Tone Excel

37 Juta Pengguna Telefon Bimbit PadaTahun 2012 Sahaja...Kini ?Di Malaysia kini, kesan ledakan teknologi telekomunikasi semakin ketara. Di mana-mana boleh kelihatan orang menggunakan telefon bimbit sama ada untuk menelefon, menghantar khidmat pesanan ringkas (SMS) atau melayari Internet.

Permintaan terhadap pemilikan telefon bimbit semakin ketara. Malah perangkaan terbaru mendapati secara purata setiap seorang daripada 28 juta rakyat Malaysia memiliki satu unit telefon bimbit.

Ambil Kesempatan Yang Ada


Ini berita yang saya lampirkan terus dari Utusan Online. Berita ditulis oleh Wartawan Mingguan Malaysia, MUHAMAD AMIRUL AFIQ MASTOR, ROSALINDA MD. SAID dan NORAZRIN MARZUKI.

KUALA LUMPUR 11 Feb. - Perkembangan teknologi telekomunikasi global turut meledakkan kesannya di Malaysia dengan fakta semasa mendapati penggunaan telefon bimbit di negara ini melebihi 37 juta unit.

Ini bermakna secara purata setiap rakyat Malaysia yang berjumlah 28 juta orang, mempunyai sekurang-kurangnya satu telefon bimbit manakala sebahagiannya lagi memiliki lebih satu malah mencecah enam unit pada satu-satu masa.

Data itu diperoleh berdasarkan Kajian Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) yang mendapati pada 2010, sebanyak 33,250,177 telefon bimbit digunakan oleh rakyat di negara ini.

Kajian SKMM itu mendapati peningkatan sekali ganda berbanding 2005 iaitu hanya 16,243,337 telefon bimbit atau meningkat 3.4 juta telefon bimbit pada setiap tahun.

Paling mengejutkan, kajian itu mendapati 198,286 orang menggunakan lima unit telefon bimbit pada satu-satu masa manakala 254,938 orang memiliki empat unit, 849,795 orang tiga unit manakala 6.77 juta orang mempunyai dua telefon bimbit dan selebihnya 20.25 juta, satu unit.

Sumber : Utusan Online


Terkini : Jumlah Pengguna Telefon Bimbit di Malaysia

Jumlah pengguna telefon bimbit di Malaysia mengikut laporan SKMM pada tahu 2014 menunjukkan peningkatan kepada  43,248,000 (43.2juta) pengguna berdaftar.

Anda boleh rujuk terus laporan dalam format PDF dari website SKMM di sini !

Dari sudut kajian pengguna telefon bimbit berdasarkan kewarganegaraan menunjukkan peningkatan kepada BUKAN warganegara Malaysia. Sila lihat keputusan kaji selidik dari tahun  2009 sehingga 2014 di bawah ini.Sebagai pengguna simkad Toneexcel merangkap ejen pemasar simkad Toneexcel, peluang anda cukup cerah. Anda layak untuk kongsikan peluang ini kepada mereka yang bukan warganegara Malaysia agar turut serta dalam bisnes ini.

Banyak maklumat lengkap yang boleh anda rujuk pada laporan PDF di atas. Saya cuma kongsikan beberapa fakta penting untuk anda faham mengapa kita perlu pilih bisnes Toneexcel,

Antata fakta menarik kenapa anda harus memilih bisnes dalam bidang telekomunikasi adalah dari segi bilangan pengguna yang meningkat di kebanyakan negeri-negeri di seluruh Malaysia.

Cuba lihat sekali imbas graf di bawah supaya lebih jelas.Merujuk graf di atas membuktikan kebanyakan negeri-negeri menunjukkan pengguna telefon bimbit lebih tinggin daripada jumlah populasi sesebuah negeri.

Seperti biasa, negeri Selangor masih mengungguli carta tertinggi pengguna telefon bimbit berbanding neger-negeri yang lain.


Apa Lagi Sebab Untuk Anda TIDAK Memulakan Bisnes Toneexcel ?

Banyak fakta menarik dalam laporan PDF yang terhasil dari kajian terperinci pihak SKMM (Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia) pada tahun 2014. Ia cukup lengkap dari segenap segi. Sehinggakan demografik, umur, jantina dan sebagainya dikaji dengan cukup terperinci. Anda boleh rujuk sekarang di sini !

Mahukah anda berada dalam golongan pemilik bisnes telekomunikasi dan mula menjana pendapatan pasif TANPA HENTI setiap bulan ?

Pendapatan anda kelak BOLEH di warisi oleh anak dan keluarga anda.

Ubah simkad anda sekarang dan mula nikmati faedah terbaik demi penjimatan dan penjanaan pendapatan pada masa yang sama.

Anda guna handphone, anda di bayar
Anda ajak orang lain  guna handphone, anda dibayar
Orang yang kawan anda ajak guna handphone, anda dibayar
Kawan yang anda ajak belanja handphone juga anda dibayar.


Maklumat lanjut sila layari www.pendapatanpasif.net sekarang !

Post a Comment

© Tone Excel