Tone Excel

Ekonomi Semakin Merudum...Takkan Nak Duduk Diam. Handphone Kan Ada !Ekonomi semakin merudum, takkan kita nak duduk diam sambil menunggu ekonomi naik kembali. Manusia yang menjatuhkan ekonomi, maka manusia juga perlu meningkatkan ekonomi !

Kita perlu berpegang kepada janji Allah..." ...takkan ubah nasib sesuatu kaum, sehingga kaum itu mengubah nasibnya sendiri "

Apa yang berlaku khususnya di Malaysia bukanlah alasan untuk kita duduk diam tanpa membuat sesuatu untuk meningkatkan ekonomi. Kita fokus mana yang utama terlebih dahulu. Semestinyalah ekonomi keluarga yang patut diutamakan terlebih dahulu.

Perniagaan Adalah Jalannya

Ramai yang selama ini mempunyai mentaliti sebagai makan gaji mula tercari-cari peluang untuk meningkatkan taraf ekonomi. Salah satu peluang yang dijanjikan pendapatan lumayan adalah dalam bidang perniagaan.

Mereka mula sedar kebarangkalian sebilangan kecil yang aktif dalam perniagaan, tidak kiralah apa jua perniagaan yang mereka ceburi pasti menguntungkan. Sumber terkuat untuk mejadi kaya adalah dalam perniagaan. Tidak pernah kita dengar orang makan gaji menjadi jutawan. Betul kan ?

Cuba lihat manusia terkaya di dunia seperti Bill Gate yang merupakan seorang pelajar yang gagal dalam pelajaran. Namun disebabkan minat yang mendalam dalam IT menyebabkan beliau memberi fokus kepada bidang yang benar-benar beliau minati.

Hasil dari kesabaran beliau membina empayar dalam bidang IT membuahkan hasil dan kini beliau terkenal sebagai manusia terkaya di dunia.

Manusia Kedua Terkaya

Ramai yang tidak kenal dengan nama Carlos Slim Helu. Beliau merupakan orang kedua terkaya di dunia selepas Bill Gate. Carta mereka di laman web Forbes sangat sengit. Kadang-kadang Carlos Slim Helu merapati Bill Gate dan mendapat tempat pertama. Kedudukan mereka saling bertukar-tukar kedudukan.

Tetapi tahukah anda, apakah bisnes Carlos Slim Helu jalankan ?

Bisnes telekomunikasi adalah bidang perniagaan Carlos Slim Helu yang berpusat di negara Mexico. Anda bayangkan, perniagaan beliau yang hanya menguasai seluruh Mexico dibawah syarikat American Movil mampu menggugat kedudukan Bill Gate yang menguasai pasaran satu dunia.

Satu Dunia vs Negara Mexico

Inilah yang membuatkan saya terfikir, mengapa bidang telekomunikasi diperingkat negara mampu memberi saingan di peringkat antarabangsa.

Sebuah pasaran telekomunikasi di Mexico mampu memberi saingan sengit kepada pasaran IT yang menguasai pasaran di seluruh dunia. Siapa yang tak kenal dengan syarikat Microsoft betul tak ?

Di Malaysia sendiri pun kita dapat lihat, siapakah manusia terkaya di Malaysia dan apakah model perniagaannya ?

Semestinya bidang telekomunikasi yang dijalankan oleh Anadha Krishna. Siapa yang tak kenal dengan beliau yang memiliki saham terbesar di Maxis. Berapa ramai pengguna Maxis berbanding populasi rakyat Malaysia kini. Pasti anda tahukan !


Grab Peluang Dalam Bidang Telekomunikasi

Bidang Telekomunikasi adalah bidang yang cukup luas peluangnya. Anda hanya perlu mencari peluang yang manakah dapat memberi pulangan yang setimpal dari hasil usaha yang anda lakukan.

Jika 0.01% daripada nilai keuntungan yang dibayar oleh syarikat-syarikat telco di Malaysia iaitu sebanyak 2.6 billion pada tahun 2012 pun dah cukup memberi kesan kepada taraf ekonomi kehidupan anda. Setuju tak ?

Ambil peluang yang telah disediakan oleh syarikat Toneexcel kepada semua pengguna handphone di Malaysia. Pengalaman lebih 5 tahun syarikat Toneexcel yang bakal mengembangkan sayapnya ke persada antarabangsa suatu hari nanti bakal membuahkan hasil.

Bertambah yakin lagi dengan rekod statistik jumlah pengguna simkad saban tahun kian bertambah dan kini (1-Feb-16) terdapat 1.15 juta pengguna simkad Toneexcel di Malaysia.

Banyak tawaran istimewa disediakan kepada pengguna simkad Toneexcel khasnya dan ini dapat dirasai JIKA anda berjaya menukar simkad anda kepada simkad Toneexcel.

Anda buat, anda dapat !!!

Mahukah anda meningkatkan tahap ekonomi anda dengan syarat mudah ini ?

Jom sertai saya sekarang www.pendapatanpasif.net !

Post a Comment

© Tone Excel