Tone Excel - Idea Bisnes Tengah Ekonomi Gawat Ini Hanyalah Pilihan

"Apakah bisnes yang sesuai, tengah ekonomi gawat nie yer ?"


Anda pasti tertanya-tanya, bisnes apa yang aku nak buat yer ? Ekonomi pun tak berapa nak cantik ni, agak-agak bisnes apa yang modal yang kecil tapi keuntungannya besar.

Memang zaman ekonomi Malaysia TAK BERAPA nak baik dengan nilai mata wang RM (Ringgit Malaysia) yang terus tinggi berbanding USD (United State Dollar) menjadikan ramai yang tercari-cari bisnes alternatif apa yang boleh dijadikan 'bakcup plan' sekiranya sesuatu terjadi dengan kerja tetap yang sedang kita lakukan sekarang.



Pekerja Makan Gaji Patut Risau


Disebabkan ekonomi yang TIDAK berapa baik kini menjadikan banyak syarikat daripada sektor industri sedang mula mengurangkan kos operasi. Ini bertujuan untuk meningkatkan daya saing dalam pasaran mereka. 

Kita tidak boleh salahkan majikan kita disebabkan masalah kurang pekerja, kurang overtime, gaji dipotong, VSS dan sebagainya sebab mereka menjalankan bisnes. Hanya syarikat yang melakukan langkah drastik mampu bertahan dan merancang kestabilan ekonomi bisnes mereka sendiri.

Saya sebagai pekerja dalam bidang industri sedikit sebanyak turut merasa bimbing tentang keadaan ini. Saya turut ingin menasihatkan anda agar merancang apakah 'plan B' anda sebagai 'back up plan' bagi meneruskan kehidupan yang akan datang.


Ambil Berat Tentang Keluarga


Anak semakin membesar menyebabkan kita perlu 'do something' untuk kebaikan anak. Kalau kita fikirkan isi perut sendiri mungkin kita tak ambil kisah dengan apa yang berlaku sekarang. Kita tidak kisah tentang yuran sekolah, makan dan pakaian anak, kehendak dia dan lain-lain. Bahaya jika masih fikiran seperti ini.

Saya berkongsi post ini untuk bercakap dari sudut pandangan sebagai ketua keluarga. Kita sepatutnya memberi yang terbaik buat isteri dan anak-anak kita. Realisasikan impian mereka dan kerja kita sebagai ketua keluarga untuk menyediakan semuanya sedaya mampu yang ada.

Kita tidak boleh mendabik dada mengharapkan sumber pendapatan dari makan gaji semata-mata. Jika kita sihat gaji kita tinggi dan jika kita tidak sihat gaji kita cukup menghampakan.


Bisnes Modal Kecil Untung Besar


Cadangan melakukan bisnes adalah cara terbaik untuk jalan alternatif sebagai 'back up plan' kita. Cuba kita tanya dikalangan rakan baik kita, apakah cadangan mereka untuk menambah pendapatan yang sedia ada sekarang. Sudah semestinya mereka akan menjawab buat bisnes.

Kemudian soalan yang akan menyusul adalah...Bisnes Apa ?

Inilah yang selalu membelengu hati dan perasaan mereka yang sedang makan gaji. Mungkin juga ia berlaku pada diri anda sendiri.

Saya boleh cadangkan beberapa bisnes yang bermodalkan kecil tetapi mempunyai untung besar.


4 Cadangan Bisnes Modal Kecil Untung Besar


1) Sertai Program Affiliate

Inilah cara pertama saya menjana wang dari rumah sehingga kini.  Ia adalah sangat mudah! Sebagai affiliate ataupun digelar agen affiliate anda perlu merujuk bakal pembeli anda ke pelbagai laman web jualan, dan apabila anda berjaya mendapat jualan, anda akan mendapat komisen.

Anda adalah orang tengah (middleman) supaya anda tidak perlu melakukan perkhidmatan pelanggan, mengambil pesanan, dan lain-lain Syarikat-syarikat yang bakal anda sertai kelak akan menawarkan anda satu link tracking untuk digunakan bagi menghubungkan laman web anda. Inilah cara bagaimana penyedia program menjejaki jumlah jualan anda kelak.

Hampir semua program affiliate adalah percuma untuk anda turut serta. Kebiasannya anda hanya perlu mengisi borang pendaftaran dan syarikat penyedia program affiliate akan menghantar pautan untuk digunakan sebagai aktiviti promosi.

Kuncinya adalah untuk memilih satu topik yang anda suka (hobi, minat, topik, dan lain-lain) dan membina sebuah laman informasi seperti blog yang kaya dengan konten bernilai tinggi.

Berikut adalah satu contoh. Katakanlah anda suka memancing. Anda boleh membuat laman web yang "bagaimana" memancing dan menawarkan segala tips serta teknik yang diperlukan untuk menjadi seorang pemancing yang berjaya.

Saya boleh cadangkan kepada anda 1 syarikat besar yang menyediakan program affiliate yang membayar pada masa yang ditetapkan sejurus anda berjaya mendapat jualan adalah KlikJer.



2) Jual E-Book Anda Sendiri

E-book (nama singkatan bagi Electronic Buku) adalah produk digital yang boleh dipindahkan atau dimuat turun melalui Internet secara mudah.

Anda TIDAK perlu risau tentang kehabisan kehabisan produk kerana format digital seperti e-book memberi ganjaran maximum tanpa terhad bagi produk anda!

Kebanyakan usahawan Internet, menjual e-book mereka sendiri kerana ia lebih mudah untuk diuruskan. Anda TIDAK perlu menghantar produk. Pelanggan boleh terus memuat turun produk  ini dengan serta-merta selepas berjaya membuat pembayaran, ataupun dihantar pautan muat turun melalui e-mel.

E-book adalah produk digital yang paling banyak dijual di Internet. Mereka sering dibuat dengan perisian seperti Adobe Profesional (PDF) dan kemudian memuat naik ke internet dengan mudah.

Kebiasaanya pakar usahawan yang hanya menfokuskan kepada jualan e-book, menganggap diri mereka sebagai penyelesai masalah seseorang. Mereka akan mencari apakah masalah utama dalam sesuatu niche ataupun bidang kemudian menulis cara-cara untuk selesaikan masalah mereka melalui E-Book.

Jika anda ingin tahu cara bagaimana mencipta dan jual ebook pertama anda, mungkin panduan dalam web ini membantu anda. Untuk maklumat lebih lengkap, sila ke laman web ini www.penulisebook.com


3) Program WOW Tone Excel

Ini adalah salah satu program membuat duit memberi tawaran paling gila dan saya pun teruja ingin berkongsi kepada anda. Bisnes paling sempoi pada abad ini iaitu bisnes telekomunikasi WOW Tone Excel. Program ini menawarkan pendapatan seumur hidup atau pencen ataupun nak mudah faham pendapatan pasif. 

Jika anda ingin saya syorkan anda bisnes yang modal kecil tapi untung BESAR, program Tone Excel adalah yang paling sesuai. 

Nak tahu sesuai atau tidak bisnes ini kepada anda, sila dapatkan maklumat paling WIN kat www.toneexcel.biz (website milik jutawan Tone Excel iaitu Tuan Mazelan Abas). Maklumat paling lengkap jika anda ingin memulakan bisnes ini ada di website tersebut. Sila layari sekarang !


4) Dropshipping

Dropshipping adalah proses di mana anda tidak perlu meyimpan stok, tetapi sebaliknya memindahkan pesanan pelanggan dan maklumat penghantaran terus kepada pemborong. Kemudian pemborong akan menghantar barangan terus kepada pelanggan.

Jadi katakanlah anda ingin menjual beg tangan daripada syarikat ZALORA. Anda akan membeli produk pada harga borong, kemudian perlu membayar kepada kastam, pengilang dan pengangkutan sebelum terus kepada pelanggan. Untuk dropshipping anda tak perlu melakukan semua perkara di atas. Tugas anda hanya perlu melakukan promosi dan setiap closing sale yang anda dapat lakukan, anda akan dibayar.

Contoh penyedia peluang dropship terkenal peringkat tempatan yang anda boleh turut serta adalah seperti EdyMall. Anda boleh cuba jana wang dirumah melalui cara dropship dan tak perlu pening-pening memikirkan hal-hal pengurusan besar yang lain.


Kesimpulan


Cukup banyak peluang membuat duit di internet sebenarnya. Idea bisnes yang saya cadangkan di atas hanyalah sebilangan kecil daripada beribu-ribu peluang yang anda. Jika kita faham bagaimana cara pemasaran itu dilakukan, insyaallah kita mampu menjual apa sahaja secara online.

Apa yang penting 'back up plan' kita, iaitu bagaimana menambah pendapatan yang kita ada sekarang. Semuanya terletak kepada diri kita. Kita yang membuat pilihan. Kita yang menentukan hala tuju hidup kita. Jika kita masih mempunyai impian yang besar, kita harus fikirkan sesuatu untuk 'exit plan' pulak. Siapa tahu kita boleh menjadi seperti Tuan Mazelan Abas

Oklah tuan-tuan dan puan-puan, sampai di sini dulu perkongsian saya. Semoga bermanfaat.

Sekian. Terima kasih.

Applikasi Android Tone Group Telah Lancar



Kemudahan teknologi yang ada sekarang sangat memudahkan. Hanya menggunakan smart phone sahaja kita boleh melakukan apa sahaja, bila-bila masa dan di mana sahaja. Majoriti pengguna smart phone TIDAK MAHU ketinggalan dengan arus teknologi yang semakin lama semakin canggih, cepat dan pantas. Pendek kata...kalau kita lambat bertindak, kita akan ketinggalan.

Applikasi Android Khas Pemasar Simkad Tone Excel dan Tone Plus


Tone Group telah bertindak pantas dengan menyediakan applikasi Android untuk pengguna simkad Tone Excel dan Tone Plus khasnya. Pengguna simkad Tone Excel seperti saya cukup berbangga kerana pihak syarikat sanggup melabur wang yang besar untuk membangunkan applikasi ini.



Semua maklumat lengkap tentang profile agen, perkembangan network, komisen dan sebagainya MUDAH dilihat serta mesra pengguna (friendly user). 

Anda nak download applikasi android Tone Group di Google Play, sila KLIK DI SINI !

Pendaftaran Pertama

Bagi anda yang baru pertama kali ingin menggunakan applikasi ini, anda perlu melakukan pendaftaran dengan cara menekan butang Register. Kemudian applikasi ini akan menghantar kod khas untuk pengesahan melalui nombor handphone yang telah didaftar. Setelah anda berjaya memasukkan kod khas yang bernama OTP ( One Time Password ), skrin akan paparkan maklumat profil anda. Ini menunjukkan proses pendaftaran anda berjaya untuk terus menggunakan applikasi Android Tone Group ini.

Oh yerr....Password yang anda perlu login nanti adalah password yang anda gunakan di website Tone Excel ataupun Tone Plus. Anda boleh menukar password yang terbaru jika anda mahu pada bila-bila masa sahaja.

Proses Peningkatan Mengikut Permintaan

Anda tidak perlu berasa gusar jika setelah anda login applikasi tersebut mungkin ada beberapa kekurangan dari segi menu pilihan. Sebenarnya pihak Tone Group sedang melakukan beberapa siri penambahbaikan applikasi ini demi kebaikan agen simkad terutamanya pada masa akan datang. Anda boleh baca beberapa komen serta timbal balas dari syarikat Tone Group melalui applikasi ini ataupun sekiranya anda ada cadangan untuk kebaikan bersama juga boleh terus email ke hq.care@tonegroup.net.

Saya yakin pada setiap usaha yang dilakukan oleh Syarikat Tone Group adalah demi kebaikan ahlinya dan semestinya mereka akan memberi yang terbaik untuk kita semua. Sebagai agen pemasar simkad Tone Excel iaitu anda dan saya perlu menyokong usaha ini untuk menjadi lebih baik dan seterusnya mempercepatkan lagi perkembangan syarikat supaya terus dikenali sehingga ke luar negara kelak.

Kesimpulan

Kewujudan applikasi Android Tone Group untuk agen pemasar simkad ini mampu melicinkan proses pengurusan dan memudahkan untuk melakukan pendaftaran ahli baru ke dalam kumpulan network mereka secara online sahaja. Kerja anda menjadi mudah dan menyenangkan. Saya yakin ia akan bertambah mudah untuk kembangkan lagi network dan tidak mustahil ia boleh berlaku dalam masa yang cukup singkat. Insyaallah.

Jika anda yang masih tercari-cari bisnes apakah yang menjanjikan pendapatan pasif walaupun hanya menggunakan handphone, saya cadangkan anda sertai bisnes Tone Excel sekarang. Hanya tukar simkad, insyaallah ia bakal tukar corak kehidupan anda kerana potensinya yang cukup besar.

Sekian dulu perkongsian saya pada kali ini. Semoga sedikit sebanyak memberi manfaat kepada anda. 

Jumpa lagi. Insyaallah.

  
Misi dan Visi Syarikat Tone Excel

Misi dan Visi Syarikat Tone Excel

Bagi mengenal pasti hala tuju sesebuah syarikat, kita harus mengenal pasti apakah VISI dan MISI syarikat itu. Kebiasaannya kekuatan sesebuah syarikat korporat berdasarkan apakah objektif utama penubuhan syarikat mereka.

Implikasi yang baik boleh terjadi dalam kehidupan kita sekiranya  kita mempunyai matlamat yang jelas. Setiap usaha yang jelas berdasarkan objektif kita yang jelas bakal membuahkan hasil yang memberi kepuasan dalam hidup di masa hadapan.

Misi dan Visi Syarikat Tone Excel





Visi - Visi kami adalah memastikan semua pengguna telefon bimbit mendapat peluang untuk memperolehi pendapatan pasif secara berulangan; Secara tidak langsung dapat membantu meringankan beban kos sara hidup yang tinggi dan menguruskan kewangan dengan lebih baik.

Misi Menyediakan peluang perniagaan kepada pengguna telefon bimbit. Memberi peluang untuk memperoleh pendapatan secara pasif bagi menangani kos sara hidup yang tinggi.

Sebagai mengesahkan kebenaran post yang saya kongsikan dalam blog ini, sila rujuk website Tone Excel.


Matlamat Jelas Syarikat Tone Excel

Kalau kita faham maksud visi di atas sebagai pengguna handphone khasnya merasa ada peluang terbuka untuk menjana pendapatan pasif hanya menggunakan handphone. Dari sudut pandangan yang positif, syarikat Tone Excel  menyampaikan visi mereka untuk membantu meringankan beban kos sara hidup yang tinggi kepada pengguna handphone di Malaysia.

Misi Tone Excel pula secara jelas membuktikan penubuhan syarikat ini adalah menyediakan peluang perniagaan khusus kepada pengguna handphone untuk menjana BUKAN pendapatan Aktif, sebaliknya memberi peluang menjana pendapatan pasif. Bukankah ini memberi satu peluang yang positif untuk kita sebagai pengguna handphone yang bijak ?


Jom Turut Serta Bersama Saya

Jika anda ingin mendapatkan maklumat lanjut tentang peluang ini, mari sertai saya untuk saya ajar bagaimana cara menjana pendapatan berterusan di laman web rasmi saya di www.tunetalk2u.biz sekarang !

Semoga post ini memberi manfaat kepada anda. Sekian. Terima kasih.


Ikhlas daripada,
Azeri b Abdul Wahab
H/P : 010-818 7618

TERBARU ! Applikasi Android dari Syarikat Tone Group - Bakal Lancar !




Tone Group....kau memang deBoommm !!!! Itu jerlah ekspresi perasaan saya. Syarikat yang dikategorikan sebagai OTAI dalam bidang pemasaran telekomunikasi di Malaysia yang dinamakan Tone Group bakal melancarkan applikasi android di Google Play Store. Lagi senang lah ejen-ejen pemasar simkad Tone Excel dan Tone Plus lepas nie.

Apa kata anda tonton sebentar video kat bawah nie ! ( Spesifikasi yang ada dalam applikasi nanti bakal buat anda teruja )






Macam mana ? Anda rasa teruja macam saya tak. Kalau anda nak tahu, apa yang buat saya teruja...cuba kaji 'LOMBONG EMAS' yang ditawarkan oleh Tone Excel kepada anda sebagai pengguna handphone.

Orang bijak pandai berpesan , LEBIH BAIK guna handphone dapat duit daripada guna handphone habis duit.

Kalau nak tahu lebih lanjut .... KLIK JER SINI !


3 PENAPIS untuk menjadi Pengguna Bijak



Banyak kes pengguna tertipu dengan peniaga yang pentingkan keuntungan semata-mata. Ayat manis yang digunakan untuk 'memancing' pengguna ataupun pembeli sesuatu produk ataupun servis menyebabkan banyak kes penipuan terhadap pengguna yang tidak rekod menjadi mangsa.

Pasti anda pernah menjadi mangsa penipuan 'sang buaya' yang tamakkan wang anda bukan ?

Kebanyakkan kes penipuan yang kebiasaannya banyak berlaku di pasar raya, hyper market dan kedai-kedai runcit. Mungkin sangat mudah kesempatan di ambil oleh peniaga yang tamak bagi barangan keperluan asas yang biasa kita gunakan hari-hari. Kita tak sedar sebenarnya harga barangan keperluan sebenarnya telah dinaikkan sesuka hati walaupun nilai sen-sen.

Saya pernah terbaca 9 tips menjadi pengguna super bijak di salah satu website popular tanah air. Tip yang diberikan cukup baik untuk kita sebagai pengguna mula praktikkan. Ada beberapa tip yang saya belum pernah cuba. Anda boleh baca terus di sini jika benar-benar anda nak tahu.

Baiklah rakan pembaca blog yang sangat budiman, berikut saya kongsikan penapis-penapis untuk menjadi pengguna bijak.

3 PENAPIS Untuk Menjadi Pengguna Bijak

Penapis-penapis ini TIDAK SEMESTINYA perlu ada semua. Sekurang-kurangnya salah satu daripada 3 penapis ni ada, anda dikira sebagai pengguna bijak.

  1. Pastikan produk atau servis yang boleh BERI KITA DUIT Mungkin TAK BANYAK peluang yang memberi keuntungan seperti ini kepada kita sebagai pengguna. Tapi jangan ingat tiada langsung peluang dapat duit walaupun kita berbelanja. Sebagai contoh syarikat-syarikat MLM sediakan seperti CNI, AMWAY, COSWAY, REVELL dan lain-lain syarikat MLM berdaftar di Malaysia.

    Mereka memberi peluang yang benar-benar mendidik kita menjadi sebagai pengguna bijak. Dengan hanya menukar minda kepada membeli di kedai sendiri kita dapat mengumpul point, dan point terkumpul boleh ditukar kepada duit mengikut level dan plan pemasaran tertentu.

    Jika anda pernah sertai dan aktif dalam bisnes MLM seperti ini, secara tidak langsung sebenarnya anda dididik menjadi pengguna bijak ataupun 'smart buyer'.

    Sama juga yang berlaku dalam bisnes yang sedangkan saya kembangkan sekarang ini iaitu Bisnes Telekomunikasi Simkad Tone Excel. Walaupun hanya sekecil-kecil kos perbelanjaan yang kita keluarkan dari kocek kita, pastinya ada peluang yang disediakan khas buat kita sebagai pengguna bagi menghasilkan duit dari produk atau servis yang kita bayar.

  2. Pastikan produk atau servis yang boleh JIMATKAN DUIT
    Siapa yang tak nak berjimat-cermat kan ? Lainlah kita telah menjadi jutawan walaupun sebenarnya penjimatan seseorang jutawan dipandang dari sudut yang berbeza-besa. Ia tidak sama dengan pemikiran seseorang pengguna normal fikirkan.

    Contoh yang boleh kita ambil dari produk dan servis yang berbaloi adalah seperti mana kedai-kedai online seperti Lelong.com, Lazada.com, Ebay, Amazon dan seumpamanya. Kebanyakan barangan yang ada di kedai online mereka ataupun dipanggil sebagai e-dagang / e-dagang dijual pada yang lebih murah dari harga pasaran. Ramai usahawan bisnes dropship menggunakan platform ini sebagai cara membeli-belah yang boleh menjimatkan wang dan meningkat keuntungan.

    Portal Go-Shop yang disediakan oleh pihak ASTRO juga boleh dijadikan contoh penapis untuk menjadi pengguna bijak. Faedah penjimatan berganda dapat dinikmati sebagai pengguna bijak. Anda TAK PERLU menempuh kesesakan lalu lintas dan membayar kos pengangkutan lagi. Hanya berbelanja di rumah sambil menikmati keselesaan ketika berbelanja dan secara tidak langsung menjadikan kita sebagai pengguna bijak. 

  3. Pastikan produk atau servis yang boleh JIMATKAN MASA

    Masa sangat berharga untuk kita nikmati. Sebenarnya masa TIADA NILAI yang sesuai untuk  kita tentukan. Jika kita terlepas peluang dari masa yang diberikan, maka ia tetap terlepas. Masa tidak akan kembali lagi untuk kita !

    Penapis terakhir yang anda boleh jadikan berhatian adalah pembelian produk atau servis yang boleh menjimatkan masa kita. Jika produk atau servis yang anda langgan atau beli boleh menjimatkan masa anda maka anda termasuk dalam golongan pengguna bijak.

    Contoh terbaik yang kita boleh ambil sebagai adalah syarikat Domino's Pizza. Melalui moto perniagaan mereka iaitu "30-Minutes Delivery Guarantee!" merupakan satu jaminan masa penghantaran produk kepada pelanggan mereka ataupun mereka akan berikan FREE Regular Vaucher kepada pelanggan mereka.

    Antara contoh-contoh lain yang boleh saya kongsikan, sudah semestinya lah servis yang disediakan oleh syarikat Tune Talk kepada semua penggunanya. Anda tak perlu melakukan topup dikedai-kedai runcit, stesen minyak dan kebanyakan kedai 24 jam lagi, malah anda boleh membeli topup secara online banking atau portal android Tune Talk itu sendiri. Hanya beberapa klik anda boleh melakukan proses topup dengan mudah. Bukankah ia akan menjimatkan masa anda.

Kesimpulan

Pengguna mempunyai hak dan ia sentiasa dilindungi dibawah peuntukan undang-undang yang ada di negara Malaysia.  Hak pengguna tidak harus diperlekeh oleh para peniaga yang sentiasa ingin mendapatkan keuntungan berganda pada kadar yang melampaui batas terhadap kita sebagai pengguna. 

Ubahlah minda kita menjadi pengguna yang bijak dari sekarang. Tidak kiralah berapa pun nilai yang kita belanjakan walau satu sen sekalipun, kita perlu ambil kira punca nilai itu dinaikkan. Andai kita terasa tertipu dengan peniaga yang boleh dikategorikan sebagai 'sang buaya'  ni, kita carilah kedai atau syarikat lain sebagai pilihan !

Semoga artikel blog ini bermanfaat kepada anda. Semoga perkongsian ilmu ini dapat merungkai persepsi anda tentang topik pengguna bijak. Ubah Minda Pengguna Bijak !


Berita khas untuk ejen simkad Tone Excel baru - Nak website percuma seumur hidup tak ?



Cari identiti anda sendiri untuk bisnes simkad Tone Excel anda. Saya lihat ramai pemasar simkad Tone Excel melakukan promosi di Facebook tidak mengutamakan untuk berkongsi pautan website mereka sendiri. Walaupun ada juga website referer ataupun website replika yang dikongsikan TETAPI amat sedikit sekali mereka yang mempunyai identiti sendiri.

Memang tidak dinafikan, bukanlah tidak boleh buat sale jika tanpa website jenama sendiri. Cuma untuk nampak lebih profesional dan lebih meyakinkan, adalah lebih baik anda sediakan juga website untuk jenama anda sendiri.

Zaman sekarang ini, untuk memiliki website sendiri bukanlah sesuatu yang mustahil. Jika anda ada modal sedikit, upahlah pakar membuat website untuk bisnes anda. Sediakan sedikit peruntukan untuk bahagian teknikal untuk website dalam lingkungan RM150 sehingga RM350 untuk minisite.

Jika anda inginkan website yang lebih advance pun ada disediakan oleh pakar website tetapi saya nasihatkan JIKA anda masih baru lagi dalam dunia bisnes internet untuk bisnes simkad Tone Excel, saya sarankan anda cuba modalkan untuk produk yang pernah saya kongsikan di blog ini iaitu BS2MS Versi 2. Anda boleh baca perkongsian saya tentang maklumat produk di sini !


Blogspot Satu Platform untuk Newbie  

Google adalah syarikat yang pada mulanya menyediakan servis percuma untuk enjin carian. Kini syarikat gergasi ini telah memiliki beratus-ratus produk yang kebanyakkannya diberikan secara percuma.

Salah satu platform tanpa bayarn untuk anda memiliki website anda sendiri adalah Blogspot.com ataupun Blogger.com. Produk ini disediakan khas bagi mereka yang suka berkongsi dari sudut penulisan artikel format berita, perkongsian kisah kehidupan, minat atau hobi seseorang, travel log dan sebagainya.

Jika anda memiliki akaun Gmail untuk email anda maka anda boleh mendapat access untuk blogspot anda sendiri. Cari sahaja di YouTube untuk cara-cara mendapatkan website percuma anda.


Blogspot Convert To Minisite

Anda mungkin bukan jenis yang suka menulis seperti mana saya suka lakukan pada blog ini. Anda sukakan website yang berformat seperti minisite, landing page atau squeeze page untuk bisnes anda sebenarnya.

Usah khuatir....anda boleh dapatkan minisite yang profesional untuk bisnes simkad Tone Excel anda hanya menggunakan platform blogspot sahaja. Dengan blogspot, anda tak perlu membayar secara bulanan atau tahunan untuk kos domain dan hosting seumur hidup.

Anda hanya perlu fokus kepada cara bagaimana untuk melakukan pemasaran yang efektif di internet sahaja. Jika teknik pemasaran yang anda lakukan telah betul, booommmm...percayalah secara automatik pendapatan pasif dalam bisnes simkad Tone Excel juga akan meningkat.

Secara teknikalnya untuk mendapat minisite dari blogspot secara asas cukup mudah. Anda boleh rujuk YouTube sahaja. Tetapi untuk mendapat minisite yang lebih profesional dan lebih responsif dengan pengguna smart phone, saya sarankan anda dapatkan produk BS2MS Versi 2 ini sekarang !

Kepentingan untuk mencari identiti bisnes anda sendiri amat digalakkan jika anda ingin berada 'long term' dalam bisnes. Website hanyalah salah satu cara yang boleh membina jenama anda sendiri. Itupun sekiranya anda serius ingin memiliki website jenama anda sendiri.

Kesimpulan

Sampai di sini dulu perkongsian saya kepada anda. Terima kasih kerana sudi membaca sehingga perenggan yang ini. Saya berharap artikel ini dapat membantu anda untuk mengembangkan level 1 anda dalam bisnes simkad Tone Excel anda. Jangan lupa LIKE & SHARE artikel ini sekiranya bermanfaat kepada anda. Sekian. Terima kasih.

Nak FOKUS Bisnes Simkad Tone Excel ? Amalkan 4 Makanan nie !


Ramai ejen pemasar simkad Tone Excel menghadapi masalah untuk fokus dalam aktiviti mempromosi dan pemasaran. Sebenarnya aktiviti ini perlu dilakukan secara konsisten seperti mana Tuan Mazelan Abas pernah lakukan sehingga sekarang menjana pendapatan pasif setiap bulan RM1,000,0000 sebulan. Saya percaya pendapatan beliau semakin bertambah.

Saya juga menghadapi masalah ini sehingga hari ini.

Sedikit perkongsian tentang tip bagaimana nak fokus bisnes simkad Tone Excel melalui pemilihan pemakanan. Tip ini saya dapat dari website EatingWell.com. Saya baru tahu faktor pemakanan juga boleh membantu meningkatkan daya fokus kita sebenarnya.

4 Pemakanan Boleh Bantu Kita Fokus

Makan 4 jenis makanan yang dicadangkan ini boleh menajamkan fokus anda. Jika selama ini anda berpendapat penurunan kadar kognitif bermula pada usia 60 tahun, anda harus fikirkan semula.

Menurut kajian dari British Medical Journal menunjukkan kadar penurunan kognitif yang menyebabkan penyakit mudah lupa akan mula memberi kesan seusia awal 45 tahun ! Berikan 4 jenis makanan ini untuk badan anda demi meningkatkan kadar kognitif anda.

( —Kerri-Ann Jennings, M.S., R.D. Former Associate Nutrition Editor for EatingWell Magazine )

1) Tumbuhan Hijau


Perbanyakkan makan sayur-sayuran berwarna hijau boleh meningkatkan daya fokus seseorang.  Kajian Neurology yang pernah dibuat pada tahun 2006 menunjukkan seseorang yang makan 2 atau lebih hidangan sayur-sayuran sehari , terutamanya sayur-sayuran berwarna hijau mampu meningkatkan daya fokus sama seperti usianya 5 tahun yang lepas.

Keraplah makan salad ketika makan tengah hari dan tumis bayam untuk makan malam anda. Itu beberapa cadangan yang diberikan. Apa yang penting jangan tinggal memakan sayur-sayuran hijau demi meningkatkan day fokus anda.


2) Bijiran Penuh

Kajian telah dilakukan membuktikan bahawa sarapan dengan bijiran penuh boleh menajamkan daya fokus anda berbanding makan sarapan makanan berunsurkan karbohidrat atau tak sarapan langsung.

Anda boleh cuba 2 menu ini, bijiran gandum dengan susu atau telur bersama roti bakar.


3)  Kopi

Agak mengejutkan sebenarnya apabila kopi boleh menajamkan fokus kita. Tetapi tahukah anda kopi memberi kesan yang berbeza diantara lelaki dan wanita ? Menurut kajian yang telah dilakukan oleh University of Barcelona lelaki akan lebih alert atau lebih fokus setelah meminum minuman berunsur kafein berbanding wanita.

Melalui kajian itu juga lelaki akan merasa kurang mengantuk selepas 10 minit meminum kopi dan mengalami rangsangan minda dalam masa setengah jam. Wanita juga mendapat rangsangan minda setelah meminum minuman kafein tetapi kesankan sedikit berbeza berbanding lelaki.

Amalkan meminum kopi untuk meningkatkan daya fokus anda !


4) Gum

Bukan gam yang penagih gam hidu-hidu tu yer ! Dalam bahasa omputeh orang panggil Chewing Gum atau gula-gula getah boleh kunyah. Secara teknikalnya, gum bukanlah sejenis makanan tetapi menurut kajian yang telah dibuat pada tahun 2011 mendapati sesiapa yang menguyah gum ketika melakukan tugas dalam keadaan tertekan akan menjadi lebih berjaga-jaga berbanding mereka yang tidak mengunyah gum.

Lebih baik kita mengunyah gum daripada tidak mengunyah langsung ketika melakukan prospekting secara online di Facebook demi mengembangkan bisnes simkad Tone Excel anda !


Semoga perkongsian post ini sedikit sebanyak dapat membantu meningkatkan daya fokus anda untuk semua kerja-kerja anda, tak kiralah apa jua pun. Jangan hilangkan fokus utama anda untuk mengembangkan Level 1 anda kepada sasaran sekurang-sekurangnya 400 orang seperti mana Tuan Mazelan Abas telah buat dan cadangkan !


Selamat maju jaya. Sekian. Terima kasih.

BS2MS versi 2.0 Khas Untuk Penjual Simkad Tone Excel 100% Secara Online

Pernah tak anda terfikir suatu masa nanti anda akan memiliki website yang cun melecun untuk bisnes Tone Excel anda ? Jika pernah sedetik terlintas dalam fikiran anda untuk memiliki website anda sendiri secara percuma seumur hidup, tanpa perlu membayar kos domain dan hosting, maka Pakej BS2MS Versi 2.0 ini adalah jawapan yang tepat.

Saya suka berkongsi maklumat kepada anda yang ingin mempromosi simkad Tone Excel hanya di internet. Kepentingan memiliki website bagi anda yang serius untuk berjaya seperti mana Tuan Mazelan Abas lakukan sehingga berjaya menjana komisen hampir RM 1 juta sebulan. Di antara keperluan pertama yang perlu anda tahu adalah website bisnes anda sendiri.

Guna Blogspot Untuk Minisite Profesional dan Responsif


Saya ingin memperkenalkan kepada anda satu produk yang baru dilancarkan pada 15 August baru-baru ni oleh seorang usahawan internet yang berjaya dari Ipoh. Nama beliau ialah Boon Lee. Saya suka hasil kerja beliau terutama bab design grafik. Kebanyakan produk beliau memang superb. Antara produk lain yang saya gunakan adalah servis Autoresponder dari Emelmatik. Ini juga salah satu keperluan untuk berniaga online tetapi insyaallah saya akan kongsikan pada post yang lain kelak.

Saya menaip post ni bukan untuk berceloteh tentang Tuan Boon Lee tetapi saya cuma ingin  mencadangkan kepada anda agar dapat mencuba produk terbaru beliau iaitu Pakej Blogspot 2 Minisite versi 2.0 untuk website bisnes Tone Excel anda.

Apa Kelebihan Pakej Blogspot 2 Ministe versi 2.0 ni ?

Buat pengetahuan anda produk ini adalah versi naik taraf ataupun upgrade dari versi 1.0 dulu. Dah semestinyalah, versi terbaru ini adalah jauh lebih baik dari versi 1.0 dulu. Saya pernah membeli versi yang awal dan pada pandangan saya, yang itu pun dah saya anggap "power giler" ..inikan pula versi 2.0. Alhamdulillah pakej yang ni pun saya telah pun membelinya untuk perancangan projek saya yang akan datang.

Biar saya terangkan kepada anda apakah kelebihan Pakej Blogspot 2 Minisite ini sebelum anda buat keputusan untuk memilikinya. Saya  boleh bahagikan kepada 3 kelebihan utama.

  1. Jimat Kos

    Anda TAK PERLU membayar caj untuk Domain dan Hosting. Ini keraena anda menggunakan platform Blogspot. Seperti mana anda telah ketahui, blogspot adalah salah satu dari beratus produk keluaran Google. Anda hanya perlu daftar untuk mendapatkan akaun Google dan boleh terus enjoy dengan produk keluaran mereka.

    Jadi kos yang anda perlu laburkan hanyalah kos untuk pemasaran sahaja. Selepas ini anda boleh terus fokus untuk kerja-kerja promosi bisnes simkad Tone Excel kelak.

    2. Jimat Masa

    Pengalaman saya sendiri kononnya ingin mencari maklumat untuk cara bagaimana menukar blogspot kepada minisite yang sebenarnya banyak merugikan masa saya. Sampai sekarang saya hanya tahu tukar blogspot kepada minisite secara asas sahaja. Tetapi setelah wujud seorang pakar telah sediakan secara lengkap cara nak menukar blogspot kepada minisite, saya terus grab.

    Hanya dengan 4 langkah MUDAH sahaja, anda boleh siapkan minisite produk anda dalam masa 15 minit sahaja. Antara langkah-langkah yang anda boleh rujuk kelak adalah ...

    Langkah #1 : Create blog baru
    Daftar dan Login ke blogger.com. Create 1 blog baru. Pilih tetapan asas untuk bermula.
    Langkah #2 : Install kod template BS2MS V2.0
    Pilih 1 daripada 15 template yang disediakan dan ikuti arahan untuk cara nak install kod template ke blog anda.

    Langkah #3 : Pilih header
    Pilih 1 daripada 50 header yang disediakan atau anda upload header sendiri mengikut format yang ditetapkan.

    Langkah 4 : Masukkan sales letter
    Selepas template telah di-install, anda boleh mula mengarang/menulis salesletter di bahagian post dan publish selepas siap.


    3. Multi Website 

    Inilah kelebihannya jika anda menggunakan blogspot sebagai platform untuk bisnes anda. Anda boleh daftar seberapa banyak domain dari blogspot untuk produk-produk anda yang lain. Tiada had yang dikenakan kepada pengguna Google untuk daftar website yang baru. Ia terpulang kepada diri anda sendiri.


Testimoni Pembeli


Berikut adalah beberapa testimoni yang sempat saya ambil dari website jualan pakej Blogspot 2 Minisite sebagai rujukan anda.
 
"Wah memang saya tidak sangka dengan menggunakan produk BS2MS ini saya dapat hasilkan minisite yang sangat-sangat cantik bagi diri saya yang baru newbie...ia mengambil masa yang sangat singkat untuk install sistem ini....saya amat berpuas hati .ini baru yang percuma belum beli yang full pakej lagi...BS2MS terbaik bagi saya." ~ Firdaus Hassan
 
"Hi.. first thing first. i would like to thanks to u! :) before this, I was hardly searching minisite template for blogger so i gave up. But after i saw ur site, i was surprise that the minisite template for blogger is really exist! thanks to u! so let me share with u my work!" ~ Peter Quashkeen
 
 
"Sangat simple template ini. Hanya 15 minit saya berjaya hasilkan misite yang menarik. Rugi kepada yang masih belum mencuba. Terima kasih kepada Tuan Boon kerana memudahkan kerja saya memasarkan produk." ~ Nik
 
 
"Saya amat bersyukur sebab ade system macam ni, sangat mudah dan jimat, saya tak sabar nak beli yang full pakej berserta dengan domain name.. saya sarankan, kepada anda yang masih tak mampu nak buat website, buatlah dulu blog seperti ini.. Insya Allah nampak hasilnya" ~ Muhammad Akmal
 
 
 
 

Kesimpulan

Kepentingan memiliki website untuk bisnes pada zaman sekarang ini adalah satu perkara wajib ada ! Website sangat perlu bagi setiap peniaga, tidak kiralah anda menjual secara online ataupun offline. Sesiapapun peniaga yang mahu kekal dalam bisnes, website adalah sebagai satu syarat untuk anda sentiasa berada di dalam industri anda sendiri, khususnya anda yang melakukan bisnes Tone Excel sepenuh masa hanya di rumah menggunakan talian internet.

Cepat bertindak ! Saya berpendapat anda perlu bertindak sekarang untuk mendapatkan produk yang superb ni sebelum Tuan Boon Lee menaikkan harga. Beliau telah tetapkan untuk menaikkan harga produk ini setiap 50 pembeli. Batch by batch sehingga maximum RM109. Buat masa sekarang ni harga Pakej Blogspot 2 Minisite versi 2.0 ketika saya menulis post ini ialah sebanyak RM89.

Jika anda ingin mendapatkan pakej produk ini, sila TEKAN butang "Saya Nak" di bawah ini sekarang !


http://my.projualan.com/bs2ms/aawim

Nak Buat Bisnes Simkad Tone Excel PERLU Ada Website ke ?



Salam hormat kepada anda sebab sudi singgah blog saya ni. Semoga apa yang saya cuba kongsikan memberi manfaat kepada anda.

Saya selaku secara rasminya bergerak sebagai ejen pemasar simkad Tone Excel ingin mencadangkan kepada anda yang mempromosi simkad Tone Excel secara online PERLU memiliki website sendiri.

Saya berpendapat, mungkin disebabkan 2 faktor utama di bawah ini membuatkan anda memilih untuk promosi bisnes Tone Excel secara online.

i) Malu nak bersemuka dengan orang
ii) Bina empayar di seluruh Malaysia

Terdapat pelbagai golongan orang yang telah menyertai dan bergerak secara aktif mengembangkan bisnes Tone Excel. Ada dikalangan mereka yang cacat anggota badan seperti buta, pekak dan bisu, namun boleh berjaya menjana pendapatan pasif setiap bulan TANPA HENTI sehingga hari ini.

Sebenarnya TIADA alasan jika kita benar-benar ingin berjaya dalam bidang bisnes seperti ini.

Kenapa PERLU Ada Website ? 

Terdapat 4 keperluan asas dalam bidang perniagaan internet seperti mana yang telah dikongsikan oleh Dr Irfan Khairi (Jutawan Internet) di dalam blognya di sini. Jika anda telah membuat keputusan untuk mempromosi bisnes ini secara online, maka 4 perkara asas ini anda perlu sediakan.

1) Produk

Kadang-kadang kita berfikiran Tone Excel ini bukan satu cabang bisnes sebab TIADA produk untuk diniagakan. Kita berfikiran bahawa keperluan produk dalam bisnes mestilah yang benar-benar berbentuk fizikal. Produk itu haruslah yang boleh disentuh, diguna pakai dan seumpama dengannya.

Sebenarnya Tone Excel menawarkan satu peluang perniagaan yang berpotensi cukup besar untuk merealisasikan impian anda. Walaupun keluaran produk di Tone Excel hanyalah sekeping simkad TETAPI ia tetap satu produk yang anda perlu niagakan di internet.

Ini menunjukkan bahawa jika anda telah menyertai Tone Excel sekarang, produk yang perlu anda hebohkan kepada orang lain adalah sekeping simkad prepaid untuk semua pengguna handphone di Malaysia. Hakikat yang perlu ditanamkan dalam minda kita sekarang adalah, Tone Excel merupakan satu peluang bisnes yang menyediakan produk simkad prepaid untuk pengguna handphone.


2) Laman Web

Keperluan asas yang kedua adalah memiliki laman web ataupun website anda sendiri. Dalam perniagaan insuran sebagai contoh, ejen-ejen insuran lah yang menjadi juru cakap produk atau servis di syarikat insuran itu. Sama juga dengan website, ia umpama setiausaha anda yang bertugas 24 jam sehari 7 hari seminggu untuk menceritakan peluang bisnes ini kepada orang lain di seluruh dunia.

Anda boleh membuat pilihan untuk mendapatkan website secara berbayar ataupun secara percuma. Itu terpulang kepada anda !

Jika anda bercadang untuk mendapatkan website secara berbayar, saya sangat sarankan anda untuk berbuat demikian. Sebenarnya terdapat banyak kelebihan yang kita dapat JIKA kita memiliki website secara berbayar. Sebagai contoh laman web saya yang menceritkan tentang bisnes Tone Excel adalah di www.TuneTalk2u.biz

Anda juga mempunyai pilihan untuk memiliki website secara percuma TANPA PERLU membayar caj Domain dan Hosting setiap bulan. Anda boleh menggunakan medium percuma seperti blogspot untuk bisnes Tone Excel anda. Tetapi untuk menjadikan website blogspot ini menjadi seperti minisite yang nampak profesional anda boleh cuba satu Pakej Blogspot to Minisite yang dikeluarkan oleh seorang usahawan internet dari Ipoh bernama saudara Boon Lee.

Jika anda masih inginkan pilihan lain, anda boleh dapatkan laman web replika untuk bisnes Tone Excel anda secara percuma dari Tuan Mazelan Abas. Terdapat 2 website anda boleh dapatkan dan mula iklankan seperti mana di bawah ini !

a) www.toneexcel.biz
b) www.hasil100fb.com

3) Terima Bayaran

Laman web anda perlu boleh menerima bayaran. Sama ada menggunakan kad kredit, bank in dan cek. Ini sangat penting untuk memudahkan pelanggan membuat bayaran. Sebagai contoh yang saya gunakan dalam website saya adalah penyediaan borang di laman web untuk borang tempahan simkad Tone Excel di http://tunetalk2u.biz/order/.

Ada banyak cara percuma sekarang ni untuk cipta satu borang tempahan di laman web anda seperti mana Google Form sediakan. Anda search keyword tu dan mulakan borang tempahan anda sendiri.

Jika nak lebih mudah dah lebih profesional TAPI masih percuma, anda boleh cuba satu pakej produk Pakej Blogspot to Minisite seperti mana yang saya kongsikan di atas. Anda bukan sahaja dapat lebih 50 template minisite, malah dapat pulak sebagai bonus untuk borang tempahan bisnes anda.

Kalau anda nak dapatkan maklumat lanjut tentang pakej produk menukar Blogspot kepada Minisite, anda boleh layari www.my.projualan.com sekarang !

Zaman sekarang terdapat banyak usahawan internet telah sedar tentang pentingnya untuk menyenangkan cara menerima tempahan. Kalau cara terima bayara memudahkan dan menyenangkan pelanggan, jualan insya allah mudah terhasil.


4) Promosi

Bab promosi secara online ni saya tak dapat nak sentuh secara menyeluruh pada post kali ini. Buat pengetahuan anda, saya pernah kongsikan teknik extreme untuk melakukan promosi di Facebook menggunakan Group. Anda boleh baca post saya di sini kalau anda ada masa.

Secara alternatif untuk teknik promosi perniagaan internet anda, anda boleh praktikkan Teknik Duta Naga yang di asaskan oleh Tuan Fahmy Adam. Teknik ini juga banyak membantu saya dalam mempropmosikan bisnes Tone Excel saya. Jika anda ingin belajar rahsia yang diajarkan oleh teknik ini, anda boleh layari web blog am saya di sini.


Kesimpulan

PENTING ... untuk anda sebagai ejen pamasar simkad Tone Excel memiliki website anda sendiri, tidak kiralah secara berbayar ataupun secara percuma. Asalkan anda ada website bisnes anda, itu sudah cukup memadai. Setiap promosi yang anda buat di mana-mana sekalipun, letakkan link laman web anda agar mudah untuk prospek untuk baca portfolio dan maklumat bisnes anda.

Saya sarankan kepada anda agar mula dapatkan website untuk perniagaan anda, terutamanya website untuk bisnes Tone Excel anda. Jadikan bisnes anda bergerak 24 jam sehari dan 7 hari seminggu sebagai setiausaha anda bagi menerangkan bisnes anda.

Semoga perkongsian saya ini memberi manfaat kepada anda. Sampai jumpa lagi pada post yang seterusnya. Insya Allah.


Sekian.

P/S : Anda ada Facebook ? Sudilah kiranya menambah saya sebagai rakan di www.fb.com/rietpg


Akhirnya Skim Takaful Menjadi Pilihan Istimewa Buat Pengguna Simkad Tune Talk...



Bermula dari tarikh 11 July 2016, nilai insuran kemalangan diri secara percuma diturunkan dari RM100,000 kepada RM50,000. Walaupun jumlah perlindungan diturunkan, sebagai pengguna Islam kita patut rasa bersyukur kerana Tune Talk telah menukar plan insuran daripada konvensional kepada plan takaful yang dikelolakan oleh Syarikat Etiqa Takaful.

Syarat yang dikenakan masih sama iaitu anda hanya perlu topup minimum RM50 sebulan untuk mendapat perlindungan RM50,000 secara percuma. Contohnya anda topup secara keseluruhan pada bulan Februari sebanyak RM50, maka perlindungan anda akan bermula pada bulan March. Perlindungan insuran ini bermula dan berakhir mengikut tarikh kalendar. (contoh: 1 March sehingga 31 March).

Pengguna Muslim


Sebelum penukaran plan perlindungan insuran kemalangan diri ini, sudah semestinya syarikat Tune Talk telah melakukan kaji selidik yang mendalam dan terancang. Satu gambaran secara rawak yang boleh kita kongsikan di sini adalah tentang bilangan pengguna simkad Tone Excel yang majoritinya dah semestinya pengguna muslim. 

Sebagai langkah untuk bersaing dengan syarikat yang menawarkan program seakan-akan sama dengan Tone Excel, perubahan seperti ini perlu dilakukan sebelum ramai pengguna simkad Tone Excel yang beragama Islam beralih kepada syarikat lain, terutama mereka yang mempersoalkan halal haram insuran konvensional.

Semak Status Kelayakan Insuran 

Bagi memudahkan pengesahan atau memeriksa status kelayakan perlindungan anda anda boleh layari laman web Tune Talk atau anda terus klik sini.

Anda hanya perlu masukkan nombor kad pengenalan atau nombor passport anda sebagai pengesahan. Seeloknya anda semak status kelayakan anda sekiranya anda telah belanja topup terkumpul pada bulan lepas melebihi atau sama dengan RM50.


Rujukan lain untuk anda :


Muat Turun Polisi  - DI SINI

Muat Turun Borang Penamaan Waris  - DI SINI

Muat Turun Borang Tuntutan  - DI SINI


Kesimpulan

Saya sebagai pengguna dan merangkap ejen pemasar simkad Tone Excel merasa sangat bertuah kerana plan perlindungan insuran secara percuma telah pun ditukar dari skim perlidungan konvensional kepada skim perlindungan takaful. Sesuatu yang baik dan menepati syariah, amat perlu bagi kita sebagai pengguna simkad Tone Excel menyokong usaha seperti ini.

Semoga perkongsian ini bermanfaat kepada anda. Sekiranya anda ada sebarang kemusykilan, sila hubungi terus pejabat HQ Tone Excel di Sri Petaling, Kuala Lumpur.

Sekian. Semoga berjumpa lagi. Insya Allah.


Promosi Topup Tone Excel Terbaru Bagi Tahun 2016

Anda Ternanti-Nanti Peluang Untuk Jimatkan Call & Internet Dari ToneExcel?



Tone Group amat prihatin untuk mendengar masalah pengguna simkad Tone Excel bagi bersaing dengan syarikat lain. Mereka sentiasa memberi yang terbaik untuk setiap pengguna-pengguna produk Tone Group terutama sekali pengguna simkad Tone Excel, baik dari segi prasarana, faedah dan lain-lain. 

Sebagai pengguna handphone amnya, kita harus memikirkan apakah simkad yang kita gunakan memberi manfaat kepada kita sahaja ataupun memberi manfaat kepada orang disekeliling kita. Pada pandangan saya , program Tone Excel ini sebenarnya mengajar pengguna handphone di Malaysia amnya menjadi Pengguna Bijak dan ia adalah satu pilihan.

Kita sebagai pengguna mempunyai hak untuk memilih dan Tone Excel menyediakan pilihan alternatif untuk menjana pendapatan sambil menggunakan handphone. Anda guna handphone seperti biasa, call, internet, whatsapp, telegram dan sebagainya tapi berpeluang menjana pendapatan pasif tanpa henti setiap bulan.

Promosi Topup Tone Excel Yang Berbaloi

Bermula 1 Jun 2016, pengguna-pengguna simkad Tone Excel akan menikmati promo topup terbaru sehingga tempoh masa yang akan diberitahu kelak. Bukan itu sahaja anda siap dapat point lagi. Tak sia-sia setiap sen nilai topup yang anda bayar kelak. Anda lihat gambar di atas, dimana anda topup serendah RM10 pun dah boleh menikmati bonus percuma untuk call dan sms.


Promo Topup 3 in 1 dari Tone Excel Yang Menggiurkan

Kalau dulu kita bayar untuk satu-satu servis bagi satu-satu caj. Sekian-sekian servis perlu bayar sekian-sekian caj. (Eh...sama jer bunyinyer !). Kini anda harus berasa gembira sebab serendah topup RM10 pun anda boleh menikmati hadiah percuma 10 minit panggilan ke mana-mana network. Bukan itu sahaja,anda dapat pulak SMS percuma sebanyak 10 sms untuk network yang sama. Itu baru RM10.

Kalau anda nak yang percuma untuk buat panggilan setiap bulan serentak pula anda nak percuma data internet, nilai yang anda perlu topup adalah RM30 sahaja. Anda bakal dapat percuma 30 minit masa berbual ke mana-mana tempat. Berbaloi tak ?


Jika anda rasa nilai topup ini berbaloi untuk anda dan anda ingin menjadikan penggunaan handphone anda PERCUMA seumur hidup anda boleh tengok kat website saya nie di www.tunetalk2u.biz !


Semoga bermanfaat. Sekian. Semoga dapat jumpa anda di post yang lain.
Terima kasih.



TERHAD - Promosi Topup 2016 Bagi Pengguna Simkad Toneexcel


Bertuah sekali bagi anda yang bertukar kepada simkad Toneexcel. Anda bukan sahaja mendapat penjimatan berganda malah anda boleh menjana pendapatan pasif untuk duit poket anda.

Pengumuman TERBARU oleh pihak syarikat TuneTalk kepada pengguna simkad bagi tempoh terhad bermula dari 9 April 2016 sehingga 30 June 2016.


Promosi seperti ini sangat mengujakan kerana belum pernah ditawarkan percuma data plan internet walaupun anda topup serendah RM10. Bagi pendapat saya data plan ini berbaloi bagi mereka yang berkira untuk mengeluarkan belanja untuk topup.

Bukan itu sahaja, point topup juga diberi bonus tambahan 10 point secara percuma pulak tu. Ia sangat berbaloi bagi satu tempoh yang terhad.

Anda dah bertukar simkad anda kepada yang lebih berbaloi ?

Jika anda ingin tukar simkad anda dan dalam masa yang sama memiliki semangat untuk menjimatkan belanja anda (value for your money) dan menjana pendapatan secara pasif setiap bulan, inilah masanya.

Saya yakin selepas promosi ini kadar caj panggilan dan sms akan menjadi lebih murah.

Apa tunggu lagi ? Bertukarlah kepada simkad Toneexcel !

Anda pasti akan merasa pendapatan ataupun komisen setiap bulan kelak.

Jika anda ingin mendapatkan maklumat lanjut tentang tawaran dan faedah lain dari Toneexcel, sila layari laman web kami di www.tunetalk2u.biz sekarang !


Semoga dapat bertemu untuk post blog yang lain. Insyaallah.


Diskaun untuk Ebook Teknik Promosi Di Facebook Grup 2016


Salam hormat rakan pembaca sekalian. Memang power ebook "Teknik Promosi di Facebook Grup 2016" nie. Pendedahan rahsia bagaimana menjana trafik mudah TANPA perlu mengeluarkan sebarang kos. Sebagai seorang usahawan online, teknik mendapatkan trafik yang targetted sangat penting untuk diusahakan.

Sampai sekarang saya masih study teknik percuma tapi power untuk trafik website-website saya. Setelah  saya dah mempraktikkan ilmu yang terdapat dalam ebook ini, ia cukup memeranjatkan. Ya...cukup memeranjatkan. Jumlah trafik yang mengunjungi laman web saya meningkatkkan 300% dan ini cukup mengujakan.

Ejen Pemasar Simkad Toneexcel Patut Dapatkan Ebook Ini

Saya yakin anda yang melayari blog ini sedang mencari jawapan bagaimana untuk iklan di Facebook dengan cara berkesan. Ramai yang give up iklan di Facebook Group kerana sukar mendapat respon dari member. Ada kes bila mana anda di block oleh Facebook kerana anda telah dilapurkan sebagai spammer. Ahhh..lagi punah harapan !

Saya sangat syorkan anda sebagai ejen pemasar simkad Toneexcel yang menjalankan promosi secara online agar mendapatkan ebook ini pada harga diskaun untuk tempoh yang terhad,

Harga sebenar ebook ini adalah RM69 tetapi JIKA anda melakukan pendaftaran di www.mybesteam.com sekarang, anda boleh mendapatkan 3 lagi tambahan tool dan ebook power untuk aktiviti promosi anda di internet pada harga RM50 sahaja. Ye RM50 sahaja.

3 Tool Pemasaran Berharga Untuk Anda

Pasti ini adalah satu pelaburan terbaik untuk ilmu pemasaran yang bakal menjimatkan kos anda kelak. Harga bagi 3 tool penting untuk tool pemasaran anda seperti EZ landing page, EZ squeeze page dan Teknik Pemasaran Facebook adalah berjumlah RM217. Anda TAK PERLU membayar sebanyak itu untuk mendapatkan pakej tool pemasaran seperti dibawah ini.



Anda TAK PERLU percaya pada saya sekarang. Anda hanya perlu daftar secara percuma terlebih dahulu untuk explore apakah tawaran istimewa yang bakal anda perolehi kelak. Setelah anda daftar anda akan berada dalam satu sistem yang ter'BEST' di mana anda boleh menjana pendapatan sampingan ketika anda mempraktikkan ilmu pemasaran ini kelak.


Ilmu Dapat, Duit Pun Dapat


Di laman web MyBesTeam menawarkan satu sistem yang unik bagi alaf baru 2016 ini. Ia menjalankan satu konsep Ilmu + Sistem + Komisen sekali gus. Ini bermakna anda belajar dan dalam masa yang sama anda buat duit. Menarik kan !

Macam nie...

Apa yang MyBesTeam berikan BUKAN sekadar ilmu pemasaran. Tetapi berserta dengan SISTEM, dan sistem ini boleh membantu anda melipat-gandakan keuntungan anda!

Ilmu semata-mata, ia akan jadi teori. Maka ramailah yang akan gagal.

Jika ada satu SISTEM semata-mata, maka ramailah yang akan terkapai-kapai dan keliru camne nak buat duit online.

Sebab tu, MyBesTeam sediakan program yang gabungkan semua yang anda perlukan. ILMU + SISTEM + KOMISYEN. Ia menjadikan program ini sangat membantu anda buat duit, bukan lagi terawang-awang dengan konsep teori.


Apa Yang Anda Perolehi Jika Anda JOIN Hari ini ?

Sangat TAK MASUK akal, hanya bermodalkan RM50 (sekali bayar) anda bakal mendapat produk-produk bernilai RM5000 untuk satu tempoh yang terhad.

Antara tawaran yang anda bakal miliki :

[+] Pakej "MyBESTeam"
[+] Akses ke ruangan download ebook-ebook rujukan, video dan tool promosi
[+] Akses ke group support*
[+] Akses ke webinar jemputan*
[+] Personal traning*
[+] Group traning*


* akan dikemaskini dari semasa ke semasa


Tempoh tawaran adalah terhad, amat rugi jika anda TAK GRAB sekarang peluang yang julong kali ditawarkan kepada anda sebagai usahawan online yang memasarkan simkad Toneexcel di internet.


Kesimpulan

Teknik pemasaran zaman sekarang perlu ada satu sistem yang efektif. Bak kata usahawan jutawan, saya tak ingat namanya...mengatakan "perniagaan masa kini memerlukan satu sistem". Biar sistem yang bekerja untuk kita BUKAN kita bekerja untuk sistem.

Apa yang saya nampak dalam sistem di MyBesTeam dah cukup power untuk anda belajar selok belok pemasaran online yang betul dan berkesan. Anda sangat dicadangkan untuk turut serta mempelajari seperti mana saya pelajari sekarang.

Mahu turut serta ?

Sila layari www.MyBesTeam.com sekarang !

Susah Ke Taja Level 1 Toneexcel Anda Secara ONLINE ?



Mungkin anda beranggapan susah nak promote Toneexcel secara online. Anda mungkin berpendirian, melakukan promosi secara offline adalah lebih sesuai untuk bisnes Toneexcel.

Sebenarnya bagi pandangan peribadi saya, kedua-dua teknik online atau offline mempunyai kekuatannya yang tersendiri. Ada orang yang suka menjual simkad Toneexcel secara online dan ada orang yang suka menjual secara offline.

Anda jangan hairan, jika anda terbaca atau terdengar, ada ejen pemasar simkad Toneexcel yang berjaya menjana pendapatan 5 angka sebulan, 100% melakukan pemasaran di rumah sahaja. Itu tidak mustahil berlaku. Anda hanya perlu pilih teknik yang sesuai dengan anda.

Bagi saya, saya suka menggunakan kedua-dua kaedah ini untuk luaskan network level 1 saya. Bak kata Sifu Mazelan Abas, kita JANGAN duduk rilek selagi kita belum dapat 400 pengguna simkad di level 1 kita.

Masihkah ingat atau pernah mendengar nasihat beliau tak ?


Cara Kembangkan Bisnes Toneexcel Secara Online



Nampaknya anda memang serius nak kembangkan network level 1 anda secara online. Syabas sebab anda boleh membaca post saya sampai di sini. Teruskan membaca !

Antara teknik yang anda boleh anda ikut untuk mempromosi bisnes Toneexcel secara online adalah seperti berikut.

[1]TRAFIK ---> [2]SQUEEZE PAGE ---> [3]EMEL MARKETING ---> [4]CONVERT PENGGUNA SIMKAD ---> [5]ULANG SEMULA


1) Trafik


Mencari trafik cukup senang sebenarnya sebab kita boleh pilih pelbagai platform yang kita rasa sesuai untuk bisnes kita. Penjanaan trafik anda boleh perolehi di media-media sosial seperti Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn dan sebagainya.

Satu lagi idea yang baik untuk anda mendapatkan trafik mudah adalah dari forum-forum online yang membincangkan sesuatu topik khas. Ramai yang kurang menggunakan platform ini untuk pemasaran online. Antara forum saya suka gunakan adalah dari forum Wang Cyber.

Satu lagi medium yang harus anda cuba adalah medium blog. Kalau kita perasan kebanyakan keyword yang kita searh di Google, majoriti keputusan carian menunjukkan kedudukan blog akan diletakkan di page pertama. Tidak kiralah ia berbayar ataupun tidak, asalkan keyword dan SEO rating menepati piawaian pihak Google, itu dah kira OK. Blog anda berpotensi untuk berada di page yang pertama, seperti mana yang saya lakukan sekarang ni, iaitu menggunakan platform percuma dari blogger.com. Dengan blogging saya cuma kongsikan apa sahaja yang berkaitan bisnes Toneexcel saya kepada pembaca yang budiman seperti anda.

Jika anda pengguna Facebook yang tegar dan ingin menjana trafik secara percuma untuk bisnes Toneexcel anda secara mendadak, anda boleh dapatkan ebook "Teknik Promosi Di Facebook Group 2016" dengan harga diskaun sebanyak 90% dari harga asal untuk tempoh yang terhad di www.mybesteam.com sekarang !


2) Squeeze Page


Squeeze page adalah satu laman untuk mengumpul senarai nama prospek. Kebiasaannya laman squeeze page ataupun ada yang panggil sebagai landing page menawarkan hadiah percuma seperti ebook, audio, mini course dan sebagainya.

Penting untuk mengumpul senarai nama dengan cara yang betul dan sah. Teknik ini menjadi satu objektif terpenting dalam bisnes online untuk meningkatkan senarai subcriber dalam database anda demi mengembangkan level 1 bisnes Toneexcel anda.

Anda ingin tahu bagaimana anda boleh membuat squeeze page ataupun landing page anda menggunakan platform percuma di blogger.com ? Saya ingin mencadangkan anda dapat pada harga diskaun yang cukup TERHAD bagi produk EZ Landing Page & EZ Squeeze Page di sini sekarang !

Anda boleh melihat contoh yang saya buat di laman web berbayar saya di www.tunetalk2u.biz. Saya bagi contoh laman web saya, tak semestinya itu yang terbaik yer. Anda boleh explore sendiri maklumat tentang cara membina squeeze page atau landing page anda.


3) Pemasaran Emel


Teknik ni sangat suka digunakan oleh kebanyakan usahawan di Malaysia, malah di peringkat antarabangsa. Ramai yang TIDAK SEDAR tentang kelebihan teknik ini sebab kebanyakan mereka suka menjual di medium-medium sosial seperti Facebook dan Instagram yang kelihatan seperti lebih mudah dan pantas.

Sebenarnya teknik legend (lama) ini sangat berkesan dan ia masih menduduki carta pertama teknik paling berkesan dalam pemasaran online. Syarikat-syarikat besar juga menggunakan teknik ini untuk mempromosi barangan atau perkhidmatan mereka.

Sebagai contoh syarikat Tesco, Petronas dan pelbagai syarikat gergasi lain turut menggunakan teknik pemasaran emel untuk bisnes mereka. Saya sendiri menggunakan perkhidmatan Autoresponder dari Emelmatik dan Thru untuk senarai emel saya. Bagi saya kedua-dua 'tool' ini bakal memberi pelaburan anda yang cukup berbaloi untuk bisnes anda kelak. InsyaAllah.


4) Convert Kepada Pengguna Simkad Toneexcel


Masih berkisar dalam pemasaran emel. Nak convert subscriber anda melalui emel mempunyai tekniknya tersendiri. Anda jangan nampak terlalu mendesak untuk menukar subcriber anda kepada pengguna simkad Toneexcel.

Kebiasaanya anda boleh mula menghantar mesej berbentuk soalan seperti "Nak Tukar Simkad ?" setelah emel ke 5 atau ke 7 selesai dihantar. Pada permulaan emel anda, anda boleh ceritakan BIG WHY kenapa mereka perlu memilih bisnes telekomunikasi sebagai pilihan.

Kemudian anda kongsikan latar belakang syarikat. Seterusnya plan pemasaran yang terdapat dalam Toneexcel. Beri penekanan kepada cara bagaimana Toneexcel membayar komisen kepada mereka. Anda juga boleh masukkan beberapa testimoni pengguna simkad yang bukan sahaja menjimatkan malah boleh menjana pendapatan pasif setiap bulan TANPA henti hanya melalui handphone.

Anda ceritakan input-input yang baik dari segi bagaimana ingin menjadi pengguna yang bijak dan seumpamanya.

Setelah semua maklumat di atas anda telah kongsikan, anda boleh mengajak mereka untuk menukar simkad yang mereka gunakan sekarang kepada simkad Toneexcel. Bagaimana rakan pembaca sekalian...MUDAHKAN ?

Tentu bagi anda yang baru mengenali teknik pemasaran emel pasti sukar untuk memahami apa yang saya terangkan. Jangan putus asa, sebab saya pun bermula dari zero dalam menjana pendapatan pasif melalui internet. Banyak ilmu yang saya perolehi (alhamdulillah) saya rujuk dari enjin carian Google selain daripada pembacaan buku-buku berkisar tentang perniagaan internet.

Saya yakin anda pasti boleh buat. InsyaAllah.

Jika anda ingin belajar secara terus bagaimana teknik pemasaran trend terkini 2016 melalui kaedah yang sama saya terangkan di atas, anda boleh sertai saya di di www.mybesteam.com. InsyaAllah bakal membantu anda dari segi menjana trafik tinggi melalui kaedah percuma, teknik mengumpul subscriber dan sebagainya dalam sistem yang ada di sana kelak.

Daftar sekarang sementara ia masih sah !


Oklah rakan-rakan pembaca sekalian, cukuplah dulu perkongsian saya kepada anda yang sudi membaca post saya sampai hujung ni. Sekian. Jumpa lagi insyaalah. Byeeee...


Ekonomi Semakin Merudum...Takkan Nak Duduk Diam. Handphone Kan Ada !



Ekonomi semakin merudum, takkan kita nak duduk diam sambil menunggu ekonomi naik kembali. Manusia yang menjatuhkan ekonomi, maka manusia juga perlu meningkatkan ekonomi !

Kita perlu berpegang kepada janji Allah..." ...takkan ubah nasib sesuatu kaum, sehingga kaum itu mengubah nasibnya sendiri "

Apa yang berlaku khususnya di Malaysia bukanlah alasan untuk kita duduk diam tanpa membuat sesuatu untuk meningkatkan ekonomi. Kita fokus mana yang utama terlebih dahulu. Semestinyalah ekonomi keluarga yang patut diutamakan terlebih dahulu.

Perniagaan Adalah Jalannya

Ramai yang selama ini mempunyai mentaliti sebagai makan gaji mula tercari-cari peluang untuk meningkatkan taraf ekonomi. Salah satu peluang yang dijanjikan pendapatan lumayan adalah dalam bidang perniagaan.

Mereka mula sedar kebarangkalian sebilangan kecil yang aktif dalam perniagaan, tidak kiralah apa jua perniagaan yang mereka ceburi pasti menguntungkan. Sumber terkuat untuk mejadi kaya adalah dalam perniagaan. Tidak pernah kita dengar orang makan gaji menjadi jutawan. Betul kan ?

Cuba lihat manusia terkaya di dunia seperti Bill Gate yang merupakan seorang pelajar yang gagal dalam pelajaran. Namun disebabkan minat yang mendalam dalam IT menyebabkan beliau memberi fokus kepada bidang yang benar-benar beliau minati.

Hasil dari kesabaran beliau membina empayar dalam bidang IT membuahkan hasil dan kini beliau terkenal sebagai manusia terkaya di dunia.

Manusia Kedua Terkaya

Ramai yang tidak kenal dengan nama Carlos Slim Helu. Beliau merupakan orang kedua terkaya di dunia selepas Bill Gate. Carta mereka di laman web Forbes sangat sengit. Kadang-kadang Carlos Slim Helu merapati Bill Gate dan mendapat tempat pertama. Kedudukan mereka saling bertukar-tukar kedudukan.

Tetapi tahukah anda, apakah bisnes Carlos Slim Helu jalankan ?

Bisnes telekomunikasi adalah bidang perniagaan Carlos Slim Helu yang berpusat di negara Mexico. Anda bayangkan, perniagaan beliau yang hanya menguasai seluruh Mexico dibawah syarikat American Movil mampu menggugat kedudukan Bill Gate yang menguasai pasaran satu dunia.

Satu Dunia vs Negara Mexico

Inilah yang membuatkan saya terfikir, mengapa bidang telekomunikasi diperingkat negara mampu memberi saingan di peringkat antarabangsa.

Sebuah pasaran telekomunikasi di Mexico mampu memberi saingan sengit kepada pasaran IT yang menguasai pasaran di seluruh dunia. Siapa yang tak kenal dengan syarikat Microsoft betul tak ?

Di Malaysia sendiri pun kita dapat lihat, siapakah manusia terkaya di Malaysia dan apakah model perniagaannya ?

Semestinya bidang telekomunikasi yang dijalankan oleh Anadha Krishna. Siapa yang tak kenal dengan beliau yang memiliki saham terbesar di Maxis. Berapa ramai pengguna Maxis berbanding populasi rakyat Malaysia kini. Pasti anda tahukan !


Grab Peluang Dalam Bidang Telekomunikasi

Bidang Telekomunikasi adalah bidang yang cukup luas peluangnya. Anda hanya perlu mencari peluang yang manakah dapat memberi pulangan yang setimpal dari hasil usaha yang anda lakukan.

Jika 0.01% daripada nilai keuntungan yang dibayar oleh syarikat-syarikat telco di Malaysia iaitu sebanyak 2.6 billion pada tahun 2012 pun dah cukup memberi kesan kepada taraf ekonomi kehidupan anda. Setuju tak ?

Ambil peluang yang telah disediakan oleh syarikat Toneexcel kepada semua pengguna handphone di Malaysia. Pengalaman lebih 5 tahun syarikat Toneexcel yang bakal mengembangkan sayapnya ke persada antarabangsa suatu hari nanti bakal membuahkan hasil.

Bertambah yakin lagi dengan rekod statistik jumlah pengguna simkad saban tahun kian bertambah dan kini (1-Feb-16) terdapat 1.15 juta pengguna simkad Toneexcel di Malaysia.

Banyak tawaran istimewa disediakan kepada pengguna simkad Toneexcel khasnya dan ini dapat dirasai JIKA anda berjaya menukar simkad anda kepada simkad Toneexcel.

Anda buat, anda dapat !!!

Mahukah anda meningkatkan tahap ekonomi anda dengan syarat mudah ini ?

Jom sertai saya sekarang www.pendapatanpasif.net !

Download PERCUMA Ebook Rahsia Menjana Pendapatan Pasif Dengan Handphone - TERHAD



Ingin mengubah taraf ekonomi anda ?
Anda masih tercari-cari peluang menjana pendapatan sampingan melalui internet ?
Tahukah anda, anda juga boleh memperolehi pendapatan TANPA henti setiap bulan ?

[+] Bisnes MUDAH dilakukan
[+] Prospek LUAS
[+] Unlimited INCOME
[+] Pendapatan Pasif - PENCEN
[+] Pendapatan BOLEH diwariskan
[+] Berpotensi Mencapai Kebebasan WANG & MASA


Anda betul-betul ingin mengubah kehidupan biasa-biasa anda kepada yang LUAR BIASA ?


Sila DOWNLOAD ebook di atas terlebih dahulu. Dibuka untuk 100 orang download sahaja !

Sila masukkan NAMA panggilan anda serta alamat emel utama anda (gmail digalakkan) untuk terus download ebook Rahsia Menjana Pendapatan Pasif Dengan Handphone Anda sekarang !



Nama Panggilan Anda

Emel Utama Anda




Apa beza Toneexcel dan Toneplus ?



Anda mesti tertanyakan kenapa ada 2 perbezaan plan pemasaran dalam Tone Group. Kalau nak kaji punca kenapa ada 2 plan, nanti anda jadi keliru. Jadi biarlah saya share kepada anda salah satu video yang buat anda turut faham apakah beza program simkad Toneexcel dan program simkad Toneplus.

Tak payah buang masa baca coleteh saya. Terus tonton video berdurasi 4minit 52 saat ini.










Hakikat Rakyat Malaysia...'Gila' Telefon Pintar


Gambar : Muka depan keratan akhbar KOSMO bertarikh 6 Dec 2014


Menjadi tajuk utama salah satu akhbar tabloid, berkenaan kegilaan rakyat Malaysia sehingga menjadi ketagihan. Adakah benar rakyat Malaysia menjadi hamba telefon pintar ?

Saya petik dari laporan Sinar Harian tentang salah satu artikel yang ditulis pada 21 Sep 2013 seperti dibawah. Mungkin fakta ini menjadi punca dan penyebab mengapa rakyat Malaysia 'gila' telefon pintar.

Malaysia 'gila' telefon pintar

PENGGUNAAN telefon bimbit di Malaysia adalah yang ketiga tertinggi di Asia Pasifik serta melebihi negara maju seperti Amerika Syarikat dan Eropah, menurut laporan terbaru firma kajian pengguna Nielsen.

Laporan Memahami Pengguna Telefon Bimbit Asia itu menunjukkan trend terkini dalam pemilikan telefon pintar serta sikap pengguna di sembilan negara Asia Pasifik termasuk Indonesia, Malaysia, Thailand, Filipina, Australia, Hong Kong, China, India dan Singapura.

Malaysia mencatatkan kadar penembusan telefon pintar 80 peratus selepas Hong Kong dan Singapura (87 peratus), diikuti Australia (75 peratus) dan China (71 peratus).

Laporan itu juga menunjukkan penggunaan telefon bimbit di Asia Pasifik terus mencatatkan pertumbuhan berganda sejak beberapa tahun kebelakangan ini.

Penggunaan telefon pintar di pasaran membangun juga mula meningkat. Thailand mencatatkan kadar penembusan 49 peratus diikuti Indonesia (23 peratus), India (18 peratus) dan Filipina (15 peratus).


Rakyat Malaysia paling ramai memiliki lebih daripada satu telefon bimbit


Jumlah pengguna yang memiliki beberapa telefon bimbit juga semakin meningkat di rantau Asia Pasifik, terutama di Malaysia, di mana hampir separuh atau 47 peratus pengguna memiliki lebih daripada satu telefon bimbit, diikuti Hong Kong (31 peratus) serta Singapura dan China (29 peratus).

Selain telefon pintar, penggunaan tablet juga dilihat semakin meningkat di pasaran rantau ini berbanding tahun lalu, dengan Singapura mencatatkan peningkatan hampir 30 peratus kepada 47 peratus, Hong Kong (57 peratus) dan Malaysia (42 peratus).

"Pertumbuhan dalam pemilikan peranti yang boleh disambung kepada internet di Asia Pasifik begitu besar sejak beberapa tahun ini.

"Walaupun graf pertumbuhan ini dijangka akan mula mendatar, penggunaan peranti ini akan terus berkembang dan memberikan peluang yang sangat besar kepada organisasi untuk berhubung dengan pengguna melalui platform ini," menurut Pengarah Amalan Telekomunikasi dan Teknologi Asia Tenggara Nielsen, Sagar Phadke.

Menurutnya, menjadi semakin penting bagi syarikat untuk membangunkan strategi mudah alih yang canggih bagi mengambil peluang daripada trend terbaru ini.


Samsung jenama telefon pintar paling popular di negara ini


Laporan itu turut menunjukkan jenama menjadi faktor utama yang mempengaruhi pemilihan telefon pintar bagi pengguna di Asia Pasifik, dan Samsung adalah jenama paling digemari di Malaysia.

Selain itu, pengguna di Asia Tenggara turut meluangkan purata tiga jam setiap hari menggunakan telefon pintar mereka, termasuk untuk aplikasi sembang, media sosial dan hiburan seperti permainan dan multimedia, iaitu tempoh penggunaan paling tinggi di dunia.

"Walaupun kadar penembusan telefon pintar belum mencecah 100 peratus, penggunaan aplikasi semakin meningkat. Satu daripada lima pengguna telefon bimbit di dunia, yang kini berjumlah 1.2 bilion orang, menggunakan aplikasi dalam telefon mereka.

"Di Asia Pasifik, permainan, aplikasi multimedia dan media sosial adalah paling banyak digunakan," kata Phadke.

Malaysia, Singapura, Hong Kong dan Australia juga memperlihatkan penggunaan perdagangan mudah alih yang semakin tinggi, dengan kadar antara 25 peratus dan 31 peratus, di mana pengguna menggunakan telefon pintar mereka untuk membeli barangan atau membuat pembayaran.

"Memahami sikap pengguna telefon pintar adalah penting bagi kejayaan sesebuah syarikat pada hari ini," kata Phadke.


Sumber dari : Sinar Harian


Semoga perkongsian ini membantu anda sedikit sebanyak tentang fakta sebenar yang harus kita akui.

Kita tidak mahu menahan perubahan teknologi yang semakin memalaskan manusia, namun itu bukan alasan untuk kita menolak kehadiran teknologi telefon pintar. Jangan sampai telefon pintar yang kita miliki sekarang merosakkan kehidupan kita sehingga melupakan tanggungjawab asas kita kepada Allah, keluarga dan masyarakat.

Sekian. Terima kasih.


P/S : Anda dah tukar kepada simkad yang akan bayar anda setiap bulan TANPA henti ? Sila dapatkan maklumat peluang ini di www.toneexcel.biz sekalrang !