTalk Toneexcel

Mengikut laporan SKMM (Suruhanjaya Komunikasi & Multimedia Malaysia) terdapat 34.4 Juta pendaftar sah pengguna handphone daripada jumlah penduduk rakyat Malaysia iaitu 27.4 Juta orang. Nampaknya ada lebihan sebanyak 24% pengguna yang memiliki lebih dari satu handphone.
Dari sejumlah 34.4 Juta pengguna handphone, terdapat ...
6.8 Juta   ---> Pengguna Postpaid
27.6 Juta ---> Pengguna Prepaid
Secara kesimpulannya terdapat lebih 80% pengguna handphone adalah penguna Prepaid.
 WOW ! Community Referral Program - Tune Talk Tone Excel



Kewujudan peluang yang dibuka oleh Toneexcel kini telah membuka mata saya untuk terus mengembangkan network saya di seluruh Malaysia melalui bisnes telekomunikasi.

Tawaran unik ini adalah "Everybody Talk, Everybody Earns". Cantik kan ayat tu.

Dulu anda menggunakan handphone tidak dapat apa-apa nilai ataupun faedah yang besar buat diri anda. Kini peluang yang ditawarkan cukup untuk menggembirakan anda kelak.

Hanya menggunakan prepaid dan mula ceritakan kepada orang lain...anda dapat komisen. Kita bukan dilantik untuk menjual topup tetapi sebagai penjual simkad TuneTalk Toneexcel. Pasaran cukup luas di Malaysia seperti mana yang saya telah rakamkan di atas.

10 Kelebihan Utama WOW ! Tune Talk / Tone Excel

1. Modal sebanyak RM80 sekali seumur hidup dan perlu maintain topup setiap bulan minimum RM 20.

2. PERCUMA Perlindungan Insuran Kemalangan sebanyak RM100k.

3. Setiap Topup memiliki point terkumpul dan point tersebut boleh ditukarkan dengan tiket penerbangan Air Asia ke mana-mana destinasi.

4. Boleh Topup di mana sahaja kedai yang memiliki E-Pay (stesen minyak, 7-Eleven dll), melalui online banking dan lain-lain.

5. Boleh kekalkan nombor kesayangan anda walau dari mana sekalipun syarikat Telco yang anda daftar.

6. Mendapat corporate rate Tune Hotel di seluruh dunia.

7. Pelan pemasarannya MUDAH difahami dan duplikasi.

8. Syarikat Tune Talk yang kukuh kerana pemegang saham terbesarnya adalah Celcom & Tune Ventures.

9. Peluang menjana pendapatan tetap setiap bulan sebab setiap bulan orang akan topup prepaid.

10. Kelayakan untuk melakukan bisnes ini MESTI berumur 12 tahun ke atas dan memiliki handphone sendiri. Handphone adalah produk keperluan dan sukar kita nak jumpa orang Malaysia berumur 12 tahun ke atas, tak pakai handphone.


Itulah antara kelebihan yang saya dapat kongsikan pada post kali ini.
Melalui kapasiti prospek seramai 27.6 Juta pengguna prepaid, saya berpendapat ini adalah satu peluang yang BESAR dan harus dikongsikan.
Saya juga tak pasti adakah peluang ini sesuai buat anda tetapi JIKA anda ingin dapatkan maklumat selanjutnya sila layari www.tunetalk2u.biz sekarang !
Terima kasih kerana sudi membaca. Jumpa lagi.
Sekian.


  1. ape beza tunetalk dengan yang lain ye.. yg ni same ke dgn tunetalk http://goo.gl/YKnqKV

    ReplyDelete

© Tone Excel